Chciałbym się podzielić z Państwem moją historią która nadal trwa ... otóż szukam auta do 4000 zł dla małżonki ... Przeglądam różne serwisy ( olx, gratka, otomoto , allegro ) . Auto ma służyć do jeźdzenia do pracy i po mieście coś małego dla kobiety ... Na 90 % przypadków ogłoszeń zamieszczanych w internecie sprzedający to handlarze którzy nie dokładają nawet jednej złotówki do samochodu i doją kupujących , o aucie nie wiedzą nic , kłamią , opowiadają bajki dla naiwnych ! Gdy widzę ogłoszenie i są super fotki to na miejscu okazuje się , że to kupa złomu która jest zgnita i cieknie z pod silnika . W ogłoszeniach wszystkie auta są idealne , godne polecenia , śliczne , bezwypadkowe ! Na litość boską ludzie po co wypisujecie takie bzdury ?! Przecież nie jestem ekspertem od samochodów ,a już na pierwszy rzut oka widać że auto picowane ze śladami pasty polerskiej nawet dobrze nie wytartej z karoserii i narożników czy zakamarków . Oglądałem kilka samochodów , żadnego nawet nie odpalałem gdyż na miejscu ten idealny zadbany i godny polecenia samochód wyglądał żałośnie i nie było sensu dalej szukać mankamentów ! Oddajcie te auta na szrot i zakończcie żywot swojego złomu ! Żadne z aut oglądanych przeze mnie nie posiadało progów od spodu tylko jedną wielką rdzę .... Jak te samochody przechodzą przegląd techniczny ?! Nie jeździjcie nigdzie daleko po samochody bo szkoda waszych pieniędzy i czasu ! Przez telefon każde auto z ogłoszenia jest super piękne , zadbane , idealne , igiełka . Na miejscu stoi koszmarny złom , wyszpachlowany , wymalowany albo zardzewiały trup udający namiastkę auta ! Jestem pełen obaw poruszając się po drogach swoim autem które jest sprawne technicznie i jest zadbane , czyste i nic z niego nie cieknie , boję się że trafie na idealne piękne auto które nagle wpadnie w moje piekne auto bo skończą się nagle hamulce albo odpadnie koło i rozbije się na mnie ! Czy nie ma już dobrych zadbanych samochodów a sprzedający to sami handlarze którzy żerują na ludzkiej naiwności ?