Obrazek z włocławskiej ulicy.Dojeżdżam samochodem do...

Obrazek z włocławskiej ulicy.Dojeżdżam samochodem do ronda Falbanka od strony Michelina.Leniwe sobotnie popołudnie.Ruch niewielki.Od mojej lewej przez ścieżkę rowerową rowerową przejedża pani rowerzystka.Biorąc pod uwagę budowę ronda ma do przejechania trzy pasy ruchu.Zwalniam by sobie swobodnie przejechała i obserwuje.Pani przejeżdża przez pierwszą jezdnie i jedzie dalej patrząc cały czas w moim kierunku i pewnie rozmyślała "czy ten cham kierowca zwolni i mi ustąpi pierwszeństwa bo przecież to ja mam pierwszeństwo" .Trzeba dodać że byłem na tyle oddalony przejścia że wolno idący pieszy by zdążył i dodatku na prawoskręcie więc nie bylismy"na kursie kolizyjnym"(nikt więcej nie jechał).Pani zaczęła pokonywać odcinek ścieżki na prawoskręcie cały czas patrząc w moją stronę.I w tym momencie stało się coś czego bym się nigdy nie spodziewał zobaczyć.Pani była tak zaaferowana sobą i swoją jazdą ża nie zwróciła uwagi na osoby już jadące ścieżką rowerową od strony ul.Kruszyńskiej że w nie wjechała powodując niezły rowerowy karambolik.Kolejny przykład na niefrasobliwość rowerzystów na drodze.

11 komentarzy

rowerzysta i nie tylko

@pionier i inne kozaki
Sporadycznie bezpiecznie można przejechać ścieżką rowerową we Włocławku przez jezdnię . Kierowcy w ogóle nie zwracają uwagi nas znak informacyjny przed ścieżką. Ile to już razy usłyszałem : nie wiesz baranie ,że na pasach trzeba rower prowadzić.Sęk w tym ,że ja akurat byłem obok pasów dla pieszych. Ale dla kretyna kierowcy z bombowca to wszystko jednakowe.
Proszę się nie dziwić ,że rowerzyści boją się wjechać na jezdnię w miejscu oznaczonym, bo kierowcy nie wyhamowują albo sporadycznie,Wymuszają nagminnie pierwszeństwo. Nie spotkałem się jeszcze z faktem ustąpienia pierwszeństwa przejazdu w miejscu wyznaczonym i widocznie oznaczonym przed rzeczką Lubienka w Michelinie.Każdy taki kołek zarówno z jednej jaki drugiej strony powinien posmakować jazdy w innej skórze niż tradycyjnie się obraca.

5 4
ID:63054

$$$$

Nie wiem po co to wszystko napisałeś. Chyba nic ciekawszego nie dzieje się w Twoim życiu....

7 6
ID:63056

1

Niektorzy jada na chodniku i roszcza pretensje do osob idacych. Trzeba uwazac zeby nie najechali na nas. Z drugiej strony ciagle za malo jest sciezek rowerowych z prawdziwego zdarzenia

2 4
ID:63058

Olo

~1- na Placu Czerwonym rozdają rowery.

4 2
ID:63059

Olo

Poprawka - nie na Placu Czerwonym w Moskwie, tylko na ulicy Rewolucji w Leningradzie i nie rozdają tylko kradną. Za Radiem Erewań.

6 2
ID:63060

rowerzysta i nie tylko

@~$$$$:Jak piszesz do kogoś, to napisz ciumoku do kogo.Nie wiesz przy okazji po ile um? Często wyskakujesz jak zająć z konopi.

2 2
ID:63061

$$$$

@~rowerzysta i nie tylko: Ja cię nie obrażam, ten do kogo pisałem na pewno zrozumiał!!!

1 0
ID:63069

rowerzysta i nie tylko

@~$$$$:Lepiej adresuj a nie tak po oczach. Co ja się będę domyślał, jak twój post jest pod moim.

1 1
ID:63071

george best

Pewnie była zamyślona nad hasłem Jedz jabłka .A tak na poważnie w Holandii rower na miejscu pierwszym nawet lepiej bo jak jedziesz sobie w plener i chcesz sobie dziabnąć co nieco .

2 1
ID:63073

Moher

@~$$$$: Ależ z ciebie upierdliwa osoba ,współczuję twoim najbliższym.Ciężki jesteś do współżycia międzyludzkiego.

0 2
ID:63078

$$$$

@~Moher i inni: Twój problem na tym polega, że nie masz argumentów to walisz at persona, co jest zachowaniem bardzo prymitywnym i prostackim. Nie moja wina że admin przez wiele godzin nie uaktualniał wpisów....co powinno być automatyczne a nie po posiedzeniu Rady Cenzorskiej!!!!!

3 1
ID:63081

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA