Stale polityka więc przeczytaj co u...

Stale polityka więc przeczytaj co u kleryka:

http://wyborcza.pl/duzyformat/1,140945,16733336,Intymny_dziennik_kleryka.html

8 komentarzy

george best

Historia niczym opowieść pewnego Płemieła

0 2
ID:63545

Bogdan

Jak zwykle czepianie się.
Ciekawe kiedy Gazeta napisze o seminariach żydowskich.

1 1
ID:63548

george best

@~Bogdan: Ty Bogus a co Ty masz do żydów?Zdaje się że wasz król i Twój guru do którego modlisz sie jest tej narodowości?

1 1
ID:63550

Bogdan

Ty też jesteś narodowości polskiej a nie jesteś katolikiem mimo, że większość Polaków jest katolikami a już na pewno chrześcijanami i nie są obywatelami.ani Holandii ani Izraela a już na pewno nie ortodoksi. I co mądralo? Kto ci powiedział, że się modlę za Ciebie i Ozona do Jezusa.Wiara w Boga to nie to samo co modlitwa .Ludzie,którzy pojmują Boga jako istotę podobną do człowieka na dodatek tu i w określonym czasie oraz przestrzeni mają tyle wspólnego z wiarą w niego co splunąć w czasie ulewnego deszczu. Ty george jesteś jak @moher, który myśli, że Matka Boska jest Polką i pochodzi z Częstochowy ? no wiesz?. Ostatnio czytałem, że muzułmanie nas się lękają ze względu na czarną karnację Matki Boskiej. To jest taka swego rodzaju tarcza.Podobno

0 0
ID:63556

george best

@~Bogdan: Ależ Bogusiu ja wcale nie myśle ze Matka Boska była Polka .Jak w/g wiary Twej matka Jezusa moze być Polka chyba ze już w tamtych czasach działały biura podróży.Ja tam sie nie modlę bo szkoda czasu na dyrdymały wczoraj United wygrali wiec zabrałem rodzinkę w plener na rowerki .

0 0
ID:63559

Bogdan

Jak byłeś w plenerze, to byłeś już bliżej Boga.Bardzo mnie śmieszy jak ktoś mówi , że Bóg jest wysoko albo u góry. Stojąc w dowolnym miejscu na ziemi, gdzie jest góra a gdzie dół .

1 1
ID:63563

george best

@~Bogdan: Wiesz podziwiam ludzi wierzących dla mnie to fenomen.Ale trzymaj sie i oby zdrowie nie szwankowało.

1 0
ID:63565

ozon

Ejże "Bogdan" nie za galopowałeś się?Co to za dziwne stwierdzenie ,.."nie jesteś katolikiem MIMO ,ze większośćPolaków jest katolikami..."
Sam dobrze wiesz ,ze ta jak twierdzisz większość została pozbawiona wyrażenia swojej woli i jako nieświadome dziecko wprowadzona do wiary.Bardziej pasuje stwierdzenie iż Polacy są narodem tradycyjnym a tradycja i wiara to nie to samo mimo ,ze Kościół by chciał aby tak było.
Już tu pisałem ,ze wiara to łaska której nie każdy doświadcza .
Sprawa światopoglądu to indywidualna sprawa każdego i nikt nie musi sie tu licytować kto lepszy katolik, kto bardziej wierzy bo chyba nie w tym rzecz.
Nie kradnę, nie zabijam- nie wierzę. Przynależność do jakieś religii nie świadczy o człowieczeństwie ani nie czyni nikogo lepszym czy gorszym ! Ocenę pozostaw jako katolik Bogu - nie wyręczaj GO. Pozdrawiam

2 0
ID:63567

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA