Ziemia obiecana

To nas czeka: "10 zasad ziemi obiecanej według PiS:

1. Trybunał Konstytucyjny?
Jaki Trybunał? Sejm wie lepiej, co dobre dla Polaków.
2. 6-latki w szkołach a polscy gimnazjaliści z bardzo dobrymi wynikami w porównaniu z europejskimi rówieśnikami?
Zlikwidować. Wykształconym społeczeństwem trudniej kierować.
Ustawa przygotowana do przegłosowania w Sejmie.
3. Łatwa ścieżka dziedziczenia po śmierci partnera na terenie Unii Europejskiej?
Veto, wspólnie z Węgrami, jako jedyne państwa UE. Bo jeszcze jakiś związek partnerski na tym skorzysta.
A miliony rodzin polskich emigrantów?
Ich problem. Przyzwyczają się.
4. Teatr, kino? Tylko takie, które zaakceptuje władza.
Minister Gliński już "poprosił" Teatr Stary w Krakowie o pilne dostarczenie zapisów filmowych wszystkich bieżących spektakli w celu oceny ich "artystycznej" wartości .
Za chwilę może z tv zniknie "Jaka to melodia" lub inny program. Emotikon smile
Bo jak w praworządnym kraju można słuchać artystów takich jak Freddie Mercury lub Elton John?
5. Program In Vitro? Do likwidacji. Modlitwa w intencji znacznie taniej wychodzi. Pigułka "dzień po"? Właśnie rekomendowana do likwidacji.
6. Zarządy spółek publicznych? Najlepiej odwoływać w nocy. Z kilkoma już się udało (Orlen i Enea). Reszta ulegnie i sama zrezygnuje. Prezesi PZU i PGNiG już dali przykład.
7. Emerytury?
Obniżmy wiek emerytalny, zgodnie z obietnicami. Przecież za ich spełnienie i tak zapłacą inni. Prezydencki projekt ustawy przegłosujemy lada moment.
8. Komisja Nadzoru Finansowego? Też się nam przyda. Szczegóły wkrótce.
9. Giełda Papierów Wartościowych spada na łeb na szyję?
To nic. Sejm przegłosuje hossę większością głosów. I pieniądze przyszłych emerytów ulokowane w akcjach banków i przedsiębiorstw będą bezpieczne.
10. Media publiczne? Już prawie nasze. Ustawa gotowa. Zdąży wejść w życie 1 stycznia 2016.
Filozofia PiS:
Wreszcie mamy swoje zabawki. Bawimy się nimi i niech nam nikt nie przeszkadza.
Po nas choćby Polska w Ruinie."
Kilka punktów już zrealizowali : giełda pada, teatry do cenzury, Trybunał jak prezesi spółek - wymiana w nocy, itd. Teraz Dziennik Ustaw będzie się nazywał Nocnik Ustaw.

12 komentarzy

george best

Jest Nowa władza więc trzeba wymieniać .Plus to te odprawy dla Prezesów plus 70% podatku .Spokojnie ocenimy to po 4 latach .Ale raczej nie zanosi się aby pobili rządy PO-PSL .
Także Obserwatorze bądź obiektywny bo Pisiory nie podniosą Tobie wieku emerytalnego a pieniędzy z Ofe juz dawno rozdane i przeżarte.

4 5
ID:68243

ben Jacov

Trawestując Gałczyńskiego można jedynie dodać:
"Chcieliście PiS-u, no to go macie,
Skumbrie w tomacie, klops"...

1 2
ID:68246

cichyobserwator

@~george best: Mylisz pojęcia. Wymieniać to nie to samo co niszczyć. Te 70 % podatku dla prezesów to zwykły populizm w stylu : patrzcie bidoki jak dowaliliśmy bogatym , a oni i tak tą kasę wezmą w ten czy inny sposób. A wiek emerytalny ? Dokładnie to samo , a prawda jest taka ,że w Holandii ( powinieneś to wiedzieć ) czy w Niemczech idą do 67 lat tak samo jak u nas bo tak trzeba myśleć o przyszłości. Przykro mi głównie z tego powodu ,że moi rodacy łykają takie sloganiki bez żadnych przemyśleń. Chcesz czekać do oceny 4 lata ? Zobacz zniszczenia po 3 tygodniach a arogancja i bezczelność po zdobyciu władzy rośnie im w tempie wykładniczym.

4 5
ID:68247

ben Jacov

PiSlamscy talibowie wiedzą doskonale, że trzeba komuś coś tam obiecać, kilka groszy jednym zabrać, drugim rzucić - i już ma dostatek tak zwanych pożytecznych idiotów. Nie darmo Jacek Kurski wynajdując Tuskowi dziadka z Wehrmachtu szczerze powiedzieć raczył, że głupi ludek wszystko kupi...

3 4
ID:68251

ozon

"...jesteś lekiem na całe zło i nadzieją na przyszły rok
jesteś alfą- omegą, hymnem kolędą..." śpiewała Krystyna Prońko! Jarosław bardzo z tymi słowami się utożsamił.
Kiedyś Wojskowa Rada Ocalenia Narodowego teraz Pisowska Rada...
Ruch już wykonałem- bankom w kraju powiedzieliśmy już- Dziękujemy!!!Wszystkie finansowe sprawy zostały przekierowane bo nie mamy zamiaru w żaden sposób pomagać PiSowi.
Część rzeczy już też wysłana... no cóż pora zatrzasnąć te drzwi.

2 4
ID:68258

george best

@~cichyobserwator: Pokaż mi jedno zniszczenie ?Zniszczenie będzie dopiero jak wrócimy do Amber Gold i pieniędzy z OFE zrabowanych oszczędności wszystkich Polaków.

2 3
ID:68264

cichyobserwator

@~george best: Zniszczeń nie zauważyłeś:
- giełda ( po ogłoszeniu pomysłów gospodarczych PISu )
- deprecjonowanie Trybunału Konstytucyjnego
- cenzura w kulturze ( ustalanie co mamy oglądać a co nie)
- 3 tygodnie rządów aby skłócić Polaków
- cyrk w oświacie
- nadchodzi cyrk w mediach publicznych
Rzeczywiście żadnych zniszczeń ? A Ty 4 lata proponujesz poczekać ?

3 5
ID:68273

Gruby_Rychu

@~cichyobserwator:
- wycofanie się z programu in vitro

4 2
ID:68281

gość-18361

szczerze in vitro ciągnie miliardy , , , zastanówcie się, , , , ja też starałam się z mężem przez 2 lata podaliśmy się !!! ustaliliśmy że podciągniemy swój byt aby móc bobaska adoptować, Nastąpił przełom brak okresy lekarz stwierdził że to na tle nerwowym i mi przepisał tabletki na wywołanie , długo nie czekałam 24 grudnia rano zamiast wigilię szykować trafiłam na patologię ciąży okazało się że zabił moje dziecko , które nosiłam drugi miesiąc. Adoptujcie dzieci .

0 3
ID:68299

gość-18361

@~gość-18361:

0 0
ID:68300

gość-14828

@~cichyobserwator: Trwa kwadratura koła, czyli Sejmu. Tylko arena cyrku jest okrągła.

0 0
ID:68351

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA