Dzisiaj w TV oglądałem ulicę Tumską po remoncie.Obraz...

Dzisiaj w TV oglądałem ulicę Tumską po remoncie.Obraz nędzy i
rozpaczy.Tyle pieniędzy wyrzucone na marne, takie marnotrawstwo, niedbalstwo, fuszera i brak myślenia.
Gdzie jest nadzór budowlany, gdzie jest PROKURATOR!!!!!!.
Na Jowisza!!!, jezdnia na tej ulicy, wygląda gorzej niż
starożytna rzymska, bita droga Via Apia na dzień dzisiejszy.

P.S.
Śmiem twierdzić, że międzywojenny Stary Włocławek, prezentował się przyzwoicie.
Proszę o potwierdzenie mych słów, osoby starsze, kompetentne
w tym temacie.

11 komentarzy

Radio_Moskwa

Zgadzam się gdzie jest prokurator? Czy ktoś w końcu z opozycji złoży doniesienie o popełnieniu przestępstwa w sprawie tzw. rewitalizacji starego miasta? Na starych fotografiach można zobaczyć jak wyglądała starówka! Ja sam osobiście pamiętam jak kiedyś były kocie łby na starym mieście! Nie było takich ruin, co teraz i miasto prezentowało się o niebo lepiej niż obecnie po rewitalizacji po SLD-owsku!

4 2
ID:58792

Ada

Nic nowego. Rozlazle inwestycje, nie dosc, ze za drogie to nieudolne tak jak wszystko aktualnie. Rzadzacy nie wykazuja ani zdrowego rozsadku ani kompetencji.

5 1
ID:58795

tymi_tunie_pier

,że tylko w TV. A jak buty?

1 4
ID:58796

$$$$

Jest wielu obłąkanych, którzy składają doniesienia do prokuratury nie posiadając żadnych argumentów. Ty też możesz dołączyć do grupy niedouczonych malkontentów.
Ulica tumska to nie tylko droga, ale cała infrastruktura dla tych zapyziałych kamienic: woda, kanalizacja, prąd, gaz i ogrzewanie.....

5 5
ID:58800

LALA20

@ Dolar

Rzadko kiedy jestem we Włocławku. Na ulicy Tumskiej nie byłem od dawna.
W sumie nie znam problemów tego miasta, i w sumie nie piszę na ten temat.

P.S.
Nie jestem człowiekiem obłąkanym i niedouczonym - proszę mnie nie obrażać.
Każdy przeciętny człowiek wie czym jest infrastruktura.
Nie zabłysnąłeś, niestety.
Napisałem w tym temacie tylko dlatego, że mam porównanie, co do podobnych
prac w Bundes i w Polsce.
Na starówkach miast i miasteczek niemieckich nie zrywa się "kocich łbów" i nie
zastępuje się ich asfaltem. Tam ludzie myślą, mają wszystko pod kontrolą i za
to biorą pieniądze.

5 3
ID:58806

Najstarszy czytelnik

@LALA20 !
Wiesz przecież z czego to wynika !Kiedyś, kiedyś bardzo, bardzo temu mówiło się w rodzinach, żeby nie kupować tanich rzeczy bo nas nie stać na byle jakość.
Na przykład meble które się kupowało musiały przetrwać minimum dwa pokolenia. Jak długo wytrzymają meble z płyt paździerzowych oklejanych "tapetą"
Zwróćcie uprzejmie uwagę na sprzęt gospodarstwa domowego, wytrzymują tylko okres gwarancyjny.
Na remonty i inwestycje wymyślono obowiązek przeprowadzania przetargów. Jest to system korupcjogenny. Oczywiście wygrywa ten kto oferuje najniższą stawkę.
Z zasady ten który wygrywa przetarg nie jest wykonawcą. Powołuje przedsiębiorstwo, które dopiero jest bezpośrednim wykonawcą

Po prostu począwszy od samorządów a terenowych i ich Rad a skończywszy na Administracji Państwowej i dwom izbom parlamentarnych ., wszyscy kombinują co by tu jeszcze spieprzyć

6 0
ID:58808

Radio_Moskwa

@~$$$$: Pamiętasz może jak kilka miesięcy temu Tumska się zapadła? Jak sądzisz, dlaczego się zapadła? Czy dlatego że wszystko było dobrze zrobione i skontrolowane? Czy może są jakieś inne powody? Po tej rewitalizacji było kilkadziesiąt incydentów z fuszerami łącznie z rozbiórką i robieniem od podstaw ulicy Wiślanej! Remont się przeciągnął o rok dłużej! Więc gdzie był nadzór, kto to odbierał i kto to kontrolował? Może krasnoludki? I dlaczego po wymianie starej kanalizacji na nową, co parę miesięcy przyjeżdża ekipa i czyści zapchane studzienki kanalizacyjne gdzie przed remontem tego nie było? Dziwne pytania malkontentów tym bardziej, że to malkontenci za ten badziew zapłacili!

5 0
ID:58813

Radio_Moskwa

@~$$$$: A gaz to chyba w spodniach masz, bo nic takiego nie robiono, aby tam powstała infrastruktura gazowa! Bo to obłąkańcza robota idiotów była!

2 2
ID:58814

$$$$

Widać żeś Volksdeutsch. Nie piszę się i nie mówi się - "..w tym temacie..." to wysoce prostackie, zatem się nie pomyliłem.

Radio-Moskwa vel. Sławek B. vel radny bezradny, nie kompromituj się i przestań donosić na normalnych ludzi.

1 6
ID:58816

tymi_tunie_pier

,że wszystko czego podjął Pałucki jest źle. Fakt ,że jak handlował laczkami w handlu obwoźnym to też mu nie najlepiej szło.Tak twierdzi jego wspólnik.

3 0
ID:58819

LALA20

@ Dolar
Trudno nazwać cię złotoustym.
Z twoich ust płynie lawa złośliwości.
Prostakiem jesteś ty, tworzysz grę pozorów. Obrażasz tutaj mnie i wiele innych
osób.
Nie jesteś omegą, i nigdy nią nie będziesz, a więc, nie masz prawa krzyknąć
" EUREKA ".
P.S.
Dla mnie jesteś grosse null, i w tym momencie, ja mogę krzyknąć
" EUREKA ".

4 1
ID:58878

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA