Tak sie ostatnio zastanawiałem czy moi bliscy którzy juz...

Tak sie ostatnio zastanawiałem czy moi bliscy którzy juz umarli machaja mi z nieba .Pewnie tak razem z Panęm Bogiem w którego nie wierzę.Wyjde przed dom 1 Listopada i popatrzę .
Fantastyczne świeto No i kto ma ładniejszy i drozszy pomnik.
Zaczynaja sie dni których ne lubie bo to katolickie 1 listopad,6 grudzien i rewia od 24 do 26 obżarstwo .Pozdrawiam ludzi trzexwo myślących i nie fantastów .Acha i jeszcze jedno Manchester-Stoke 3-2 .

17 komentarzy

????

A kogo interesują twoje rozczochrane przemyślenia niewydarzonego ,,intelygenta' ? Jak tobie te święta nie leżą to zawsze możesz je uczcić PO laicku ...C2H6OH i za zdrowie ...nieboszczyków ...

4 12
ID:57149

?

Podobaja mi sie cmentarze angielskie. Tablica, naokolo stetyczne trawniki i to wszystko. Jestem tez za paleniem ciala. Zajmuje mniej miejsca i mozna prochy wstawiac do pionowych wglebien na specjalnie pomurowanym murze. Denerwuje mnie przesadne zajmowanie miejsca pieczarami, im wiecej pieniedzy tym wieksza, Nasi zmarli tego nie wymagaja.

5 1
ID:57154

Mk

@ ???.C2H5OH jeśli już. george best jak każdy inny człowiek ma prawo do rozmyślań egzystencjalnych i do myślenia oraz wątpienia również i nikt nie powinien tego prawa negować. Pozdrawiam. Znam interesujacy portal traktujący na temat rozmaitych zagadnień.Mam nadzieję,że wpis się ukaże.Osobiście podzielam pogląd że tzw. życie wieczne trwa tak dlugo jak nasza pamięć o tych ,tórzy byli tutaj przed nami.

8 1
ID:57155

Tomek.L

Pytajnik, nie spłycaj wszystkiego do wódy a Polaków do pijaństwa. Niestety, prawda taka jest, że w większości przypadków zatraciliśmy istotę świąt a stosujemy "zastaw się a postaw się".

5 1
ID:57156

ozon

Szkoda ,że Papież Grzegorz III przeniósł to święto z 13 maja na 1 listopad... Kiedyś tego dnia oddawano cześć tylko męczennikom za wiarę no ale Kościół to postępowa instytucja no i można by powiedzieć,że zwyciężyło lobby producentów zniczy i chryzantem....tak czy siak komercja wkrada się wszędzie, . Dowiedzieć się można jaka kolorystyka obowiązuje w danym roku no i wielu jest za pan brat z tymi wytycznymi. śmiać się czy płakać?Może dobrze ,że święto przeniesiono na okres jesienny .....gdyby było bardzo ciepło to roznegliżowanych w tym miejscu byłoby tylu co na plaży na Majorce- przenikliwość Papieża godna podziwu! Wyluzuj "george"! MU wygrał fakt - zobaczymy co pokaże dzisiaj Chelsea? Będzie dobrze! Pozdrawiam. Acha pisząc kolorystyka mam na myśli kolor zniczy , kwiatów- nie odzieży niestety!

4 0
ID:57157

george best

@~????: Oceniajac Twój ostatni wpis że benzynka jest droższa o 40 groszy proponuję Tobie abys kupił sobie rower w realu .Wiesz ja przynajmniej nie marudzę tak jak Ty .Wracajac do tematu benzyny drogo 4 złote więcej przy 10 litrach.Przeciez i tak spala ci pewnie 4-5 litrów Twoje Daewoo Matiz którym ostatnio jechałes na wycieczkę do Lichenia.

6 1
ID:57158

Pijak

Obnosisz się z tym swoim brakiem wiary jak z chorągwią. Pytajnik ma (w tym przypadku) racje. Daj innym spokój.

4 3
ID:57159

????

@~george best: dalem ci plusa , ale wiesz za co ? bezdenna gluPOta też musi zostać jakoś doceniona a tak twój idiotyczny stalby bez oceny jak ta du....a POd kaktusem ...

2 5
ID:57169

????

@~Pijak : nam takich ,,niewiernych ' jak on ....w chwili zagrożenia pierwsi krzyczeli ,,Boże dopomóż' ...więc traktuje tego gringo z przymrużeniem oka . ,,Mk' słuszna uwaga ...wodór 5 wartościowy w tym związku ...

2 3
ID:57170

george best

@~Pijak : Ja się nie obnoszę tylko zastanawiam się ile desperacji musi być w człowieku aby uwierzył w kłamstwa napisane krwią przez ludzi którzy żyjąc w dobrobycie mieli żyć w ubóstwie.Jakie niebo jaki bóg kurcze to paranoja.

3 3
ID:57171

????

@~george best: jak ty w to wątpisz to cała reszta też musi tak zadzierać ogon jak ty i bleblać tak jak ty ? Strzel sobie lufe albo dwie , albo zaciagnij się ,,marychą' i wtedy medytuj na tematy egzystencjalne ale nie zmuszaj innych by roztrząsali twoje ,,nadąsane ' myśli . POdobno przy odPOwiedniej dawce można nawet sPOtkać się ze swoimi przodkami ...nooo innych namawiasz a sam nie POsmakujesz odlotu ?

0 1
ID:57173

george best

Panowie mi chodzi tylko o prawdę .W niebie to lataja samoloty mamy 21 wiek.Jak można wierzyć w coś co jest fikcją i fantastyką.Ja też umbrę moje dzieci żona ale nie wierze że spotkam się z nimi w raju lub piekle.
A Ty pytajniku jesteś taki mądry zazdrościsz ludziom że zarabiają tysiące a pewnie jesteś chrześcijaninem i wiedz że zazdrość to w waszej książce jest grzechem tak samo jak pycha .Proponuję film siedem .Bardzo piękny ralistyczny film.

2 0
ID:57179

zbuntowany_kaloryfer

@dżordż. Pamiętam, że deklarowałeś się jako ateista. Miałeś prawo tak wybrać i szanuję to. Ale jako wykształcony i myślący facet musisz zwrócić uwagę na to, że zaistniał wszechświat, a w konsekwencji my. Wielki Wybuch, Big Bang - początek znanego nam wszechświata i czasu. Ale COŚ go spowodowało!!! Coś o wiele potężniejszego niż znany nam (od biedy, znaczy bardzo od biedy, czyli właściwie wcale) wszechświat i czas. Nawet w sumie nie znamy budowy wszechświata. Kilka lat temu odkryliśmy istnienie ciemnej materii. A coś, co sprawiło istnienie WSZYSTKIEGO? Coś czego nie jesteśmy w stanie pojąć nawet gdybyśmy bardzo się starali? Tak właśnie wyobrażam sobie Boga...

0 0
ID:57181

fiskus

@~george best: A co ma wspólnego wiara z tradycją ???
Idę na cmentarz , bo tam leżą moi bliscy , zapalam świeczkę, aby uszanować pamięć o nich .
Żadna indekrynologia , a tym bardziej religia nie zabrania zapalenia znicza na grobie moich bliskich, . Koniec
To jest nasz obowiązek wobec ZMARŁYCH !

0 0
ID:57185

????

@~george best: film ? to ,,marycha ' z odlotem już ci nie pasuje ? A taki byłeś ,,palikociarski , biedroniarski , narkotykowo odlotowy ' ...

0 1
ID:57198

george best

@zbuntowany_kaloryfer: Szanuję Twą wypowiedź i wiarę Twą.Ja jestem zdania że jeżeli cos takiego istnieje to ten pucybut powinien nas prosić abyśmy y go gdziekolwiek przyjeli za to robi na ziemi.
fiskus -obowiązek ?miec rodzinę i szanowac ją .Ile razy np siedzac z rodziną siedzisz z osobami których nie cierpisz a dzielisz się z nimi opłatkiem.Dla nie sprawa jest taka człowiek umiera i jest juz koniec nie musimy mu stawiać landar złotych liter na grobie bo to juz pachnie ubogim katolikiem .
Mam swoje zdanie lepiej zapamiętać zmarłego za życia niż gadac głupoty o on jest już w niebie i raju .

1 0
ID:57203

????

@~george best: gringo, u ciebie już widać oznaki rozdwojenia jaźni - raz czyjąś wiarę szanujesz raz na nia plujesz ...takie rozdwojone opinie wskazują na niestabilną psychikę autora który tu chce uchodzić za światowca a w gruncie rzeczy wyPOwiada się na POziomie wieśniaka z puebla ...z sianem zamiast skarpetek ...

0 1
ID:57213

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA