Do malkontentów, Niedawno pisałem do MZD z prośbą a...

Do malkontentów, Niedawno pisałem do MZD z prośbą a zmianę znaków na jednym ze skrzyżowań oraz przycięcie krzewu ograniczającego ścieżkę rowerową. Poniżej odpowiedź z MZD:

"W związku z Pana emailem z dnia (...) w sprawie zmiany znaków D-6 na D-6b przy skrzyż. (...) w miejscu przecięcia się ścieżki rowerowej z drogą i przycięcia krzewu dzikiej róży wzdłuż ścieżki rowerowej Miejski Zarząd Dróg informuje, że znaki zostaną zamienione do końca miesiąca maja br., a przycinka krzewu wykonana zostanie do I dekady miesiąca czerwca br."

I co można, można. :)

Wystarczyło tylko napisać proste uprzejme pismo z uzasadnieniem.

Powyższy post dedykuję wszystkim malkontentom, którym nie podoba się otaczająca ich rzeczywistość, ale tak naprawdę to nic z tym nie robią poza narzekaniem.

Równocześnie dziękuję pracownikom Miejskiego Zarządu Dróg za zrozumienie i pozytywne podejście do mojej prośby.
:D

4 komentarze

????

Gratuluję skuteczności -a tu nagroda - Kabaret Dudek - Jan Kobuszewski - Skarga ( 1972 ) ......

3 3
ID:53029

Malkontent

Zależy, kto pisze :) Na starówce po 15 wypadku zrobili dopiero znaki tak jak były przed sławetną rewitalizacją. Ale musiało dojść do kilkunastu wypadków, aby znaki wróciły na swe miejsce! Oto przykład kilku zdarzeń!

5 2
ID:53030

JZ

Fakt ,że jak telefonicznie o coś poproszę MZD ,to zawsze jest pozytywna reakcja.Szczególnie mogę pochwalić p.Palińskiego.

3 7
ID:53036

zorientowany

Do wypadków na tym skrzyżowaniu dochodziło z winy kierowców nie stosujących się do oznakowania. A oznakowanie nie zostało zmienione. Jest takie jakie było.
W dalszym ciągu Zamcza, Matebudy i Wiślana są ulicami równorzędnymi.
( pierwszeństwo dla nadjeżdżających z prawej strony )

3 1
ID:53060

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA