Japonia piękna! Nowoczesność i wysokie technologie...

Japonia piękna! Nowoczesność i wysokie technologie przeplatają się z tradycją ba, żyją w pełnej symbiozie. Zgiełk wielkich miast a tuż za .. niesamowita cisza, cudowna przyroda i zupełnie niespieszący się ludzie! Kontrast goni kontrast i to urzekające.
Jeśli mówi się ,ze Londyn jest stolicą tzw 'mody ulicznej" no to nie wiem jak nazwać Tokio?
Widok tradycyjnie ubranych gejsz drepczących w kimonach zapiera dech w piersi..tego się nie zapomni jak i paru lekkich trzęsień ziemi... bardzo niemiłe wrażenie ja w panice Oni zupełnie spokojni i niesamowicie zdyscyplinowani.
No dobra nie będę już więcej o tym pisał.
Cieszę się ,ze jestem już u siebie i serdecznie wszystkich witam- dobry wieczór.
Na pierwsze "danie" obejrzałem coś co media okreslają mianem debaty!! Wrażeniem podzielę się jutro ...

5 komentarzy

george best

Siemka Ozon przyjechałeś Mistrz Anglii w kieszenie a jeśli chodzi w wczorajszą debatę to normalnie zasnąć nie mogłem fabryka kłamstw stanęła na wysokości zadania O Komorowskim nie będę pisał bo wiadomo jak jest i co zrobili do tej pory ale drugi z kandydatów no Duda zrobi cuda ha ha .
Wracając do tej Japonii zahaczyłeś jakąś japanesse?

2 4
ID:66462

ozon

Siemka, siemka" george".
Cieszy mnie mistrzostwo Chelsea chociaż sama gra nie do końca ale nie można mieć wszystkiego. Taktyka rzecz święta!.
Rozczaruje Cię ale żadnej przygody nie zaliczyłem- wiesz w tych sprawach jestem ... dość staroświecki i dobrze mi z tym.
Debata? niczego nowego nie dowiedziałem się. To wszystko miałkie jakieś, hasłowe- polityka jednym słowem.
Trochę animusz pana Bronisława mnie zaskoczył - widać dotarło ,że władza nie jest dana raz na zawsze i mimo imponującego życiorysu można przegrać bo nic tak nie odpycha wyborców jak ... pycha! Co do pana Dudy no to w moim odczuciu to taki Orban-bis z małą korektą- nie będzie mizdrzył się do Putina ( przynajmniej tak prezio nakazuje )
Co do wyborów wogóle to bardzo cieszy mnie wynik Kukiza ( nie uwierzysz ale zagłosowałem właśnie na niego - o mało co bym nie zdążył!!)- to pokazało ,ze społeczeństwo ma serdecznie dość betonu - można było rozbić mur berliński? można i POPiSowski !!
Platformą to zatrzęsło i bardzo dobrze- ten wstrząs powinien spowodować szybkie przemiany bo straszenie PiSem to już się nie sprawdza!!
Tak sobie myślę ,ze aby to co zaczął Kukiz "ciałem się stało" trzeba w drugiej turze dać szansę Bronkowi ... Najważniejsze ,ze do polityków dotarło , nie mają monopolu na władzę dożywotnio.
Pozdrawiam

2 3
ID:66465

1

Sama poezja tylko realia sa inne. Bezrobocie, po katastrofie zostala radiacja, ludzie nie maja domow ale... maja bron i bazy amerykanskie jak w Polsce. Japonia udaje bohatera rowniez jak Polska. Jezeli chodzi o gejsze to tylko ubieraja sie na przedstawienie.

2 2
ID:66470

ozon

i kto by to pomyślał,ze "jedynka" taki omnibus- gejzer wiedzy na wszystkie tematy zwłaszcza międzynarodowe.
O czym Ty mówisz kobieto? Tak to już jest ,ze po różnego rodzaju katastrofach są szkody, są tragedie ... nie! no na takie gledzenie to i Salomon by nie poradził.
A co do gejsz to poczytaj choć trochę jeśli pojechać nie możesz i dowiesz się ...

3 3
ID:66471

george best

@~ozon: W drugiej turze niestety ale Polacy nie mówię tu o tych którzy głosowali na Kukiza,Korwina ,Brauna lub Kowalskiego tylko o tych co popierali tą dwójkę jest im dobrze afera za aferą dobrze się żyje na koszt podatnika w innych krajach potrafią szybko taką władzę obalić a tu obiecanki cacanki.
Ozon ale na Bronka?Głosowałes na Kukiza większośc moich co jeszcze dycha i wierzy w Polskę dała głos tez na niego i Korwina więc niech się sami martwią o głosy .Bądź po prawicy nie socjalu i lewactwa.
BOGATA POLSKA POLSKA PRAWICOWA BEZ PAŃSTWA OPIEKUŃCZEGO I BEZ BRUKSELI !!!

1 1
ID:66482

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA