"Obrzydliwe" wybory miss. Czemu to wymyślili? W izraelskiej...

"Obrzydliwe" wybory miss. Czemu to wymyślili?
W izraelskiej Hajfie po raz drugi odbył się kontrowersyjny konkurs piękności - Miss Ocalałych z Holokaustu. Wybory obserwowało około dwa tysiące osób zgromadzonych w hali sportowej. Miss została wyłoniona spośród 18 finalistek
Sceptycy po raz kolejny podkreślali, że sama idea konkursu jest "obrzydliwa". Krytyczne głosy nie pozostawiały suchej nitki na organizatorach, którym zarzucano cynicznie manipulowanie starszymi kobietami
Uczestniczki konkursu piękności miały od 70 do 94 lat. Osoby odpowiedzialne za wybory zaznaczały, że nie chodzi w nich o bagatelizowanie żydowskiego ludobójstwa, lecz o pokazanie radości ocalałych i przedstawienie ich dramatycznych wojennych losów.
Do dziś w Izraelu mieszka około 200 tys. osób, które przeżyły II wojnę światową.

6 komentarzy

????

A POlskie POlitykierstwo uczy młodzież zaPOmnieć jak najszybcie o takich hisyorycznych wydarzeniach jak Powstanie Warszwawskie , Katyń , Akcja ,,Wisła'' , czy wreszcie Magdalenka ....,,Nocna zmiana ''' ....a naród bez pamieci o historii ginie ...i żydzi o tym wiedzą ...

4 4
ID:55561

pietreq

@~Moher
Czemu to wymyślili? Chyba dlatego, że nie mają szacunku dla tych ludzi.

@~????:
Jesteś katolikiem?

0 3
ID:55608

????

@~pietreq: a czy ja pytam co ty robisz w szabas ?

0 3
ID:55634

pietreq

@~????:
Aha. Dlatego, że Ty nie pytasz co robię w szabas, to mi nie wolno zapytać, czy jesteś katolikiem?
Możesz pytać, ja Ci nie zabraniam.
W takim razie, skoro nie odpowiedziałeś, to spróbuję zgadnąć.
Nie jesteś, prawda?

0 0
ID:55641

????

@~pietreq: nauczono mnie nie dopytywać się o ideologiczne zapatrywania innych i dlatego taktownie nie pytam o nie . i tobie radzę to samo ...chyba że chcesz być POdobny do Niesiołowskiego ...?

0 0
ID:55648

pietreq

@~????:
Kto Cię tego uczył?
Jakie ma korzenie ta zasada? Skąd się wywodzi? Z jakiej tradycji? Narodowej? Jakiego kraju? Może religijnej? Jakiego wyznania?
A może międzynarodowej?
Widzisz, sam POsłusznie przestrzegasz zasad POlitycznej POprawności, którą z takim poświęceniem krytykujesz.

0 0
ID:55653

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA