Bałagan w PKW to nic co się dzieje w Wydziale Gospodarki Mieniem Komunalnym we Włocławku.Zgodnie z zapowiedziami komisji z początku roku(styczeń), która sprawdzała wnioski złożone na przydział lokali socjalnych i komunalnych (u mnie była w tym czasie tj w połowie stycznia)sprawdzanie i wszelkie prace administracyjne potrwają do końca wakacji.Gdy na początku września osobiście stawiłem się by dowiedzieć się o wynikach i rezultatach działań Wydziału i Komisji tzn. czy Miasto przydzieli mi miejsce dla mnie i dwójki moich dzieci otrzymałem odpowiedź , że listy będą opublikowane około połowy września br..22ego września po ponownym stawiennictwie dobrowolnym uzyskałem informację , że listy pojawią się do końca września..Na początku października usłyszałem, że do końca października..Pod koniec października dowiedziałem się, że pierwsza dekada listopada to już ostateczny termin..paranoja..czemu?Dziś jest 19.11 i bez podania żadnej przyczyny oszukuje się ludzi i pomimo, że już minęło 2 miesiące od planowanego terminu ogłoszenia list przydziału mieszkań socjalnych i komunalnych zapowiada się, że będzie to dalej przedłużane gdyż wczoraj usłyszałem telefonicznie, że proszę się dowiadywać w przyszłym tygodniu..a co będzie gdy nadejdzie grudzień: wnioskujący ludzie nie mają gdzie mieszkać, dzieci nie mają swoich miejsc do odrabiania lekcji i kąciku dla zabaw, zabawek..jedyną choinka w ich życiu będzie ta z PL Wolności..zapewne z takim podejściem Wydział "powie", że można się bawić na śniegu..ale drogi nasz Organie włocławski wpisując się w waszą martwa logikę zapytam: a co jak nie będzie śniegu???!!
Podsumowując: To wszystko co się dzieje to Żart i Kłamstwo w jednym..może niektórzy w szanownym Zarządzie czekają jak listy się uszczuplą bo ludzie przymarzną do ławek parkowych a część zejdzie w kolejce czekając na nfz-owskiego specjalistę????Proszę Was tylko o jedno: wykonajcie pracę na którą pracowali i pracują mieszkańcy, nie obiecujcie i nie oszukujcie..wierzę, że będzie lepiej ale nie z takim podejściem.
Na koniec dodam, że zapewne lista przyznanych lokali będzie i tak niewielka a szansa że zamieszkam z dziećmi w takim miejscu sięga kilku %..
"Mieszkaniec"