Jakoś tak bez echa pozostaje informacja o śmierci Tadeusza...

Jakoś tak bez echa pozostaje informacja o śmierci Tadeusza Mazowieckiego! Było nie było to pierwszy premier nowej Polski. Pamiętam a nawet mam notatkę mojej Mamy już śp niestety- z tych wyborów bo była mężem zaufania w jednej z komisji. Działacze PZPR dokładali wszelkich starań aby zafałszować wyniki. Mama walczyła jak lwica i udało się. W notatce tej opisane jest kto i co w tej komisji wyczyniał- oryginał jest ( a może już nie?) w PKW a ja mam na pamiątkę kopie.Gdyby były wtedy "komórki"... nie było !Smutne ,że w naszej polityce już jest coraz mniej ludzi dialogu, kompromisu i zasad.

11 komentarzy

dzonny_killer

A co się dziwisz? We Włocławku komuna nadal żywa, więc dla nich Mazowiecki to persona non grata :(

7 5
ID:57259

????

...jeden z twórców Magdalenkowego POdziału łupów z PZPR ...wy ...towaysze oddacie nam władze a my nie będziemy przeszkadzać w waszym uwłaszczeniu się na majątku narodowym ...słowa dotrzymane .

4 11
ID:57262

ozon

...przy którym siedział "nieodżałowany mąż stanu" nijaki Lech Kaczyński również . Na szczęście "ludzi dobrej woli jest więcej ..."a opinie takich wychowanych przez toruńskie radio i Antosia M to wciąż margines i możesz bzdurzyć do woli - nie jesteś ani dla Świata ani dla większości Polaków żadnym autorytetem. Ujadasz jak wsiowy kundel spuszczony z łańcucha.

8 3
ID:57272

????

@~ozon: azorki prawda w oczki kole no i ...azorki szczekają ,a karawana idzie dalej ...

2 8
ID:57278

gumol - wylogowany

szkoda czlowieka - ale polityka Grubej Kreski doprowadzila do tego ze czerwone karaluchy nadal sie kreca po kuluarach sejmowych i samorzadach

4 2
ID:57284

ONI

Najważniejsze , że huczą media .

3 2
ID:57288

tymi_tunie_pier

tylko posłuchaj:

5 4
ID:57289

Moher

@~ozon: Odkreśliłem to grubą kreską .Co tam słychać w partii Mira Rycha i Zbycha.Ponoć się podsłuchują ?

1 3
ID:57314

zbuntowany_kaloryfer

Jak już mowa o "komunie" @ozon to Ci powiem, że w jednej z ostatnich klas podstawówki odmówiłem pójścia na pochód pierwszomajowy. Powód? Chciałem nieść na pochodzie polską flagę, ale nie starczyło dla mnie i chcieli mi wbić czerwoną. Zdecydowanie odmówiłem i na pochód nie poszedłem wcale. Wiesz jakie konsekwencje spadły na mojego ojca, zawodowego żołnierza..? Zero premii, i przez rok 2 razy w miesiącu stawianie się na rozmowie u oficera "politycznego"
Ps. Dla niezorientowanych: ktoś taki jak "oficer polityczny" funkcjonował w polskiej armii właściwie do końca lat 90ątych. Wypytywał się o poglądy, o rodzinę i znajomych z zagranicy i czy utrzymuje się z nimi kontakt itd. Właściwie to miło mi się z nim rozmawiało. Raz mu powiedziałem: "lada chwila będziemy w NATO. Nie wydaje się panu, że to, co pan robi jest zwyczajnie idiotyczne?" Odpowiedział, że doskonale wie, że to absurdalne i dodał "ale mam niecałe 2 lata do emerytury";)))))))))))

1 1
ID:57322

tymi_tunie_pier

@zbuntowany_kaloryfer: tylko dodaj ,że rolę politruka pełni z powodzeniem jeszcze bardziej oświecony kapelan.Najbardziej odpowiadają mu wspólne kąpiele w łaźni.

0 0
ID:57328

????

@~Moher: jak POkazuje doświadczenie ,,agent azor ' jest na prawdę głuchy , chyba że ta prawda POchodzi od idola , albo ...cichegoagenta ....a wśród partyjnych towarzyszy obowiązuje normalna dyscyplina ...partyjna ...

1 2
ID:57362

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA