Na 99% jest planowane przez TVN24 na żywo przedstawienie...

Na 99% jest planowane przez TVN24 na żywo przedstawienie problemu mieszkańców osiedla z przebudową drogi
- 8 czerwca
- poniedziałek
- godz. 16:50.
Zapraszamy wszystkich do czynnego udziału o wyrażenie troski o przyszłą jakość życia i braku kostruktywnej reakcji ze strony władzy podejmującej decyzje w sprawie przebudowy
Jutro publikacja treści opinii skierowanej do Zarządu SM "Południe" przez Komitet Protestacyjny.

10 komentarzy

szuja

Najlepiej niech się przyłączą do Lubrańca.Tam też ciągle im się coś nie podoba.Właśnie przyjdę i powiem co o tym myślę.

0 0
ID:4920

zaniepokojony

"szuja" Ty chyba niczego już nie zrozumiesz. W sporze pomiędzy władzą a społeczeństwem rację ma zawsze społeczeństwo. Te słowa wypowiedział nasz największy rodak Jan Paweł II.

0 0
ID:4926

Wk

Jeśli żyjemy w demokracji to zasada powinna być jedna i nienaruszalna- MIASTO DLA MIESZKAŃCÓW ,natomiast jeśli ten system to jednak DUPOKRACJA (przepraszam) to MIESZKAŃCY DLA MIASTA potrzebni są tylko przy okazji wyborów...a potem won...

0 0
ID:4928

szuja

No właśnie ,nie rozumiem. CIEMNY JAKIŚ JESTEM A MOŻE BLONDYN.Widziałem plan budowy drogi i wszystko wg. mnie jest ok.U nas jest tak, nie bo nie i już.Nie ma ulic ,źle . Są jeszcze gorzej.Czytałem też wszystkie wypowiedzi na forum Gazety Kujawskiej. Szkoda słów.

0 0
ID:4929

BarT

To raczej szkoda słów 'szuja' na te twoje żenujące wypowiedzi. Są poniżej poziomu, no chyba że ty aż taki niski reprezentujesz to się nie dziwię.

0 0
ID:4947

wloclawianin_ssc

Żenujące to było zachowanie protestujących ostatnio. Byłem i prezentowałem odmienne zdanie na temat tej inwestycji niż protestujący i udzielałem w tej sprawie wywiadu jednej z dziennikarek i o mało co nie zostalibyśmy za to pobici. Napisał ktoś mi, że zapraszają na rozmowę - na co? Nauczycie się pierw rozmawiać, bo okrzyki w moją stronę typu "Won stąd!" "Wynoś się!" "Pałucki Cię przysłał" i inne tego typu nie są rozmową a zwykłym chamstwem. Nauczycie się pierw rozmawiać a nie drzeć się - bo to każdy głupi potrafi. Protest polega nie tylko na wykrzykiwaniu haseł, ale przede wszystkim na przedstawieniu sensownych alternatyw i pomysłów, a nie taki, które nie spełniają warunków technicznych jakie stawia nam unia w momencie gdy starami się o dofinansowanie.

0 0
ID:4950

BarT

Nie przesadzaj, bo dobrze wiesz że tak nie było a jak ktoś mówi żeby 'ośmieszyć protestujących' to się nie dziw na takie reakcje. Twoja postawa też nie była idealna zamiast na 'forum' protestujących porozmawiać z Nimi to 'się uczepiłeś' mikrofonu portalu ... i filozofowałeś ...

0 0
ID:4954

wloclawianin_ssc

Problem cwaniaku polega na tym, że my (może akurat nie tutaj) przedstawiamy alternatywy i pomysły, które ratusz może zatwierdzić i tak było m.in ws. dworca. I to nie ja cwaniakowałem lecz raczej wy. Wybaczcie - za co chcieliście mnie pobić? Że rozmawiałem z dziennikarką? Skoro uznała, że rozmowa z nami ma sens to rozmawiała, bo z nami dało się rozmawiać, a z wami niestety nie. Czy uważasz, że krzyczenie "won stąd" "wynocha szczylu" i inne tego typu tylko dlatego, że zadaliśmy kilka pytań jest uzasadnione? Brawo! Cofnij się do lat komunizmu to na pewno czas odpowiedni...dziś mamy demokrację a nie socjalizm i komunistyczny reżim. Nauczcie się rozmawiać, a potem wytykajcie błędy. Ja nie filozofowałem - przedstawiałem z moim kolegą fakty i tyle. A dlaczego nie chciałem rozmawiać na "forum protestujących" - po 1 - widziałem jak potraktowano Prezesa Spółdzielni, jak później potraktowano mnie oraz mojego kolegą i po prostu się wystraszyłem. Nas było 2, was na pewno ponad 100 osób, nie wiem, nie liczyłem. Większość była agresywna i wulgarna. To świadczy o braku odpowiedniego przygotowania do protestu. Zamiast krzyczeć jakieś hasła i wywierać presję na Prezesie Spółdzielni oraz Prezydencie, lepsze byłoby wysłanie listu, w którym zostaną przedstawione wasze propozycje zmian w tym projekcie, tylko takie, które spełniają warunki techniczne, a nie takie, które ich nie spełniają, bo wtedy tylko do siebie proszę mieć pretensje. A argumenty, że mieszkańcy zostali przez Prezydenta oszukani, bo nie było konsultacji, to już zwykła niewiedza. Konsultacje były i dobrze o tym wiemy. Inwestor czy UM nie będzie chodził do każdego mieszkańca tylko po to, by się spytać czy mu się podoba projekt. Jeżeli ktoś nie skorzystał z możliwości konsultacji, to niech teraz się nie bulwersuje, że ich nie było. Zwykłe zakłamania i polityczność 100%. Przedstawcie jakieś porządne argumenty i postulaty poparte czymś wiarygodnym. Ja nie wymagam od mieszkańców, ale chyba od "Komitetu Protestującego Rady Osiedla" czy jak wy tam się zwiecie mamy prawo coś takie wymagać. Aa, i taka mała uwaga - Pałucki nas nie przysłał. Nie jesteśmy w żaden sposób politycznie związani z UM.
Mam takie pytanie, podobno któryś z państwa "liderów" protestu, jest związany politycznie z pewną partią...to prawda? :)

0 0
ID:4964

BarT

no już widzę że jakieś nowe scenariusze wymyślasz na swoją obronę brawo - już mieliśmy Ciebie niby bić haha ale jesteś zabawny to że tak zachowała się jedna dwie osoby nie świadczy o tłumie protestujących chłopcze. Wytrzyj mleko spod nosa to wtedy porozmawiamy.

Kurcze żebyś ty i inni potrafili czytać ze zrozumieniem tego wszystkiego by nie było. Mi się po raz wtóry nie chce tłumaczyć bo nic nie dociera ... A tu na forum każdy odważny i również posypały się wulgarne słowa na Nas i ogólnie osiedla ale że nie ten poziom nie będę ich przytaczał. Bo nie mam zamiaru się kłócić ;)

0 0
ID:4969

argumenty

Ty to chyba byłeś przez przypadek albo nie słuchałeś bo było pełno przedstawionych argumentów. Ale jak uważasz ...

0 0
ID:4970

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA