Prokuratorzy wojskowi płk Jerzy Artymiak, płk Ireneusz...

Prokuratorzy wojskowi płk Jerzy Artymiak, płk Ireneusz Szeląg otrzymają nominacje generalskie jeszcze rąk ustępującego prezydenta Bronisława Komorowskiego. Cała uroczystość została przyspieszona, a awans otrzyma wówczas również i gen. broni pilot Lech Majewski

Jak wynika z ustaleń dziennikarzy śledczych TV Republika Anity Gargas i Cezarego Gmyza, nominacje generalskie dla prokuratorów wojskowych mają zostać wręczone jeszcze przed upływem kadencji Bronisława Komorowskiego.

Zwyczajowo nominacje generalskie wręczane były w Święto Wojska Polskiego 15 sierpnia, jednak biorąc pod uwagę kalendarz polityczny, wówczas Bronisław Komorowski nie będzie już prezydentem, a w Pałacu Prezydenckim formalnie będzie już zasiadał Andrzej Duda.

Okazuje się zatem, że nominacje generalskie dla Artymiaka, Szeląga i Majewskiego zostały przyspieszone, a stosowna uroczystość przeniesiona na 1 sierpnia.

11 komentarzy

1

Komorowski i Kopacz uwijaja sie zeby jeszcze przylozyc Polakom i zalatwiaja sobie ewentualnych aliantow.

1 3
ID:66748

ozon

Zwyczajowo.... to taki "wytrych". Nie każdy zwyczaj jest godny pielęgnowania i ani prawnie ani moralnie nie jest to naganne- burza w szklance wody?
Zwyczajowo prezydenci - elekci po złożeniu legitymacji swojej partii nie powinni brać udziału w różnych partyjnych konwencjach... Duda w sobotę bedzie- zwyczajowo ???

5 1
ID:66749

Moher

@~ozon: Też zwyczajowo?-

1 5
ID:66752

ozon

To jest ohydna manipulacja i tylko kretyn zacietrzewiony może łyknąc to jak indor kluchy. Wstyd ! Cuchnące to jak padlina.. bezmózgowcy jednak wszelkich zmysłów są pozbawieni to i nie dziwi że babrzą się w tym szambie...Jesteś żałosny "Moherze" ....ale bardzo Ci tak zwyczajnie po ludzku współczuje bo być opętanym nienawiścią to ciężka przypadłośc. Niepoczytalni nie podlegają karze więc hasaj do woli z takimi przekazami ... czujesz ulgę?

5 2
ID:66753

Moher

@~ozon: Co na to powiesz" światowcu' .To są fakty ,ale ty ich nie przyjmujesz stwierdzam z przerażeniem ,że jesteś bezmózgowcem.To są standardy PO.
Powiedz mi ,czy Stefan Myszkiewicz Niesiołowski jest w stanie wskazującym na spożycie alkoholu?-

1 3
ID:66758

ozon

Musisz mieć bardzo nudne życie "Moherze" Zainteresowania iście plebejskie.
W Twoim zaściankowym życiu wieje nudą więc urozmaicasz je tak jak tylko potrafisz. Wyrazy współczucia i uważaj bo żółć całkiem Cię zaleje .
Widzę też ,że uczulony jesteś na papier?- książka o alergię przyprawia? buszuj więc dalej w necie i życzę udanych łowów- tylko się nie przekarm !!Dobrej nocy życzę !

2 2
ID:66760

Moher

@~ozon: Masz swojego bohatera narodowego-

łoptasiu nie stawiaj diagnozy komuś czy ,brak krytycyzmu wobec siebie to tragedia dla ciebie ozonowa lalo

1 2
ID:66762

ozon

Rozbrajasz mnie tymi tekstami"Moherze". Skąd do głowy Ci przychodzą takie stwierdzenia to nie wiem? Rozumiem ,ze uwielbiasz "domniemywać" i wszystko sprowadzasz do tego co Ci pasuje ... to bardzo prymitywny sposób myślenia ale o inny trudno Ciebie podejrzewać!
A niby dlaczego mam krytycznie na siebie patrzeć? bo nie jestem zwolennikiem PiSu, Radia Maryja i całej ten niby prawicy?
Powtarzam masz bardzo nudne życie, może zamiast domniemywania ( przeradza się to w obsesje!) zacznij uprawiać jakiś sport? choćby spacery na bulwarach- zdaje się ,ze są po rewitalizacji...? popatrz jak pięknie płynie Wisła i czerp spokój z natury . Jutro zawitam właśnie do Włocławka- może spotkamy się niechcący? poznasz mnie po zadowolonym wyrazie twarzy , uśmiechu i wyprostowanej sylwetce... a obok.. piękna błękitnooka. No to pa i do zobaczenia!

3 1
ID:66764

eremita

Czytam tę waszą dyskusję i widzę, że jeden z interlokutorów zachowuje się kulturalnie operując wymownymi, obrazowymi faktami, bez insynuacji i bez pomówień , natomiast u drugiego, dostrzega się zacietrzewienie, agresję i brak kultury. Wszak sam Tusk powiedział że Niesiołowski jest wzorem do naśladowania, więc adwersarz "mohera" posłusznie bierze ze Stefana przykład . Radze poluzować, bo można z tej nienawiści wylądować w psychiatryku.

2 2
ID:66786

PO-twór_Ltd

Czy to za mataczenie przy dociekaniu prawdy o zamachu ?

0 0
ID:66802

ozon

A lekcje savoir- vivre to gdzie pobierałeś "eremito"? Rozbawiasz mnie Jaka głęboka analiza psychologiczna...
Analizuj do upojenia...Pozdrawiam.

1 1
ID:66809

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA