Metropolia

Zdaje się , że Toruń znowu chce nas wydymać. Tym razem z metropolią. Dobrze, że obecny Przewodniczący RM ma dobrze poukładane w głowie a nie jak Skrzypek na dachu.

10 komentarzy

putain

We Włocławku dobrze prosperuje grabarz i kamieniarze.

0 0
ID:68347

george best

Oj będzie ciężko jest już następca tego z Torunia zobaczcie sami ...

W Toruniu jednak moc mają niedawno imprezka a teraz te młody nastepca

0 0
ID:68348

walkiria

A może by tak jakieś referendum w sprawie odłączenia się od tego złodziejskiego krzyżactwa, a przyłączenia do Łodzi? Jak powstawały nowe województwa, to były takie projekty, ale AWS wszystko uwalił, bo trzeba było kolesiów poumieszczać na ciepłych stołkach.

1 0
ID:68352

ben Jacov

Kiedy - za rządów AWS - likwidowano mini-województwa był pomysł, żeby Włocławek stał się częścią województwa łódzkiego. Byłby, jeśli chodzi o wielkość, drugim miastem po Łodzi. Że swoimi lasami, jeziorami, przemysłem i dogodnym połączeniem stał by się dla Łodzi atrakcyjny. Niestety, eks-towarzysze z byłej siły przewodniej, skupieni w SLD, optowali za Bydgoszczą. Skutecznie! Jesteśmy teraz miastem bez znaczenia, leżącym na pobrzeżu województwa, w sytuacji gorszej nie tylko od Torunia, ale i od Grudziądza i Inowrocławia...
Podział administracyjny kraju nie jest wieczny, dlatego powinniśmy dalej lobbować za przyłączeniem naszego miasta i powiatu do województwa łódzkiego.

0 1
ID:68353

putain

@~ben Jacov: nie SLD a Skrzypek. Pisz prawdę.

0 1
ID:68354

wolf

SLD w osobie ówczesnego prezydenta Kwaśniewskiego. Grożąc zawetowaniem ustawy o zmianach administracyjnych wymógł na rządzie Jerzego Buzka powołanie czterech dodatkowych. W pierwotnych założeniach województw miało być 12, Włocławek miał być w ...Pomorskiem. A może tak by było lepiej? I na koniec mam pytanie @ ~ben Jacov :czy znane są Ci nadzwyczajne korzyści jakie z racji bycia drugim po Łodzi miastem odniósł Piotrków Trybunalski? : -)

0 0
ID:68357

putain

@~wolf: już po nicku widać, żeś Waść spokrewniony z krzyżakami

0 0
ID:68358

ben Jacov

Nie masz racji Putain. Skrzypek był zbyt krótki na tego rodzaju decyzje. Rząd Buzka przychylił się do wniosku samorządowców zarówno z Bydgoszczy, jak i Włocławka. W obydwu tych miastach niepodzielnie rządziło SLD. We Włocławku prezydentem był wtedy Stanisław "Tata" Wawrzonkoski.

0 0
ID:68360

gość-66452

Jak świat światem nigdy Kujawiak z Krzyżakiem i Tyfusem nie był Bratem, a że te Krzyżacko Tyfusowe województwo powstało to zasługa Władka Skrzypka to niech się w trumnie drutem kolczastym zesra, a chłopek, który się urodził w po włocławskiej wiosce absolwent L.M.K. Piotr Całbecki wjeżdżając do Włocławka to na rogatkach niech się r.......

0 0
ID:68362

gość-66452

Dlaczego mój komentarz został usunięty, ze napisałem, że Całbecki pochodzi z wioski pod włocławskiej, absolwent L.M.K. a Władysław Skrzypek w tym czasie był Posłem i zachodził o powołanie tego województwa Krzyżacko Tyfusowego, co okradają między innymi Włocławek.

0 0
ID:68370

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA