Potrzeba nam takiego przywódcy : Widoczny spadek cen na...

Potrzeba nam takiego przywódcy :
Widoczny spadek cen na Węgrzech to po części efekt działań rządu Wiktora Orbana. W lutym ekipa rządząca zapowiedziała kolejne obniżki cen gazu, prądu i energii cieplnej. W ubiegłym roku skala cięć wyniosła 10%, co również miało wpływ na spadek wskaźnika inflacji CPI.
Swój wkład w węgierską deflację mają także dobre zbiory. Dzięki dobrym żniwom, w porównaniu do czerwca 2013 r. mąka potaniała o 16,3%, cukier o 17,1%, żywność sezonowa o 15,6%,a oleje o 10,8%. Podrożały natomiast sery (9%) i mleko (8,5%), a także alkohol i papierosy (7,7%). Rachunki za prąd okazały się niższe o 11,1%, za gaz o 16,9%, za wodę o 11%, a za energię cieplną o 11,1%.

25 komentarzy

george best

Widzisz zrobili porządek ze złodziejami i mają .W Polsce też potrzebna jest rewolucja i złodzieje oraz kłamczuchy powinni trafic do kryminału.Ale za rok mam nadzieję że ludzie mądrzy wybiorą partie Korwina bo ile można reszta złodziei będzie oczywiście głosowała na czerwonych i socjalistów .

3 9
ID:62715

cichyobserwator

Chciałbym wiedzieć skąd wzięto te dane , tak trudno wkleić zródło ?
Tymczasem poczytac mozna : http://kryzys.mises.pl/2014/01/22/wegry-kraj-w-ciaglym-kryzysie/ .Rzeczywiście przywódca z Orbana tylko do naśladowania !W tym roku ma wybory a po wygranych wyborach zobaczysz dopiero jak mu się budżet zamknie i jak wtedy zamknie buzie niezadowolonym z ,, cudów "rodakom.

5 5
ID:62717

jozef_ziolkowski

@~george best: Korwin to pajac.I tyle.

5 2
ID:62721

fiskus

@~cichyobserwator:

Sedno sprawy to budżet państwa i cud gospodarczy w wykonaniu m. in posła Niesiołowskiego.

5 7
ID:62723

george best

@jozef_ziolkowski: Ja wiem że Twoi idole to tacy co tylko napełniali by Tobie kieszeń .Chłopie jak nie płacił byś takich haraczy do rządu to jeździł byś i smakował zycia a nie słuchał obiecanek.

1 2
ID:62727

george best

@~cichyobserwator: Lepiej chya życ na zero niz taplać się w długach.Kiedy ten cud Tuskowy splacą pokolenia ?Bilbord w Warszawie kręci sie jak oszalaly cyfr przybywa a on wmawiają Polakom ze jest dobrze.Ba nawet ostatnio we wiadomosciach Holenderskich premier Tusk mówił że gospodarka Polski jest lepsza niz kilku krajów na zachodzie.Już widze te tłumy Niemców ,Holendrów czy Belgów jak przyjeżdżają do pracy w Polsce i składaja swoje cv do pracy za 1400pln śmiech na sali.

4 4
ID:62730

Bajerant

@~cichyobserwator: Człowieku . Wybory już były i wygrał w przedbiegach. Hahaha

3 4
ID:62732

ołówek

@~george best:
Tak naprawdę , to o co ci synuś biega? Masz tam w nowej Ojczyźnie jakichś przyjaciół. Często tu nie zaglądam ale widzę, że
już nawet po holendersku szczekać się nauczyłeś jak te kundle po których sprzątasz.. A z nudów (utrzymanek żonki) przesiadujesz przed kompem i gadkę smutną uskuteczniasz . Potańcz z Holendrami jak tak dobrze świrgolisz w ich narzeczu.
Jak wynika z postów, to ziolkowi do pięt nie dorosłeś.Wiara w Boga też ci przeszkadza. Każdy człowiek powinien w coś wierzyć.
Przepraszam, że trochę pojechałem po Tobie, ale moim skromnym zdaniem powinieneś się ogarnąć. Nie tylko ja ci o tym piszę.
Pozdrówka od ołówka.

3 0
ID:62733

ozon

A w Narodzie cały czas pokutuje "cudze chwalicie- swego nie znacie- sami nie Wiecie co posiadacie".

2 0
ID:62737

ciekawy

@~Bajerant: Chyba o to Cichemu chodziło ,że dla władzy niektórzy są w stanie zrobić i obiecać wszystko nie myśląc o konsekwencjach .Teraz obiecanek po kwietniowym sukcesie ciąg dalszy tylko skąd potem kasę na to wszystko wziąć to sam Orban nie wie.Ciekawe kto bedzie robił " hahaha " jak będą ten wyborczy rok zamykać licząc kasę na ten następny ? Ale ej tam ,ej tam - byle do następnych wyborów.

3 0
ID:62739

george best

@~ołówek: Skoro dla Ciebie ludzie przebywający w Hospicjum narodowości Holenderskiej są kundlami to w/g mnie jestes zawszoną gnidą która powinna zdechnąć czym prędzej.Jesli chodzi o wiarę niejednokrotnie pisałem że wierze w coś co widzę a widzę Manchester United w to wierzę.
Tak na koniec chciałbym żeby ktoś o Tobie na łożu smierci mówił że kundel zdycha.
Ksywka Ołówek od czego herka czy może polski kompocik?

1 2
ID:62741

george best

@~ołówek: I jeszcze jedno ja pracuję 30 godzin w tygodniu.Sory jak Ciebie zabolało ale piszesz jak mój kuzyn dwójka dzieci absolwent zacnej Szkoły Budowlanej zawodowej oczywiście piwo u nich to na porządku dziennym w domu bida i cały czas narzekanie.Więc co ja moge sądzić boli to że ludzie w Polsce wybierają takie rządy i tyle -pozdrawiam .

2 2
ID:62742

george best

@~ołówek: i jeszcze jedno ja rocznik 1970 a Ty ?

0 1
ID:62745

cichyobserwator

@~Bajerant: Fakt- słowo ,,ma " mogło tak zabrzmieć jakby wybory miały dopiero być a i to co dalej Orban wyczynia też wygląda jak przed wyborami. Teraz tylko wystarczy poczekać aż euforia się skonczy i zacznie się prosta matematyka . Pogadamy o tym za rok i zobaczymy kto będzie hahał.

2 3
ID:62747

ozon

...a nasi patrioci z PiSu już całą Europe prawie przelecieli Teraz ma byc bodajże Turcja nad Wisłą! Mam nadzieję ,że bez wyznania muzułmańskiego?- wystarczy nam to co mamy- hegemonia katolicka daje sobie nieżle radę!
Tak czy siak wolę porównanie do 'zielonej wyspy"- zielony to kolor nadziei, przejścia dla pieszych no i boisko piłkarskie też zielone!

3 1
ID:62750

Bogdan

@~george best:
Nie życz drugiemu co Tobie nie miłe. Bój się Boga człowieku. Skąd w Tobie tyle agresji. Ja też myślałem, że psy wyprowadzasz jakiś bogatym Holendrom. Tak pisał na Forum zdaje się @kaloryfer a ty nie protestowałeś, a teraz takie rzeczy. Bluźnisz synu. Niemożna wierzyć w gałę.Na pewno nawrócisz się kiedyś. Widzisz Jaruzelski był taki twardziel a na końcu pękł.
Z Bogiem i przeproś @ołówka

0 0
ID:62752

fiskus

@~cichyobserwator: Prosta matematyka nie dotyczy polityków, ministrów, prokuratorów, prezesów Banku Narodowego - teraz Bank Światowy. Zlikwidowanie narzędzi wykonawczych rządu w postaci urzędów skarbowych to jedyny ratunek dla uciekających z tego kraju.

1 2
ID:62753

george best

@~Bogdan: Boguś nawet jak istniały by te swiaty wolę do piekła Diabeł na całe życie w mym sercu wycyłam ci trzy 666 lub nawet dwie 88.
Pisałem już nie raz że pracuję w Hospicjum ale nie takim jak w Polsce że zaraz krzyże wisza a starsi ludzie modlą się do dwóch klepek.Oni ciesza się każdą godziną nie liczą na cud.

0 0
ID:62764

Bogdan

@~george best:
Wiedziałem, że dobry z ciebie człowiek. To ty to społecznie, tak dodatkowo z serca do bliźniego, pojechałeś tam wykonywać tą ciężką pracę . A poza tym co robisz. Może też dasz się namówić na początek na zwiedzanie kościołów???
Bóg ci to wynagrodzi.

0 0
ID:62774

Bogdan

@~george best:
Skoro prosisz, Twoja wola niech do ciebie 7 zawoła.

0 0
ID:62794

george best

@~Bogdan: Nie pracuję za kasiorkę.Mam 3 osoby którymi się musze zająć .Co do kościołów lubię stare katedry zamki.W przyszłym roku jedziemy całą rodzinką na Rumunię wiesz po co ich tam zabieram -zamek Draculi mojego pradziada.
Wracając do starych katedr we Włocławku podoba mi się ten wielki świecznik żydowski klasyka .Kiedyś można było wchodzić na górę katedry na strych nie wiem jak teraz .Ale i tak najpiękniejsza katedra jest w Koln i Barcelonie.
Jak masz namiary na jakieś stare cmentarze to możesz pisać.

0 0
ID:62813

Bogdan

@~george best: Mogę ci najstarszy murowany kościół w Polsce.
http://www.odznaka.kuj-pom.bydgoszcz.pttk.pl/opisy/1c/koscwies.htm

0 0
ID:62817

????

@~george best: cichygamoń będzie POwtarzał swoje pierdoły tak długo jak długo będzie istnieć PO -to się nazywa fanatyzm POlityczny . Musisz uważać by nie przekonał ciebie że twój wolny wybór i niezależne myslenie jest dla ciebie szkodliwe - tak mu doPOmóż Tusk !!!

0 0
ID:62827

george best

@~Bogdan: Rok temu spodobał mi sie kościółek drewniany w Gąsawie tam gdzie mają hokej na trawie .Zapach starego drewna to jest to.

0 0
ID:62958

Don Vito

Ten j.z wypisuje bzdury.Trzeba tam być,żeby coś wiedzieć,a nie "kalkować"bzdury z internetu albo Gazety Polskiej.Ale widać ,że były ubek się mocno nudzi i bredzi.

2 0
ID:62965

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA