@????mam dla ciebie zagadkę,co z długiem?hehehe a może...

@????mam dla ciebie zagadkę,co z długiem?hehehe a może koś inny np @Radio Moskwa, @moher?
Jest sierpień, miasteczko na Lazurowym Wybrzeżu, sezon w pełni – ale leje,więc puchy. Wszyscy pozadłużani.
Na szczęście do jednego hoteliku przyjeżdża bogaty Rosjanin. Prosi o pokój. Rzuca na stół $1000 i idzie go obejrzeć.
Hotelarz chwyta banknot – i natychmiast leci uregulować należność u dostawcy mięsa, któremu zalega.
Ten łapie banknot – i leci zapłacić nim hodowcy świń, któremu zalega za towar. Ten łapie te $1000 – i leci zapłacić dostawcy paszy. Ten z ulgą bierze pieniądze i z tryumfem wręcza je prostytutce, z której usług korzystał na kredyt.
Ta łapie pieniądz – i leci spłacić dług w hoteliku, z którego też korzystała na kredyt….. i w tym momencie Ruski schodzi z góry, oświadcza, że pokój mu się nie podoba – więc bierze swoje $1000 i wyjeżdża.
Zarobku nie ma, ale całe miasteczko jest oddłużone i z optymizmem patrzy w przyszłość.

5 komentarzy

Moher

@!!!! Jak na spo­wie­dzi mówię, mówię prawdę świętą,
od­kryłem naj­większą po­myłkę ludzkości.
Wszys­tkie mądrości w księgach zamknięto
głupo­ta po­zos­tała na wolności.

1 1
ID:61785

1

Teraz beda rzucac na lade 1000$ Amerykanie. Rosjanom Obama zabral pieniadze za to, ze nie zostawiaja im wiele miejsca z drudiej strony Ukrainy. Od naszej strony juz sa.

2 0
ID:61790

!!!!

Coś wymienieni w wątku nie kwapią się do odpowiedzi. A w innych wątkach sami ekonomiści. Cały czas Pałuckiemu doradzają. Ludzie ogarnijcie się. Może @dzonny ?

1 1
ID:61798

Bajerant

Ja proponuję @Andrzej 5419 ten bystrzacha będzie wiedział. Hahaha

1 1
ID:61806

jozef_ziolkowski

Rzeczywiście to tylko przemądrzałe @ .

0 0
ID:61841

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA