Kolejny kraj ,,wolnego świata'' w którym kielich goryczy...

Kolejny kraj ,,wolnego świata'' w którym kielich goryczy został przelany i owce wyborcze mają dość politycznej zarazy -http://wiadomosci.onet.pl/swiat/kolejna-noc-protestow-w-turcji-jest-pierwsza-ofiar,1,5531994,wiadomosc.html - dziwnym trafem ,,wolne''media nie podają prawdziwych przyczyn wybuchu społecznego niezadowolenia ...a jest nim nierowność w podziale dochodu narodowego czyli milionerzy przy politycznym korycie a wyborczy motłoch ma prawo ,,głosować'' i klepać ,,programową bide'' w ramach ,,taniego państwa '' ...skąd my to znamy ? I tam najniższy zarobek to nie jest 250Euro jak na POlitycznej zielonej polskiej wyspie ...tylko 5 X tyle ...

22 komentarze

peso

Wiesz że jakoś tak tym Twoim "dziwnym trafem" to ja już słyszałem o wymienionych przez Ciebie powodach niezadowolenia społecznego w Turcji tak chyba ze dwa dni temu.

Może spróbuj zagladać też do innych mediów bo te z których Ty korzystasz faktycznie są bardzo stronnicze.

Zapomniałeś też dodać, że Turcy postanowili zrzucić jarzmo narzucone im przez pejsaczy.

A skoro już robisz tu za korespondenta zagranicznego to poproszę o garść informacji i komentarz na temat powodzi w Niemczech, Austrii i Czechach.
W Czechach to ja jeszcze rozumiem ale jakim cudem doszło do powodzi w Niemczech i Austrii. Kto jak kto ale Ty napewno będziesz umiał ten niewytłumaczalny przypadek wyjaśnić.

8 1
ID:53237

????

@peso: cichaagenturo proszę przygotowywać się do ideologicznych występów a nie mieszać POjęcia z ,,niezaleznych '' mediów ...

2 11
ID:53241

peso

@~????:

No Kochany, jak już masz ambicję robić tu na tym portalu za niezaleznego korespondenta zagranicznego to się nie obrażaj (ani nie obrażaj innych) tylko pisz chłopie, pisz.

Ja tam czekam na Twoją relację z zalanych landów Niemieckich i ubłoconej Austrii

3 0
ID:53243

peso

@~????:

Mam swoją teorię na temat powodzi w Czechach, Niemczech i Austrii która winna Ci się spodobać.

To napewno jest kara boska za zapowiedane tu i tam kandydowanie Tuska na stanowisko przewodniczącego Unii Europejskiej.
Boska opatrzność dała tu ludowi Europy wyraźny znak, nie idźcie tą drogą bo gorzko pożałujecie, to jest tylko poczatek tego co może was spotkać.

Jak Ci się ta teoria podoba ?

Przedstaw swoją jesli ją masz, tylko, proszę nie pisz tu jakichś banałów typu:
- jest powódź bo padały bardzo ulewne deszcze.
Taka wersja to tylko dla naiwnych, czyż nie ?

Podaj nam pradziwą, nie daj się prosić.

4 1
ID:53247

zbuntowany_kaloryfer

Co Ty za głupoty wypisujesz @pytajnik. "Nierówność w podziale dochodu narodowego" jako przyczyna zamieszek w Turcji. Kompletny bełkot i bzdury wyssane z palca, ot co. Punktem zapalnym był zamiar wycinki drzew w parku i budowa tam centrum handlowego. A następnie budowa tam meczetu. To rozwścieczyło protestujących, którzy zarzucili premierowi islamizację kraju. Wtedy wybuchły protesty w innych miastach, w których też zarzucano rządowi PRZEDE WSZYSTKIM próby islamizacji kraju. Krytykowano szczególnie ustawę zakazującą sprzedaży alkoholu między 22.00 a 6.00. W ustawie tej określano spożywanie alkoholu jako - parafrazując - niezgodne z duchem czy też tradycją islamu.
Przykład Turcji pokazuje, że zarówno islam, jak i chrześcijaństwo są organizacjami autorytarnymi i NIGDY nie poprzestaną na tym co mają. Zawsze będą próbowali opleść społeczeństwa niczym ośmiornica, ingerując we wszystkie, nawet najbardziej prywatne i intymne dziedziny życia obywateli. Tacy są fundamentaliści: dasz im palec, spróbują wciągnąć całą rękę. Najlepiej z korpusem i głową;) Dlatego w każdym kraju powinien istnieć bardzo ścisły i skrupulatnie przestrzegany rozdział danej religii od państwa.
Na koniec pragnę podkreślić, że nie jestem przeciwnikiem żadnej religii. Każdy ma prawo wierzyć, niektórym na tym świecie pozostała tylko wiara dając im siłę do życia i nadzieję. Po prostu niech nikt nie narzuca siłowo swoich poglądów innym, niech uchwalane ustawy nie będą bazowały na przekonaniach religijnych jakiejś grupy społecznej i niech wszelkie kościoły i związki wyznaniowe nie stosują szantażu moralnego wobec rządów i ustawodawców.
A Ty dany obywatelu Iksiński Ygrekowski jeżeli jesteś bardzo gorliwy w wierze masz prawo ustawić sobie ołtarz w pokoju - i nikomu nic do tego. Nie molestuj tylko sąsiadów i nie uwłaczaj im, że nie robią tego samego. Posłowie, nie próbujcie narzucać obywatelom w jaki sposób mają spędzać niedzielę, bo to ich prywatna sprawa. Wtedy wszystko będzie ok;) Żyj i daj żyć innym. Czy to takie trudno wykonalne..?

7 0
ID:53249

ozon

Jakimś dziwnym trafem błotko z Austrii oraz inny szlam z zalanych Niemiec I Czech osadziło się na korze mózgowej "korektora pytajnika". Chłopie jak ty to robisz ,że zawsze jesteś we właściwym miejscu i czasie?

3 1
ID:53256

????

@~ozon: twoje błotko zalega na twoich receptorach od dawna ...trudno rozróznić co kora a co błotko ...

1 1
ID:53268

peso

@~????:

A gdzie relacja dla mnie o powodach powodzi ?

3 0
ID:53275

terefere

@peso: przecież zdałeś już nam relację, to jest więcej wersji??? :)

0 0
ID:53277

!!!

@~????: Pytajnik, ciągle piszesz, pomstujesz, wklejasz, "wolne media", "owce" , "zaraza", "250 Euro" PO. PO... Zdeklaruj się, a może nawet "oświeć" nas, na kogo głosować, z kim maszerować, komu składać pokłony... No Pytajnik, dasz radę ???

4 0
ID:53279

zbuntowany_kaloryfer

No i czy nie miałem racji pisząc wcześniejszy post? Takie m. in. słowa padają z ust polityka: "herezja", "ekskomunika". Kpina jakaś. I jak tu z prawicową ekstremą dyskutować. Chciałoby się. Ale niestety nie ma takiej opcji. Bo nie chodzi tu o niedokończoną autostradę czy jakieś nietrafione inwestycje. Oni mają całkowicie inną wizję Polski, świata i całej otaczającej rzeczywistości.
http://wyborcza.pl/1,75968,14038437,Prawica_chce_ekskomuniki_dla_Komorowskiego.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk

4 1
ID:53281

peso

@~terefere:

Eeeeee ja tylko napisąłem jaką mam teorię ale prawdę to zna tylko kol @~????? bo tylko on ma dostęp do niezaleznych mediów

3 0
ID:53290

peso

@~terefere:

Alternatywna teoria (podkreślam teoria) jaka mi przychodzi do głowy jest następująca:

1) Powódź w Niemczech, Austrii i Czechach wyrządziła spore szkody materialne,

2) Poszkodowane firmy, samorządy i osoby prywatne będa musiały teraz przeznaczyć spore kwoty na naprawę szkód,

3) Tak więc napewno na punk 2 potrzeba sporo kasy ale skąd ja wziąć ? No wiadomo, że z banków jako kolejne pożyczki.

4) A kto rządzi bankami ? No jak wszyscy już wiemy bo nas kol @~???? uświadomił, za bankami stoją pejsacze.

5) Ergo za powodzie są odpowiedzialni pejsacze bo oni chcą na biednych Europejczykach zarobić kolejną kasę i jeszcze bardziej ich od siebie uzależnić

Ale to tylko moja kolejna teoria, prawdę o powodziach zna tylko kol @~????.
Niestety On nomen omen nabrał wody w usta.

3 1
ID:53291

peso

@zbuntowany_kaloryfer:

Niewiedziałem, że mamy coś takiego:
"parlamentarny zespołu ds. przeciwdziałania ateizacji "
:(

2 0
ID:53292

ozon

ojej to zamiast gimnazjum będą tylko seminaria/ Chyba pracownię krawiecką otworzę i czas zacząć szyć sutanny ... dla parlamentarnego zespołu też a na modela proponuję Hoffmana, Antosia M . Dla Jarka K takie same jak dla małolatów ...

2 0
ID:53308

????

@~ozon: Tylko znie zaPOmnij że przejsćie z modelu z ogonkiem na bardziej normalny może dla ciebie jako POlitycznego krawca być zbyt trudne ,ludzie i tak już cię POznali ...

0 4
ID:53318

terefere

@peso: tak się składa, że nikomu nie wierzę dziś, w dobie hedonizmu, ale posłuchać, poczytać o różnych wersjach ciekawie :) pozdrawiam

0 0
ID:53335

zbuntowany_kaloryfer

@terefere.
Hedonizm (gr. , hedone, "przyjemność", "rozkosz") pogląd, doktryna, uznająca przyjemność, rozkosz za najwyższe dobro i cel życia, główny motyw ludzkiego postępowania. Unikanie cierpienia i bólu jest głównym warunkiem osiągnięcia szczęścia.
(źródło: Wikipedia)
Czy wg Ciebie jest coś dziwnego i złego w unikaniu cierpienia i bólu?? Jeżeli tak, to proponuję odziać worek pokutny i założyć jakiś współczesny ruch biczowników wzorowany na tych średniowiecznych;))
Ruch ten szczególnie popularny był w latach 1348-51 - kiedy to przez Europę przetoczyła się fala "czarnej śmierci" (czyli dżumy) wybijając w niektórych regionach kontynentu nawet do 60% mieszkańców. Nota bene był to ruch pseudoreligijny, jednoznacznie potępiony przez Watykan, a dokładnie przez papieża Klemensa VI.
Wówczas wzajemne biczowanie miało przynieść odkupienie win, grzechów i powstrzymać zarazę. Obecnie możesz czynić to samo aby odkupić grzech hedonizmu, a przede wszystkim "straszliwe" grzechy premiera i rządu. Zapewne znajdziesz tu chętnych do współpracy z @pytajnikiem na czele. On już przejawia masochistyczne skłonności, a dzięki realnemu samookaleczaniu będzie mógł rozwijać wrodzony talent i w ten sposób osiągnąć przyjemność i szczęście doczesne. W dodatku bez 250 euro;))

2 0
ID:53339

peso

@~terefere:

Faktycznie z tym hedonizmem to chyba podobnie jak @Zbuntowany nie do końca łapię o co Ci chodziło.

Zaś to że niczego nie przyjmujesz na wiarę i zapoznajesz się z różnymi wersjami czy opiniami jest zbieżne z moim podejściem do otaczającego nas świata.

Tak czy inaczej serdecznie pozdrawiam
:)

1 0
ID:53344

terefere

@zbuntowany_kaloryfer: unikanie bólu i cierpienia nie jest dziwne, ale jeśli odbywa się kosztem innych(a tak często dziś bywa) nie jest wg. mnie moralne.
Być może złych słów użyłam i dlatego nie zostałam zrozumiana.

Wszystkiego dobrego

1 0
ID:53353

zbuntowany_kaloryfer

@terefere, sprecyzuj pojęcie "moralność". Wszak moralna była przecież pani Dulska;) I to jak moralna!

0 0
ID:53362

terefere

@zbuntowany_kaloryfer: Nie, bo mnie wciągasz w dyskusję a ja do tego się nie nadaję. W 1 komentarzu miałam napisać w dobie materializmu, napisałam hedonizmu i teraz cierpię tego skutki ;) Nie pytaj mnie o pojęcie materializmu. Tak bardzo chcesz udowodnić mi, że się mylę w swoich krótkich przemyśleniach? Więc ja bez problemu mogę Ci przyznać rację. By żyło się lepiej- taki modny tekst.

1 0
ID:53377

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA