Firma ochroniarska - Witam, mam pytanie do wszystkich,...

Firma ochroniarska - Witam, mam pytanie do wszystkich, którzy korzystają z usług firm ochroniarskich. Jaka waszym zdaniem jest najsolidniejsza firma ochroniarska?

Interesuje mnie w szczególności monitoring obiektu, prowadzimy działalność i z informacji, które udało nam się otrzymać od znajomych, największy problem, to kontakt bezpośredni - obsługa techniczna najczęściej nie stawia się w przypadkach wystąpienia jakichkolwiek problemów z instalacją, blokadą...

Jak jest w przypadku alarmu napadowego?
Najwięcej negatywnych opinii usłyszeliśmy w związku z ochroną domów prywatnych, czy to ma przełożenie na obsługę firm? Czasami sprawy kończą się nawet w sądach, bo firmy unikają odpowiedzialności za nie zareagowanie na włamanie.
Jak jest z czasem reakcji waszych ochroniarzy?
Sprawa jest raczej pilna, a nie wiem czy mogę wierzyć w zapewnienia firm - Każda pliszka swój ogonek chwali. Jak długo trzeba czekać od chwili zamówienia do czasu uruchomienia systemu?
Dziękuję za wszelką pomoc

6 komentarzy

tow.Andrzej

Mam pytanie jak się ma kara ponad 12mln złotych nałożona na UM Włocławek za nieprawidłowości i błędy przy remoncie dk. nr 1 do 100 tys zł. czyli kosztów referendum?

10 7
ID:57302

dzonny_killer

Jolu... jak znam szanowną redakcję to nie pozwoli na kryptoreklamę i nie umieści nazwy fiirmy... :p
ale dość solidnie wyglądają ci, co naprawdę długo i niezwykle skutecznie celują podczas strzału będąc gdzieś ukrytym, zamaskowanym... :p

4 3
ID:57305

zbuntowany_kaloryfer

Jeżeli już mowa o firmach ochroniarskich to od x czasu zastanawia mi, że firmy takie na potęgę zatrudniają niepełnosprawnych. Wiem oczywiście, że to zakłady pracy chronionej i PFRON refunduje część kosztów ich zatrudnienia. Tylko zwyczajnie zastanawia mnie jaki pożytek z mocno kulawego albo prawie niewidzącego ochroniarza. Oczywiście pożytek z niego byłby - gdyby pracował jako wieszak na kurtki;)
Ps. UWAGA: nie naśmiewam się z niepełnosprawnych i nie uwłaczam im. Stwierdzam tylko i mówię głośno o pewnym fakcie, o którym przecież dość powszechnie wiadomo!

1 0
ID:57318

zbuntowany_kaloryfer

Jeszcze do poprzedniego postu, bo nie chcę być źle zrozumiany. Uważam zwyczajnie, że status "zakładów pracy chronionej" nie powinien być przyznawany firmom zajmującym się ochroną osób i mienia! Niepełnosprawny może być krawiec, bibliotekarz, dostawca pizzy albo tapicer. Ale nie facet od ochrony!
Może jeszcze zorganizujmy nabór do policji i wojska z adnotacją: "mile widziani niepełnosprawni, im większe upośledzenie tym wyższa pensja";))))))))))

2 0
ID:57319

Andrzej

Najlepiej firma spoza włocławka, bez żadnych powiązań... centrala w dużym mieście i odpowiednie wymagania stawiane pracownikom (normy). Oczywiście ważne są też warunki umowy... czas reakcji na zdarzenie musi być równy lub mniejszy niż czas pod którym podpisujesz się w umowie. Zapytaj o posiadaną bazę i systemy. Firmom włocławskim często się nie chce, a to klient powinien być najważniejszy.

Droga Jolu poobserwuj jakie tabliczki wiszą na prywatnych firmach/sklepach. Zapytaj dlaczego taką a nie inną firmę wybrali. Pamiętaj, że ta decyzja będzie miała wpływ na Twoje interesy a nawet i życie. Pozdrawiam Andrzej.

0 0
ID:57320

george best

@zbuntowany_kaloryfer: to wszystko odbija się od składek kaloryferze.A w straży miejskiej stare tłuściochy w pinglach ach szkoda gadac.80% tych niepełnosprawnych to ściema ja rewolucję moment bym zrobił albo renta albo praca .Bo skoro ma rentę to z jakiej racji zabiera pracę tym co szukają jej.A i jeszcze jedni niepełnosprawni parkingi strzeżone tam też jest stara gwardia .

0 0
ID:57339

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA