Na Mielęcinie pomiędzy budynkami ul.Bartnicka21, Metalowa...

Na Mielęcinie pomiędzy budynkami ul.Bartnicka21, Metalowa 23 rosną ok. 15-20 metrowe topole. Przy nawet małym wietrze spadają z nich gałęzie. Drzewa te stanowią zagrożenie dla budynków, garaży, zaparkowanych samochodów oraz osób przechodzących w tym dzieci. Mimo licznych próśb do urzędu miasta, nic w tym kierunku nie jest zrobione. Czy musi dojść do tragedii aby ten problem został zauważony.

16 komentarzy

Bogdan

Zgłoś w UM.Nawet tego nie umiesz.54-4144000. Zgłoś problem to Pani cie połączy z Obsługa klienta.

2 4
ID:57730

$$$$

Idź do OBI kup se piłę do drywna i upierdziel to co ci się nie widzi i nie płacz jak jakiś nieudacznik. Załatw to po męsku chłopie!!!!

2 7
ID:57732

ozon

No i masz człowieku obraz obywatelskiego podejścia do sprawy. Napisałeś ,że kierowane były prośby do UM- no tak ale ustnie czy na piśmie? Jeśli tylko dzwoniono i o to proszono no to tak jakby prośby nie było. Myślę,ze w Polsce "wszystko papierem stoi" no to trzeba skrobnąć oficjalne pismo , dla mocy zebrać parę podpisów i złożyć za tzw potwierdzeniem- wtedy MUSZĄ na piśmie odpowiedzieć ... i podjąć decyzje. Powodzenia życzę

5 1
ID:57735

????

@~ozon: Aaaa może byś POmógł azorku , co ? A nie tylko wykładasz teoretycznie i POlitycznie ? ...POlitycznych ,,munrdoli' mamy już dosyć .Czas by tacy POuczający aktywiści-kaznodzieje jak ty POkazali co POtrafią ...

4 6
ID:57738

Ada

Niestey, nie ma kto tym zajac sie bo odpowiedzialni zajeci sa oproznianiem kieszeni mieszkancom. Za byle co lupia ludzi mandatami a za to niedbalstwo kto napisze im mandat ?

3 2
ID:57745

fakt

Faktycznie jak ta topola przewróci się na budynek przy Bartnickiej to będą mieli po dachu.Jego konstrukcja jest drewniana , polecą dachówki.

5 0
ID:57746

/Franek/

Póki sama się nie przewróci to UM oleje to.

5 1
ID:57747

error

a SM WRZOS blok obok poradziła sobie i wycieli topole.

5 0
ID:57748

mieszkaniec 555

właśnie spadła spora gałązka,a dwie następne zwisają złamane.

3 0
ID:57749

Lokator z 17

A mnie wkurzają na tym osiedlu Wrzos biegające kundle . Właściciele wypuszczają kundla bez kagańca i opieki i mają z głowy na kilka godzin , a one podsrywają gdzie popadnie i niektóre atakują przechodniów . Dodam iż pani z bloku nr.17 a jednocześnie mama strażnika miejskiego też agresywnego kundla nie prowadza na smyczy i bez kagańca . Może by się tym problemem zainteresowała straż miejska !

4 0
ID:57751

Radio_Moskwa

Miałem podobną sytuację kilka lat temu! Pomógł telefon do niezwykle leniwej urzędniczki UM, w którym wytłumaczyłem, że albo się tym zajmą albo w TVN zrobię im reklamę! Poskutkowało od razu! Wcześniej sąsiedzi zbierali podpisy pisali petycję itp. bzdety. Topola była pęknięta i naprawdę zagrażała ludziom. Pominę wątek gdzie do obcięcia Topoli przyjechała ekipa, która sama by się pozabijała. Jeden z "fachowców" bez zabezpieczeń wywijał piłą na wysokości i spadł razem z nią z drzewa było o krok od "Masakry Teksańskiej" na szczęście człowiek przeżył. Przyjechała druga ekipa i to jakoś załatwiła.

5 0
ID:57778

Andrzej

Faktycznie te kundle na tym osiedlu to tragedia . Wczoraj wieczorem idąc do samochodu wszedłem w psią kupę .

2 0
ID:57788

tymi_tunie_pier

,przyrodę chcesz niszczyć.Nazłaziło się chamów z okolicznych wiosek do lasu w Mielęcinie i zachować się nie umieją.Co ta flora wam winna.Całe życie siedział w życie to mu teraz asfaltu się chce. Hehehe

1 2
ID:57798

tymi_tunie_pier

@~Andrzej, że jesteś rasowy.Hahaha

2 0
ID:57799

fiskus

@~$$$$: To kup piłę i spróbuj wyciąć jako drwal choć jedno drzewo , zrobią ci taki wymiar ,że ho ho ...

1 0
ID:57805

tymi_tunie_pier

@~fiskus: ,że pod to o czym ja też pomyślałem.

0 0
ID:57813

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA