Witam,
wiem, że są święta i czas na odpoczynek, jednak nasuwa mi się pewna myśl i po prostu muszę o tym napisać :)
Chodzi mi o rozwój miasta i samych mieszkańców. Od dawna na forach można wyczytać wiele negatywnych komentarzy na temat miasta i włodarzy. Jednak proszę państwa, co robimy My, mieszkańcy i ludzie z po za miasta, którzy we Włocławku pracują. Może zamiast narzekać, zacznijmy realizować swoje pomysły.
Sam prowadzę od prawie roku własną firmę. Nie ukrywam, nie jest tak łatwo i przyjemnie jak praca na etacie 8 godzin i do domu, ale w ten sposób niczego nie da się osiągnąć.
Walczmy o swoje, pracujmy na swoje!
Nie nawołuję tutaj do złych rzeczy, ale do tego, żebyście przestali marudzić, jak w Polsce jest źle, ile trzeba płacić podatków etc. Ciekawy jestem ilu z tych ludzi którzy komentują te właśnie podatki i opłaty ma rzeczywiście swoją firmę, a ilu z was powtarza to co mówią inni.
Podsumowując.
Proszę Państwa, nie czekajcie aż wasz szef da wam podwyżkę. Zaproponujcie Mu coś nowego, coś co zaowocuje i przełoży się na zyski firmy. Natomiast jeśli Wasz pracodawca nie potrafi tego uszanować, a Wy macie pełno ciekawych pomysłów załóżcie swoją firmę. Wierzę, że wielu z Was się uda i będziecie zadowoleni z tego co robicie!
Pozdrawiam i Życzę Wesołych Świąt