Wielkie brawa Polacy za ustawę o uboju rytualnym .Wreszcie...

Wielkie brawa Polacy za ustawę o uboju rytualnym .Wreszcie ktoś zaczął myśleć !!!Teraz czas na in vitro i opodatkowania KK .Pozdrawiam .

13 komentarzy

peja

No tak, teraz możesz się czuć bezpiecznie.

3 0
ID:54356

katolik

Tak ! Tak ! Szara strefa kościelna już dawno powinna być zlikwidowana ! Każdy wie o co chodzi , ale nie ma odważnych by się tym zajęli .

4 3
ID:54358

sportowiec

@george best; a czerninkę i wiejski rosołek zajadasz? Nie odbija Ci się? A może kaczkę można zabijać "rytualnie" bo mała, a byka już nie - bo duży. Kolejna ściema t.zw. obrońców zwierząt. Hipokryzja do potęgi entej.

4 4
ID:54362

george best

@~sportowiec: chybiony strzał w domu jemy dużo ryb i warzyw .Rosołek od małego mi nie smakował a pamiętam jak babka przynosiła jeszcze z rynku pod mostem kaczkę i robiła jej harakiri.Hipokryzja ?chyba dla muzełmanów oraz osób narodowości żydowskiej.

2 3
ID:54365

????

Odwracanie uawagi strzyżonych owiec pierdołami typu,, ubój'' od spraw najważniejszych to POdobno pasja tego ....,,pana'' -http://wiadomosci.onet.pl/kraj/tns-polska-76-proc-badanych-zle-o-rzadzie-70-proc-,1,5560335,wiadomosc.html...oczywiście zaraz PO słowach które ,,uprawia'' na wyborcach ....jak długo jeszcze ?

1 6
ID:54368

fiskus

Rzeczpospolita 03- 01-2013 " Przed paroma dniami weszło w zycie unijne rozporządzenie , które zakazuje uboju rytualnego " Co na to naczelny rabin : prawa regulujące ubój religijny ustanowiono 3 tys lat temu Babcia na rosołek zabijała kurę , ale nie chodziło o rytuał !!!!

0 1
ID:54369

pietreq

W ZET-ce podali informację, że naczelny rabin Polski Michael Schudrich odejdzie ze stanowiska, jeśli utrzymany będzie zakaz uboju rytualnego bez ogłuszania.
Tłumaczy, że zakaz uboju uderza w społeczność żydowską i muzułmańską w Polsce.
Piątkowe głosowanie w sejmie określa jako najgorszy dzień w życiu diaspory żydowskiej w Polsce od lat 30. Tłumaczy, że decyzję podjęto na podstawie kłamstwa. Jego zdaniem ubój rytualny jest demonizowany w naszym kraju, podczas gdy w rzeczywistości wcale nie jest tak brutalny jak się go przedstawia.

O odrzuceniu projektu nowelizacji ustawy, która dopuszczała ubój rytualny bez ogłuszenia przesądziły głosy posłów PiS, Ruchu Palikota, SLD i 38 z Platformy Obywatelskiej.

Osobiście nie mam wyrobionego zdania w tej sprawie. Nie jestem przeciwnikiem uboju rytualnego, ale gdyby taka forma uboju miałaby odbywać się na skalę przemysłową, to wyobrażam sobie, że wyglądałoby to makabrycznie.
Moim zdaniem powinno się znaleźć jakiś kompromis, lub takie rozwiązanie, aby nikt nie czuł się pokrzywdzony.

1 0
ID:54383

zbuntowany_kaloryfer

Ja bym im dał "ubój rytualny" cholernym sadystom. Bo to się sprowadza przecież do okrutnego zabijania zwierząt i zadawania zbędnego cierpienia.
@dżordż: moje stanowisko nie jest antyreligijne oczywiście. Piszę to wyłącznie jako zadeklarowany obrońca praw zwierząt, któremu nie podobają się barbarzyńskie metody uboju powodowane jakimiś dziwacznymi i krwawymi praktykami. Zupełnie zbędnymi praktykami - wszak mięsiwo na talerzu pozostaje mięsiwem niezależnie od metody uboju;) Tylko tak sobie wbili w te zakute łby, że musi być rytualnie - czyli że stworzenie musi cierpieć podczas uboju. Może "rytualnym" sprawia to przyjemność i staje im podczas posiłku..? Kto wie;)))))))

3 0
ID:54396

LALA20

130 lat temu, na bezkresnych preriach Ameryki, traper Buffallo Bill, czyli
William Frederick Cody, od świtu do zmroku, zastrzelił 4.800 bizonów.
To było dopiero bydlę.
P.S.
Przed przybyciem białych psów do Ameryki na bezkresnych preriach, od
południowych obszarów Kanady, po Zatokę Meksykańską żyło wg. szacunków do
70.000.000. bizonów.
U schyłku tzw. Dzikiego Zachodu, pozostało tylko 112 sztuk.

3 0
ID:54410

pietreq

@zbuntowany_kaloryfer:
To nie Ty pisałeś gdzieś, że jesteś Żydem? ;-)
Żydzi nie mogą spożywać krwi, a kiedy zwierzę się ogłuszy, to tej krwi sporo pozostaje w mięsie zwierzęcia. Tak samo nie mogą jeść tego, co uduszone.
Ja ich rozumiem i im współczuję. Sam nie jadam czarniny i kaszanki, bo brzydzę się krwi i też wolę jeść mięso pochodzące z zarzynanego zwierzęcia.
Wątpię w to, że poprzez tę metodę uboju zwierzę cierpi bardziej niż z powodu ogłuszenia. Może tylko wygląda to mniej estetycznie.

1 1
ID:54412

LALA20

@ pietreq

Po prostu szokujesz.
Przypomniał mi się dowcip z czasów, kiedy w Polsce brakowało anestezjologów.
Przed operacją.
Chirurg zwraca się do chorego operowanego.
Widzi pan tą deseczkę?
Pier...nę nią pana w głowę, a gdy się pan obudzi, będzie już po wszystkim.
Pozdrawiam.

0 2
ID:54418

pietreq

@~LALA20:
Dlaczego szokuję? I co z tego, że przypomniał Ci się ten dowcip?
Nie bardzo łapię o co Ci chodzi. Nie nadążam za Twoim tokiem myślenia.
Pozdrawiam.

1 0
ID:54424

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA