Ku POkrzepieniu serc ?- w/g ostanich danych GUS Polska jest...

Ku POkrzepieniu serc ?- w/g ostanich danych GUS Polska jest niekwestionowanym królestwem LUMPEKSÓW W EUROPIE !!!!! W ciągu ostanich 6 lat(!) ich liczba wzrosła do ok 3 tysięcy z czego największy przyrost tych ,,luksusowych sklepów'' nastapił w ciągu ostatnich 12 miesięcy !!! Czyli..... ,,mieszkańcy ,, zielonej wyspy '' POdzierają ubrania PO zacofanej ludności wolniej rozwijajacych się krajów Europy(Unii) ? POdzierają używane łachy ....bo lubią ...?-Tak przynamniej wynika z komunikatów jarmółkowicza Rostkowskiego i jego POlitycznego wodza - Tuska ....POmyślcie ile starych szmat POlacy PO Niemcach mogą za 250Euro kupić ???? Polski Narodowy oPOdatkowany(!!!!)recykling na skalę całej Unii ....

13 komentarzy

george best

Weź człowieku idź do lasu zabierz ze sobą sznur i zrób coś z sobą bo Twoje marudzenie jest gorsze niż wrzód na dupi. .Każdy jest kowalem swego losu także jak brak Tobie tej kasy o której tak nieustannie piszesz to miej pretensję do siebie samego .Też nie żyję luksusowo ale staram się mniej narzekać a jeśli chodzi o lumpeksy o których piszesz to jak nie było by popytu na taki towar nie otwierały by się hurtowo .

4 2
ID:53558

!!!

@~george best: przecież to POtrójny agent -śpioch jego Toruńskiej Rydzowości, działający POd płaszczykiem (czasem w piżamie), znak rozPOznawczy - moherowy beret z antenką (satelitarną), naganiający czytelników "pejsiastemu" ONETowi. Znakomicie wyszkolony (3 klasy POdstawówki) w dziedzinie warcholstwa i marudzenia, tzw, moherowy Ninja.Lepiej z nim nie zadzierać, bo łeb stasuje i zanudzi na śmierć.

4 0
ID:53563

????

@~george best: noo brawoooo ...jestem pod wrażeniem nieprzeciętnej inteligencji ...POmyśl jeszcze trochę i może ...POdziel się wnioskami kto ????...tak naprawdę nakręca popyt na stare łachy PO Niemcach sprowadzane wagonami do POLSKICH ,,UNIJNYCH'' LUMPEKSÓW ...ciąg dalszy odPOwiedzi sam się nasunie .

1 5
ID:53564

george best

Jeśli chodzi o odzież z niemiec to jest najtańsza Ja od ponad 10 lat ubieram się na ciucholandach i uwierz mi że jest sort ciuchów posklepowych z metkami znanych dobrych firm ja gustuję w Diesel i Hugo Ty zapewne kupujesz swoje łachy na rynku lub w marketach .Ładne i dobre jakościowo masz ciuchy z Irlandii i Norwegii kto prowadzi lumpeksy przyzna mi racje.

3 0
ID:53572

peso

@~????:

Nie bardzo Cię rozumiem, jesteś za zamknięciem lumpexów?
Ja kupiłem tam za przysłowiowe psie pieniądze świetną kurtkę.
Ja tam jestem zadowolony, że są takie sklepy, szkoda że Tobie one przeszkadzają.

2 0
ID:53581

????

@~george best: A nie sądzisz że motywowanie ,,lubieniem '' jest ukrytym PO cichu wstydliwym stwierdzeniem że PO prostu większości POLAKÓW NIE STAĆ NA KUPNO NOWYCH UBRAŃ ? I krygowanie się tu na światowca ma smaczek obłudy praktykowanej przez POlityczną zarazę .To tak jak za ,,kumuny'' robol kupował w PDT a ,sykrytorz '' w PEWksie i udawał światowca . Ja nie twierdzę że w starej unii nie kupuje się ubrań ,,z drugiej ręki '' ale .....jak chodzisz po sklepach to widzisz kto np w Paryżu , czy w Londynie nigdy do ,,szmaciarni '' nie wejdzie ..prawda ? Więc nie bierz udziału w ogłupianiu czytelników tego forum tyko pisz prawdę o polskiej programowej biedzie kupujacej POniemieckie ciuchy , samochody , meble itd itd ...Pisz prawdę agencie ... !!!

1 3
ID:53582

????

@peso: Pozwolisz że się powtórzę -widziałeś normalnie zarabiającego londyńczyka , paryżanina czy berlińczyka , który by kupował ciuchy w ,,szmaciarni '' ? Bo ja tam zauważyłem że to jest ujma dla dla tych ludzi i omijają te sklepy kupując NOWY TOWAR bo ....ich po prostu na to stać .A nie tak jak Polaków -żebraków Europy .Jak będziesz w któryms z krajów starej unii to zwróć na to uwagę ...i żaden ,,best '' już ci w głowie nie zamaci partyjną propagandą ...rodem z PRL-lu .

0 3
ID:53586

george best

Głupoty Twojej nikt nie przebije bo nawet ci co zarabiają dużo też zajrza do ciucholandu .A jak Ciebie nie stać na nowe to juz napisałem Tobie miej żal do siebie samego że masz taką pracę a nie inną trzeba było się uczyć

3 0
ID:53587

peso

@~????:

Po koleji:

Po pierwsze, mnie dla przykładu stać na nowe ubrania ale zdarza się, że od czasu do czasu zajrzę do lumpexu i się tego nie wypieram ani nie wstydzę.
W Polsce wiele osób deklaruje, że odwiedzają lumpexy, nawet znane i zamożne osoby. Nie widzę więc w tym żadnego powodu do wstydu. Tym bardziej, że faktycznie czasami można tam znaleść nowe markowe ciuchy, jeszcze z metkami.
Sprawdzone empirycznie.

W każdym kraju, w tym w krajach starej Unii również, są osoby z różnym poziomem dochodów, nic w tym odkrywczego. Ale popatrz co się w tych krajach Unijnych dzieje jak są po sezonowe wyprzedaże i Ci mieszkańcy starej Unii wręcz biją się o wyprzedawane ubrania. Była też promocja pokazywana w TV gdzie do sklepu trzeba było przyjść w samej bieliźnie i można było wyjść kompletnie ubranym za darmo. Chętnych było więcej niż miejsc, ciekawe czemu.

Wreszcie oprócz markowych sklepów w krajach starej Unii jest np. taka sieć Primark oferująca w relatywnie niskich cenach produkty. Jak Brytyjczyka nie stać na Gucciego czy Armaniego to idzie do Primarku. Osobiście widziałem spory ruch i dużo klientów w tych tanich sklepach. Więc to, że przeciętnego Brytyjczyka stać na markowe ciuchy to poprostu mit.

2 0
ID:53592

cichyobserwator

@~????: Pewnie waść twierdzisz ,że ,, prawdziwy Polak " nie powinien kupować w lumpeksach . Na wyprzedażach w Londynie lub na Bond Street w N.Yorku te tłumy przychodzace walczyć na golasa nie mają honoru ,, prawdziwego Polaka " bo taki upodlić aż tak to by się nie dał ? Jesteś ,, prawdziwym i honorowym Polakiem " odwrotnie proporcjonalnie do swojego nadętego ego , którego nawet ty już nie ogarniasz .

1 3
ID:53605

????

@peso: Tylko czym innym są przeceny a czym innym koniecznośc kupowania łachów po Niemcach w POlskich lumpeksach ....decyduje tu argument nie do przebicia ....250Euro miesiecznie ustalone dla POlaków przez POlityczna zarazę ...chyba tego nie kwestionujesz ?

0 2
ID:53608

peso

@~????:

Chłopie, czy ktoś Ci przystawia pistolet do głowy i karze kupować łachy po Niemcach.

Możesz sobie kupić nowe ubrania od Chinczyków czy Wietnaczyków za naprawdę niskie ceny. Sam czasem kupowałem od nich np. koszule i kosztuja tylko ułamek tego co trzeba zapłacic za Wólczankę czy Kastora.

Zaś w wielu lumpexach wbrew nazwie można też trafić nowe rzeczy, jeszcze z metkami sklepów i to markowe, też za śmieszne pieniądze. To o czym my tu rozmawiamy? Nikt ale to absolutnie nikt Cię nie zmusza do noszenia ciuchów po kimś, jesli tak robisz to Twój wybór. Tak jak ja świadomie kupiłem i noszę kurtkę z lumpexu.

Zaś w 1988 zarabiałem 13 USD miesięcznie, to na co byłem wtedy Twoim zdaniem skazany przez uwczesną władzę ?

Naucz się radzić sobie w życiu bez względu na to kto jest premierem czy prezydentem bo zginiesz chłopie i będziesz tylko coraz bardziej sfrustrowany.

Toć trzeba być mega owcą aby wierzyć, że ten czy ów polityk który dziś nie jest u władzy a któremu ona się śni i marzy rozwiąże Twoje osobiste problemy finansowe.No chyba, że będzię to Twój ojciec czy teść. A to tak, to jak najbardziej.

1 0
ID:53617

????

@peso: A czy ktoś zmusza te 80 % Polaków by tyrali za 250Euro miesięcznie do 67 roku życia na POdatki dla POlitycznych nierobów ? 3 miliony już wyjechało ...przy dalszych ,,sukcesach '' POlitycznej zarazy i wyprzedaży POLSKIEGO MAJĄTKU NARODOWEGO wyjedzie następne 3 miliony ..potrafisz dopisać dalszą część scenariusza dla swoich dzieci i wnuków ?

0 3
ID:53622

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA