"Faszyści" kontratakują:) Opiekunki z Polski. "Są za...

"Faszyści" kontratakują:) Opiekunki z Polski. "Są za drogie" Coraz więcej zaściankowości i nacjonalistycznych postaw do Polek w Sercu Unii europejskiej, czyli naszych ukochanych sąsiadów Niemiec:)

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/deutsche-welle-w-onecie/niemieckie-organizacje-ochrony-konsumentow-kontra-,1,5533995,wiadomosc.html

19 komentarzy

ozon

Zadziwiający egocentryzm u Polaków. uważacie ,że tylko Polacy mają prawo wykrzykiwać "Polska dla Polaków"? a inne nacje nie?Po trochu państwa Unii mają dość emigrantów zarobkowych, którzy uważają ,że podatnicy angielscy, niemieccy czy holenderscy muszą płacić podatki po to żeby inni doili "socjale" ile wlezie.Jak Kali brać to ok- jak Kalemu zabrać to żle?

6 5
ID:53345

????

@~ozon: A ten znowu swoje....POstęPOwe filozofie POkazuje ....

4 5
ID:53355

Radio_Moskwa

@~ozon: Ale tak bez żartów pozbyliśmy się przemysłu pozbyliśmy się młodych robotników, kto będzie robił na nasze emerytury? Tylko proszę nie mów, że sam na nią pracujesz, bo ty pracujesz na obecne emerytury dawnych towarzyszy takich jak Urban Jaruzelski itp. a na ciebie, kto będzie pracować przy wzroście 1,3 dziecka na głowę! Miejmy nadzieję, że będzie wojna lub NWO, bo na starość to tyle puszek w śmietnikach nie będzie we Włocławku abyśmy sobie mogli dorabiać:)

5 4
ID:53360

peso

@~Radio_Moskwa:

Tylko jak zostawisz na moment kwestie obecnej sytuacji ekonomicznej a skupisz się na tym jakiej postawy jesteś na tym forum reprezentantem to mamy:

Kol @~Radio_Moskwa: który domaga się:

>>Polacy popierajcie tylko Polaków>Niemcy popierajcie tylko Niemców

0 5
ID:53374

Radio_Moskwa

@peso: Jeżeli myślisz, że Niemcy np. dają kasę na unię, bo są filantropami to jesteś po prostu bardzo naiwny! Mechanizm jest prosty! Aby niemiecki przemysł mógł sprzedawać towary na eksport potrzebne są mu tereny! Tereny muszą być jednak podtrzymywane przy życiu, aby to funkcjonowało! Mentalność pana i uniżonego sługi lub jak kto woli kolonialnego murzyna. Wolałbym, aby Nasi rodacy najpierw myśleli o swoich rodzinach później o swoim mieście a później o swoim kraju a na końcu o innych! Tylko wtedy w kraju emeryci nie będą zbierać puszek by zdobyć kasę na lekarstwa! Ciężkie czasy nastały i dla nas jest to właśnie skutkiem tego tyło włażenia wąskiej elity, która jest przez Niemców dobrze opłacana tylko dla tego by zapewniała na terenie kolonii niemieckie interesy a reszta ma pracować i zdychać bez emerytur! Tak wąska grupa w imieniu wszystkich sprzedała to, co nie było ich, ale ogółu! Ja osobiście wole mieć polską fabrykę i niech nią zarządza kompetentna Polska ekipa i odpowiednio na tym niech korzysta Polski kraj. Myślenie, że jestem sługą i musze służyć obcym jest dla mnie upokarzające i tyle! Musisz o tym wiedzieć, że niedługo czeka nas twarde lądowanie i będzie na pewno to lądowanie gorsze niż te w smoleńsku!. Gospodarz, który rozdaje swój majątek obcym zawsze jest poklepywany! Zawsze! Oczywiście do czasu jak mu się majątek skończy, bo później jest obciążeniem jest żebrakiem

1 1
ID:53379

Eureka !

@~Radio_Moskwa: Czyli , jeżeli (odpukać) padnie nasz rynek to padnie przemysł niemiecki i w konsekwencji całe Niemcy ? Jedyna pociecha w przysłowiu "Polak potrafi", Niemiec zapewne nie potrafi i już się nie podniesie... Ten nasze zakłady też pewnie Niemcy chytrze zlikwidowali bo bali się, że zalejemy ich naszymi Polonezami, Komarkami i sznurkiem do snopowiązałek.

3 2
ID:53382

Radio_Moskwa

@~Eureka !:Wiesz jak znikną Nobiles? Kupili po to by zlikwidować konkurencję! I co nie ma zakładu masz za to bezrobotnych w mieście! Proszę przestań oczywiście, że jak zdycha żywiciel to znowu trzeba mu sypnąć trochę unijnego grosza albo pozwolić zaciągnąć kredyty w MFW! Jednak wszystko do czasu:)
A teraz ci światli Niemcy bronią się przed naszą wielką konkurencją by polki nie podcierały im starych niemieckich tyłków:) No po prostu ksenofobia i niemiecki zaścianek! Jak tak można w naszej wspólnej Europie!

4 2
ID:53385

????

Radio Moskwa - musiałbyś takie wykłady przeprowadzić na zebraniach POdstawowych organizacji partyjnych to może ...1/10 by coś zrozumiała bo ci ,,aktywiści'' PO z forum są tak zaindoktrynowani jak POwojenni działacze PPR którzy ,,rozkułaczali '' moich dziadków ...i w imię ideologii kradli im zbiory z gospodarstwa ...

2 2
ID:53388

peso

Puk puk, Halo Admin,

No i gdzie mój drugi post napisany po tym jak z pierwszego zostawiliście tylko fragmenty przeinaczając jego treść?

:(

1 0
ID:53390

peso

@~Radio_Moskwa:
Jak widzę jak bumerang wraca kwestia Polacy popierajcie Polaków.
Tak więc, żeby było jasne jestem co do zasady za ale niekonieczniej tak skrajnej wersji jak Ty.

Natomiast ponowię pytania na które wcześniej unikałeś odpowiedzi.

Tak więc, czy jesli ktoś w tesco kupuje śmietankę z KESEM-u to Twoim zdanien popiera polski biznes czy nie ?

Czy jak ktoś kupuje w lokalnym sklepie (z polskim właścielem) duńskie piwo, niemiecką kawę i szwajacarską czekoladę to popiera poslki biznes?

1 0
ID:53391

ozon

Dzisiaj mija 10 lat o d referendum unijnego. Na szczęście większość zdecydowała i słusznie. A tak na marginesie to do tej pory mówiono ,że co drugi Polak to lekarz... jak widać tendencje się zmieniły- co drugi to ekonomista ... ale w Unii jesteśmy i to się liczy. Jak w każdym związku- są blaski i cienie ale bilans jest dodatni czy to się malkontentom podoba czy nie. Gdzie pracowaliby nasi gdyby nie Unia... no a szczególnie brat "pytajnika"?

2 2
ID:53394

????

@~ozon: I.......i jeszcze historia nie pamięta by w podobnym eurokołchozie tak szybko udał sie ,,zorganizować'' kryzys finansowy państw w których nigdy takich długów nie było ....a wystrarczyła koalicja kilku pejsatych banków ....którzy opłacili kilku ,,nieprzekupnych '' POlitykierów ....tak przynajmniej twierdzą nasi bratankowie z Węgier - i chyba po raz drugi ....mają rację .

0 0
ID:53398

Radio_Moskwa

@peso: Wiesz, co? Nie odpowiem ci na to pytanie:). Ale za kilka lat sam sobie na to odpowiesz jak już KESEM-u nie będzie:)

3 1
ID:53402

peso

@~Radio_Moskwa:

A póki co KESEM ma się całkiem dobrze i to od wielu lat :)

A co z drugim pytaniem?

Zaś Admin cały czas kreatywnie zmienia posty :(

2 0
ID:53406

Radio_Moskwa

@peso: Pospaceruj sobie po Paryżu i zapytaj francuza, o cokolwiek w innym języku niż francuski:) Wiesz, co ja osobiście nie lubię obłudy i doskonale wiem, co się wokół mnie dzieje. Nikt z "profesorów" nie musi mi objaśniać w TV, jaka jest rzeczywistość dookoła. Czasami stare takie najstarsze dzieła filozofów są, choć w swej obecnie można by powiedzieć dziecinnej prostocie dobrym nauczycielem Podobnie jak Sztuka wojny Sun Tzu czy Książe Machiavellego:) Stare sposoby zawsze są dobre, jeśli chodzi o zarządzanie stadem:) Tu się nic nie zmieniło prawie nic:)

2 1
ID:53416

zbuntowany_kaloryfer

A wiesz @Radio... po lekturze Moulin Rouge postanowiłem zwiedzić Paryż wyłącznie pod tym kątem;)

1 0
ID:53428

peso

@~Radio_Moskwa:

Pudło, bo spacerowałem po Paryżu i bez problemu dogadywałem się po angiesku.

Swoją drogą Paryż to jak narazie jedyne miejsce gdzie zetknąłem się z naprawdę beziteresowną życzliwością zwykłych ludzi. Wystarczyło, że gdzieś na rozgałęzieniu dróg człowiek przystanął i zaczynał studiowac mapę a już podchodził do Ciebie jakiś przechodzień i pytał dokąd się udajesz i czy Ci pomóc.
Często na ulicy obcy ludzie uśmiechali się do nas i mówili dzień dobry. Nawet paryskie lumpy jakieś takie bardzo kulturalne. Podchodził taki i prosił o wsparcie, wtedy wystarczyło raz powiedzieć nie a lump kłaniał się i grzecznie odchodził.
Tak, do tego miasta jeszcze chętnie wrócę.
:)

Pozdrawiam

0 0
ID:53460

Radio_Moskwa

@peso: No to może to był "paryżew" :) chyba nie gadałeś z francuzami tylko przejezdnymi z Polski lub nowej "unni":) a te "lumpy' to pewnie polaczki :)

0 0
ID:53461

peso

@~Radio_Moskwa:

Faktycznie w Paryżu spotkałem też lumpów z Polski, krótko po wyladowaniu, zaraz jak tylko wysiadłem z metra powitało mnie swojskie k....wa wplatane co drugie słowo w dialogu pomiędzy dwoma lumpami.
Natomiast fancuskie lumpy, pełen wersal, tka jak pisałem nawet jak im nic nie dałeś niemal Ci się kłaniali.

Mogę Ci polecić czysty i niedrogi hotel niedaleko dworca Nord.

0 0
ID:53476

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA