Order od tchórza

Od takiego orderu się nie przyjmuje postępując honorowo i tym właśnie wykazał się profesor Turko . Ludzie honorowi , z zasadami są nazywani gorszym sortem, bezrozumnymi , walczącymi o stołki przez ludzi ,którzy swój honor sprzedali za chwilę władzy. Ta się skończy ale honoru już się nie da odzyskać.
Brawo panie profesorze , dzięki takim ludziom jak pan jest nadzieja na przyszłość !
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19398455,prof-turko-odmowil-przyjecia-orderu-od-dudy-to-tak-jakby.html?lokale=local#BoxNewsImg
Tym z lepszego sortu polecam cały tekst.

17 komentarzy

LALA20

No i mamy bananową republikę.
Tylko patrzeć jak polska generalicja będzie barwna i zasobna w świecidełka { mundury }.

4 11
ID:68562

george best

Najlepiej dostać order od garbatego nosa albo lewaka może od Angeliki która ma kupe w rajtuzach bo niedługo Polacy upomną się o odszkodowanie za drugą wojnę tego co platfusy nie zrobiły zrobi prawica .
A tak na wesoło

Wracając do tematu koryto się skończyło więc niedorajdy do roboty bo jak Patrioci wyjdą na ulicę to będzie z was popiół kierunek Merkelowa

11 8
ID:68567

ben Jacov

Postanowiłem zostać konformistą, dlatego pisząc o władzach najwyższych kalifatu PiSlamskiego używał będę pełnych ich tytułów, co by nikt nie powiedział, że ich nie czczę odpowiednio. I tak, tytuł pełen stempelkowego PiSu, lokatora pałacu namiestnikowskiego brzmi: drugi najlepszy w dziejach Polski prezydent, Andrzej Niepokalanie Poczęty doktor Duda (ci którzy nie wierzą w tak oczywistą oczywistość, jak niepokalane poczęcie pana Dudy, dopisują: "niech będzie błogosławiony penis, który go zrobił"), zaś jego szefa: Nasz Umiłowany Przywódca, Nowy Zbawiciel Polski, Obrońca Europy przed islamem, Wielki Higienista, niezłomny i charyzmatyczny, Cudownie Ocalony Prezes-Premier-Prawie Prezydent, Jarosław Chwilowo-Odmieniony-Kaczyński.

6 11
ID:68573

LALA20

Jeżeli jest Kalifat, to muszą też być wierne oddziały Janczarów.

1 8
ID:68579

darkbreaker

@~george best: Ty jako uchodżca, emigrant ekonomiczny - czyli jako ten których tak nienawidzisz - chcesz nas, zyjących w Polsce uczyć czegokolwiek??? Nawet podobno żonę masz emigrantkę, czy ona też naucza Meksykanów "jak żyć" ??? Jedż z małżonką do Meksyku, a stamtąd to już tylko skok przez płot i już jesteście w USA !!! A w USA to wyyypas, no i sam Max Kolonko stamtąd nadaje...

8 7
ID:68582

darkbreaker

Order od tego Budynia, to jak order od Kaczysława albo od Rydza. Czyli antyorder... Na taki "honor" zasługują Kempa, Kuchciński, Brudziński, PRLowski prokurator, Pawłowicz itp "osobistości...

9 5
ID:68583

LALA20

Myślę, że po harcach P.iS.-uarów, Polsce będzie potrzebny pilny plan Marshala.
A czy nam pomoże biedna Ameryka, co chwilę nękana przez różne kataklizmy?
No barbarzyńcy, już teraz szykujcie sobie, znany z niechlubnej historii tzw, " Szlak szczurów "
Gdy przyjdzie na was pora, kierujcie się na Południe, na Kraków. Co dalej, wasza sprawa, nawet nie myślcie o pomocy
od małego państwa w południowej Europie.
Świat jest mały, i wylądujecie w Hadze.

6 9
ID:68584

LALA20

Dla tchórza, głowy państwa, niedościgłym bohaterem jest mały chłopiec, Nemeczek z lektury Ferenca Molnara p.t.
" Chłopcy z Placu Broni ".

7 9
ID:68587

george best

@~darkbreaker: Ja tam Tobie w rodzinę się nie wpier... także trzym bajerę.Jako ze mamy obywatelstwa Holenderskie możemy do USA bez wiz ale ja marzę o Polsce .Polsce której taki Martin czy Angelika nie będzie maczała swych złodziejskich rączek .Ani Polscy politycy którzy byli na smyczy Berlina .Ja nie piszę co ma robić Twoja żona dziewczyna dzieci czy wnuki .

8 9
ID:68589

gość-72682

@~darkbreaker: wyjedz kmiocie za granice, popatrz jak ludzie zyja i uczciwie tyrają na swój chleb a potem spróbuj jeszcze raz obrazić ludzi poświęcających kontakt z rodzina po to by ta miała co jeść. Łatwo Ci pluć na tych co wyjechali bo przypadkiem za uczciwa prace i nie rzadko tyranie po 12h na dobę zarobią więcej od Ciebie? Prawdziwy z Ciebie polak - jak sąsiad ma dwie krowy a ty jedna to mu życzysz by ta druga mu zdechła. Gardze takimi ludźmi. Macie klapki na oczach i gnijecie we własnej nienawiści.

10 10
ID:68590

darkbreaker

@~gość-72682: Chłopie, jaki ty bełkot wprowadzasz, GEORGE BEST Ś.P. sam się chwalił żoną z Meksyku
... Aj eżeli już ktoś postanowił porzucić ojczyznę , to niech nie naucza patriotyzmu tych co w niej zostali, choćby nie wiem ile kasy był do przodu. No i niech nie jedzie na emigrantów i uchodzców, bo dla Holendrów on jest takim właśnie...

9 5
ID:68593

darkbreaker

@~george best: O swej rodzinie to sam się obszernie rozpisywałeś, A skoro dorbiłeś się cięzką praca obywatelstwa holenderskiego to może Holendrów ucz patriotyzmu... Ciągle powtarzasz, że UE to dziadostwo, a uchodżcy to smoluchy i bambusy, a ty kim jesteś ??? Pewnie Holendrem pełną gębą ...

9 5
ID:68596

darkbreaker

Kim ty jesteś? Prezydentem!
Jaki znak twój? Pismo Święte!
Kto cię wybrał? Naród głupi!
Kto twym panem jest? Biskupi!
A co z Polską ? Oszukana!
Jak pracujesz? Na kolanach!
Komu służysz? Prezesowi!
Hołd oddajesz? Rydzykowi!
Oszukujesz? I co z tego?
A sumienie? CO TAKIEGO ??????

7 7
ID:68597

pionier

@gość-72682 - sorki bardzo ale nie wyjechałem za granicę.Żyję i pracuję w Polsce.Mam wszystko to co mi do szczęścia potrzebne.Nic od nikogo nie dostałem za darmo.Pracuję w jednej i tej samej firmie od 30 lat.Kiedy były większe potrzeby finansowe miałem pomysł jak zarobić więcej.To co posiadam wypracowałem sobie przez lata i wszystko zawdzięczam wyłącznie swojej pracy.Dla osiągnięcia tego potrzebne były małe kroki.A może po prostu i trochę szczęścia.Mam w rodzinie osoby które wyjechały za granicę i wiem jak to jest.Ale nie którzy patrzyli a to co mają inni i też chcieli to mieć.Ale teraz już ,zaraz,natychmiast.Wiec wyjeżdżali żeby się dorobić szybciej.Wolny wybór.Zam takich którzy mając etat ne śmieciówkę też chcieli mieć lepiej -wyjechali.Ich wybór.Uwierz mi ale to właśnie od nich słyszą żę głupio zrobiłem że tu siedzę.Jakie to za granicą wspaniałe życie itp.Za granicę to ja jeżdżę ale turystycznie.Musisz mi wierzyć na słowo w Polsce też można żyć.Ja się do waszego życia nie wtrącam.Za to wy wtrącacie się do naszego.Bo mieszkając za granicą macie prawo do głosowania.

15 0
ID:68598

LALA20

@ george best

Zrób trójkąt z Kępą i Pawłowicz, może zaliczysz odlot?

2 8
ID:68601

george best

@~darkbreaker: Większosć Polaków których przegonił wyjazd za chlebem pracuje na socjalach siedzą ciapate i mnożą się jak białe myszki .
Ktoś wyżej napisał Tobie kilka słów prawdy a ja mam się robić wielkim Holendrem weź daj spokój w rurkach nie chodzę aby jajec sobie nie gnieść a orzeł w koronie zawsze zostanie w sercu .

6 5
ID:68621

george best

@~LALA20: Ty zrób wielokąt z ciapatymi i piękną Angeliką będzie troszkę ciekawiej

6 4
ID:68622

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA