Wyniki referendum przegrani interpretują w dość śmieszny...

Wyniki referendum przegrani interpretują w dość śmieszny i prymitywny sposób. Prawda jest taka:
- 90% Włocławian uprawnionych do głosowania nie chciało odwołania prezydenta,
- 4 tysiące mniej osób przyszło na referendum niż deklarowało
- 169 tyś zł zapłacą wszyscy
- 9 osób powinno się w trybie natychmiastowym wyprowadzić z miasta lub napisać podanie o spopielenie,
- kilkudziesięciu popleczników (Regionalnej PiS i Regionalnej PO) i zadymiarzy wszelkiej maści powinno odpracować stracone pieniądze, przeprosić i także wyjechać, najlepiej na Dominikanę....tam nas od kilku tygodni bardzo lubią.

Wierze w to co napisałem a podobnież wiara czyni cuda......

10 komentarzy

Gafa

Ja myślę, że "referendaliści" to "naiwne dzieci" - bo ich tłumaczenie, że 90% włocławian było "zastraszonych" i nie poszło na referendum jest na poziomie biegania z łopatką i wiaderkiem po piaskownicy, tudzież po rejonie strefy ekonomicznej koło Anwilu! hehehe Gratuluję rozumu

9 11
ID:57218

ROBERT

nich pisiaki i peowcy si ę wezmą w końcu do robotya nie tylko tropią afrey. społeczeństwo pokazało co o nich myśli

10 9
ID:57225

????

Czy ta wiara ma rownież zastosowanie do ,,cudów na które zasługujemy...POdobno' a których naobiecywał nam idol miejsko-gminnych platformersów z ,,reformatorką' szkolnictwa i POlityki prorodzinnej na czele ?

6 9
ID:57227

Radio_Moskwa

Zjadłeś grzybki, które prezio kazał ci zbierać w niedzielę?
Uważaj niektóre mogą źle wpływać na twój system postrzegania rzeczywistości!

W zeszłych wyborach brało udział 37 tysięcy mieszkańców. Prezio miał troszeczkę ponad 50% poparcia w drugiej turze! Teraz ma już 10 tysięcy zdeterminowanych ludzi, którzy nie bali się brać udziału w referendum i kilkanaście tysięcy zastraszonych lub po prostu leniwych! Do tego jest jeszcze cała masa ludzi, którzy nie cierpią brudnych metod rodem z czasów Stalinowskich. SLD przegrało i to widać było po różanych buźkach!
Fama, jaka poszła w Polskę o Włocławku o zastraszaniu mieszkańców, że tu spokojnie nie można zagłosować, bo musi cię sprawdzić milicja itp. rzeczy to tylko wierzchołek góry lodowej. Teraz brudy o was będą wyłazić i nikogo już nie przestraszycie nawet tych biednych, co straszyliście, że nie dostaną dotacji! Wiadomo, że nie dostaną, bo miasto jest w katastrofalnej sytuacji finansowej! Ukrywane długi niedługo wyjdą na jaw! Jedz grzybki i uważaj na niestrawność:)

15 9
ID:57230

peso

Tak się zastanawiam

92.728 osób było uprawnionych do udziału w referendum,

9.703 osoby - Na referendum poszło

Dlaczego więc:

83.025 - osoby nie poszły na referendum

Zrobiłem sobie listę powodów a każdy niech sobie wybierze te które mu się najbardziej podobają. I wolno sobie wybrać więcej niż jeden powód:

a) Zostali zastraszeni (hmmm, no może, choć jakoś nie kupuję tego powodu),

b) Pracują poza Włocławkiem, np. w GB i nie chcieli wydawać kasy na przyjazd (taki uboczny efekt otwarcia granic i legalności pracy w Unii),

c) Generalnie nielubią polityki i z zasady nie chodzą na żadne wybory, referenda etc. (no cóż, może niektórym to się nie mieści w głowach ale są tacy ludzie),

d) Była ładna pogoda i mieli fajniejsze pomysły na spędzenie niedzieli (no cóż też trzeba ich zrozumieć, bo po całym tygodniu ciężkiej harówki ...),

e) Nie lubią członków ekipy referendalnej i postanowili zrobić im na złość
(no, ja bym tu zdecydowanie sugerował aby się zastanowić na tym powodem, my Polacy chętniej robimy coś komuś przeciw komuś niż jako głos za czymś),

f) Są zwolennikami obecnego Prezydenta i wykazali się pragmatyzmem nie idąc na referendum, (zwolennicy każdej partii/każdego prezydenta by tak zrobili i nie ma to nic wspólnego z tchórzostwem ale z zimnym rachunkiem tego co jest skuteczniejsze)

g) Zdrowo zapili w sobotnią noc i całą niedzielę dochodzili do siebie aby w poniedziałek znów iść do roboty (tak, tak wiem zaraz posypią się gromy za antyobywatelską postawę, ale czy w obecnej rzeczywistości można nie pić ...)

h) Nie widzieli sensu w referendum (patrz wpisy @Krzywego_żonkila, ba tu nawet @Dzonny pisze, że kol @Krzywy ma dużo racji),

i) Ktoś im zabrał dowód (patrz pamiętne wybory ...),

j) Inne ( no kochani nie oczekujcie, że jestem w stanie wymyślić wszystkie możliwe powody)

Na koniec: do zobaczenia na wyborach

2 6
ID:57231

$$$$

@~Radio_Moskwa: Ten cały program TV nie robi na mnie żadnego wrażenia. Tandetnie przygotowana prowokacja z jednostronnym komentarzem i wysoce subiektywnie przygotowanym materiałem. Jeden z uczestników niedługo będzie się mocno tłumaczył, prokuratura ma bardzo mocno zdefiniowane i zogniskowane podejrzenia. Twoja pożałowania godna publicystyka niestety nie przynosi rezultatów, proponuje odbyć staż u boku Maciarewicza lub innego zaklinacza brzóz...

3 5
ID:57235

dzonny_killer

dolarki... pensja roczna (a tyle mniej więcej do wyborów) jednego z wicenieudolnych pokrywa prawie koszty referendum... masz prostą odpowiedź :p

7 2
ID:57240

cos

Tak masz rację byłem tak zastraszony, że całą niedzielę spędziłem przy piwie z kolegami w domu. Zabawne, kto to wymyślił?? Ja świadomie nie poszedłem do urny aby referendum nie było ważne. Ci państwo, którzy byli jego inicjatorami najpierw niech coś zrobią dla miasta a nie tylko ględzą. Przez lata ich ugrupowania nie zrobiły nic dla Polski a dla Włocławka jeszcze mniej. Narzekają na korki to czemu do dziś nie ma autostrady czy obwodnicy. To nie leży w gestii władz miasta tylko urzędników ministerstw.

5 7
ID:57241

Radio_Moskwa

@~$$$$: Na milicjantach na pewno też nie robi wrażenia widzieli większe podłości :)
Macierewicz było jednym z założycieli Komitetu Obrony Robotników (KOR). Ciekawe co robił w tym czasie wasz prezio? Pewnie też się udzielał:)

7 4
ID:57251

dzonny_killer

@~cos: twój nick to bardzo dobre określenie tego, co masz pod kopułką... :p jeszcze się chwalisz tym, że jesteś chwastem?
1. jak ktokolwiek może zrobić coś w tym mieście jeśli nie należy do czerwonej bandy? wejdź na wyżyny swego "intelektu" i łaskawie mi to wyjaśnij... :p
2. a co od 1944 roku zrobiło dla Polski sld??? oczywiście również pod swoimi poprzednimi nazwami: ppr, czy pzpr?
3. co zatem leży w gestii władz miasta? oświeć mnie i może innych geniuszu polityczny... :p

4 1
ID:57271

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA