Witam wszystkich forumowiczów. Moje pytanie natomiast...

Witam wszystkich forumowiczów.
Moje pytanie natomiast kieruję do radnych tego miasta,którzy głosowali za likwidacją ulg dla szkół prywatnych, licealnych i policealnych ,zaocznych i wieczorowych.
Dlaczego w innych miastach na wybrzeżu jest ulga dla młodzieży uczącej się nawet w szkołach prywatnych - zaocznych i wieczorowych tylko nie we Włocławku? Dlaczego we Włocławku syn musiał zapłacić mandat za jazdę według kontrolera bez biletu chociaż bilet miał,tylko ulgowy.Skoro szkoła posiada uprawnienia szkoły publicznej nadanej jej przez prezydenta miasta.Po całym wybrzeżu syn mógł podróżować komunikacją miejską korzystając z ulgi na swoją legitymację i co dziwne sam kierowca autobusu oznajmił,że jest osobą uczącą się i taka ulga jeszcze mu przysługuje.Pytam zatem kto wpadł na taki ''genialny'' pomysł aby w dobie takiego bezrobocia i trudnych warunków egzystencjalnych zafundować młodzieży pełną odpłatność za bilety MPK? Panie i Panowie radni wstyd i hańba,którzy głosowaliście za zniesieniem ulg dla szkół prywatnych, wieczorowych i zaocznych.A tak na marginesie; w klasie syna jest dwadzieścioro uczniów - słuchaczy z czego tylko pięcioro z nich pracuje,reszta pozostaje na utrzymaniu rodziców.Z wielką przykrością ale muszę stwierdzić,że nigdy już nie zagłosuję na Was.Zawiedliście nie tylko nas - rodziców ale przede wszystkim młodzież ,która na Was głosowała i liczyła.

5 komentarzy

????

A wiesz ile we Włocławku zarabiają prezesi MPK , MPWiK , MPEC -10x najniższa krajowa . A wiesz ile zarabia elektryk , ślusarz , hydraulik na szkolnym etacie -najniższa krajową ? Tu właśnie jest odpowiedź -fachowców nie stać na terenówki i wille nad zalewem dlatego uczniowie muszą bulić za bilety mimo iz rodzice płacą w tym upartyjnionym mieście podatki ...

2 4
ID:55767

hahatek

"Moje pytanie natomiast kieruję do radnych tego miasta"

A dlaczego boisz się iść na dyżur radnych? Przecież oni nie przeglądają tego forum a już na pewno nie podejmują interwencji w sprawach wyrażanych w taki sposób jak Ty to robisz. Największa odwaga napisać anonimowo na forum ale spojrzeć radnemu w oczy to już za duży strach. Naprawdę musisz być naiwna myśląc, że którykolwiek radny to przeczyta.

2 2
ID:55777

włocławianka - niestety

Skąd Wiesz,że nie czytają? Jesteś jednym z radnych?Czego oczekujesz,że podam Ci swoje dane osobiste? Prawda jest taka,że to miasto nie ma perspektyw..Młodzież z niego wyjeżdża bo jako zwykli ludzie bez układów nie mają szansy na pracę.Ty natomiast radzisz aby iść na dyżur radnych.Człowieku, ja nie siedzę w domku na zasiłku tylko pracuję i nie mam czasu na uczestnictwo w nasiadówkach radnych bezradnych ich dyżurach.Skoro nic nie zrozumiałeś z postu to nie zabieraj głosu.Nic dziwnego,że z tego miasta młodzież i nie tylko wyjeżdża skoro tok rozumowania niektórych osób jest taki płytki.

1 0
ID:55790

ktossss

Skoro radni są bezradni to czemu się do nich zgłaszasz i apelujesz?

0 0
ID:55823

prezez chudziej

prezes MPK najwyzej w rankingu najlepiej opłacanych stanowisk pracy we Włocławku , jest dobrze będzie lepiej .

0 0
ID:55829

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA