Dlaczego jak rozmawiam z normalnymi ,przeciętnymi ...

Dlaczego jak rozmawiam z normalnymi ,przeciętnymi ludźmi,to mówią ,że największym błędem Polaków było zaślepienie "wolnością". Oni twierdzą,że Gierek zrobił 100 razy więcej dla Polski przez 5 lat niż obecnie przez 24lata.Podobnie większość mówi o Pałuckim. Fakt ,że popełnił kilka błędów ale nikt mu nie dorównuje z byłych prezydentów w inwestycjach.Ile tylko wybudowano samych dróg i ścieżek rowerowych na osiedlach. Jedynie Szymański.Ale to inna Polska.

11 komentarzy

zenek

zgadzam sie z Toba, właśnie słuchałem reportażu o tak krytykowanym projekcie toru kajakowego, a okazuje sie, ze to może być super sprawa, dzieki której mogłyby u nas byćorganizowane nawet puchary świata, bo tak długiego toru nie ma w ogóle w Europie, wiec nawet trenować by przyjeżdzali, ale w naszym mieście to tylko krytyka jest modna

10 5
ID:53960

????

Jak propaganda potrafi nawet wykształconym ludziom w głowach zamącić ....po wojnie nasi dziadkowie którzy nie chcieli oddawać ,,sykrytorzum'' za darmo zboża i trzody nazywani byli kułakami i wywrotowcami a ruskie partyjne pachołki postępową siłą narodu ....z tym też się zgadzacie ?

3 6
ID:53961

konstanty

Tylko tacy jak ty amityr z wywalona emeryturka którą zapewnił ci układ możesz pisać takie brednie zapytaj młodych kto to był gierek szymański zapytaj szybko bo niedługo nie będziesz miał okazji.Zaloze się że w życiu swoim nie prowadziles żadnej inwestycji i bladego pojęcia nie masz na ten temat nigdy w historii włocławek nie otrzymał tak olbrzymich środków zewnętrznych które zostały w tak beznadziejnych sposób wykorzystane wracaj do lektury marksa engelsa lenina i zmieniają częściej pampersy.

6 6
ID:53967

amityr

@~konstanty: Mam jedno pytanie ,gdzie mieszkasz? Masz dom czy w bloku?
@~????: Ja mam swoje zdanie i ty masz też cyganie.Coś takiego . Miałeś nawet dziadka . Też niemiec? Zastanawiam się co tak śmierdzi na forum kapustą.

4 4
ID:53973

zbuntowany_kaloryfer

@Amityr: sprecyzuj pojęcie "normalny". To o tyle istotne, że dzisiaj każdy - nawet ten głoszący mocno egzotyczne teorie - twierdzi, że jest "normalny";)

7 1
ID:53977

????

@amityr: A czosnku nie czujesz ? To taki ,,modny '' w kręgach biznesowych zapach ....do czasu jak stwierdzimy że czosnek ulotnił się razem z naszą emeryturą ...jak ten ...http://wiadomosci.onet.pl/swiat/izrael-naczelny-rabin-zrezygnowal-z-urzedu,1,5548674,wiadomosc.html...

3 3
ID:53981

amityr

@zbuntowany_kaloryfer:
Miałem na uwadze przeciętnego człowieka, zajmującego się pracą ,wychowaniem rodziny i nie zajmującego się tzw wielka polityką w wydaniu mizernych posłów.

3 3
ID:53985

zbuntowany_kaloryfer

Tak w telegraficznym skrócie: masz na myśli szaraka bez jaj, który siedzi w papuciach przed telewizornią;)
Widzisz Amityr, bardzo dbam o rodzinę, to jest najważniejsze. To podstawa, fundament na którym budujemy jakąkolwiek przyszłość. Wypierasz się? Targujesz? Po co Ci to wszystko? Gdyby nie rodzina to "laskę bym kładł" na zastaną rzeczywistość. A wtedy byłbym nieobliczalny. No może nie tyle nieobliczalny, ale dojdę tzw. prawdy. Całokształt moich działań jest może trochę nietypowy... ale zawsze kur****o skuteczny.

4 1
ID:53988

zbuntowany_kaloryfer

Zapytałbym kto to jest "przeciętny człowiek"... Olej posłów osłów, liczy się to, co sam robisz. Rób i udowodnij, że umiesz.
Ps. Zdecydowanie nie zgadzam się z p. Grządzielem, a szkoda...

4 1
ID:53991

mn

@zbuntowany_kaloryfer: To co piszesz przypomina mi drugą " połowę ". Pracuje i dba o rodzinę i jak mówi : do końca świata, a nawet i z laską. Pozdrawiam serdecznie.

1 0
ID:54007

amityr

@zbuntowany_kaloryfer:
jESTEŚ OK ,CHOCIAZ NIE ZGADZASZ SIE Z gRZĄDZIELEM. jA MAM GORZEJ BO GO STRASZNIE NIE LUBIE ALE SIE Z NIM PRAWIE ZGADZAM.

2 1
ID:54017

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA