To w POlsce POdobno mamy już Policję ....czy jeszcze ...

To w POlsce POdobno mamy już Policję ....czy jeszcze Milicję ...? ,,Jaka jest polska policja??? Pokażę na przykładzie. Dwa razy zdarzyło mi się, że musiałem zatrzymać się w nocy na poboczu by zdrzemnąć się (lepiej podrzemać godzinkę niż walczyć z sennością), raz w Irlandii w okolicach Limerick,, a raz w Polsce niedaleko Konina. W Irladii podjechał patrol, policjant zapukałw szybkę zapytał co sie stało, czy wszystko OK, potem powiedział, że nie ma sensu stać tutaj bo kilkanaście km dalej jest hotel (B&B), jeden z policjantów wsiadł za kierownicę mojego samochodu i odstawili mnie do hotelu. A sytuacja w Polsce? Rozpoczęło się oczywiście od alkomatu, potem kontrola świateł, gaśnicy, trójkąta i bieżnika a skończyło na mandacie na nieczytelną rejestrację (przednia była częściowo zachlapana błotem) i zadowolony patrol odjechał.'' To chyba bradzo dobry przykład na POkazanie jak ,,odległość'' dzieli naszych ,,mundurowych'' opłacanych z naszych podatków od podobnych formacji w DEMOKRATYCZNYCH krajach ?

7 komentarzy

????

Tego ich ,,uczą'' w Szczytnie i Słupsku ?

1 1
ID:55379

george best

Co Ty robiłes w Limerick?pewnie popiłeś u znajomego księdza 12 letnią whiskey i siły opadły nawt stwórca nie pomógł.Ale widze chłopie że ruszyłes swoje 4 litery brawo nie pisz tylko o PO,PIS,RP i innych partiach woda śpiew ptaków i cisza pozwolą Ci wejść na dbrą drogę.

2 0
ID:55433

????

@~george best: a co na ten temat mówią w ,,pueblo'' twojej mądrzejszej połowy ?

0 0
ID:55443

george best

@~????: no mówią że ludzie ze ślaska przyjechali się wykąpać w bałtyku i zatańczyli z marynarzami i wspólnie zrobili mexico falow me.
Za dużo nie mówią tak jak w Polsce zreszta niech sobie mówią i tak prawda jest o środku.Też byłem na plaży ostatnio w Meksyku ale nikt mnie nie bił i nie zaczepiał.

0 0
ID:55449

????

@~george best: a może nie gadałeś głuPOt o katolickim chrakterze meksykańskiego społeczeństwa i dlatego ci się ...udało nie dostać w papę ...na tej plaży od Meksykanina -katolika ...? Oni takich gringo (jak ty) tolerują ....do czasu .

0 0
ID:55463

george best

U nich religia nie jest podniesiona do tego stopnia co w Polsce.Też nie mają wesoło bida jak przejeźdźało się przez jakies wioski człowieku bida ale ludzie uśmiechnięci ,życzliwi nie to co u matki Częstochowskiej i tego tam świętego który niedługo zostanie wyniesiony ludzie zawistni,zazdrośni i złodzieje z małymi wyjątkami.

0 0
ID:55512

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA