pytania do prezesa

To pisała działaczka prawdziwej "S"
PANIE KACZYŃSKI... 13 XII 1981 rok, pamięta pan? Może ja panu przypomnę, co pan wtedy robił (albo czego NIE robił):
Zadra 13 Grudnia i późniejszych wydarzeń nadal jątrzy tego starego /od zawsze/ przegrańca.
Może wreszcie, my pracownicy Regionu Mazowsze weźmy się w kupę i dajmy świadectwo. Zaświadczmy, że J a r k a z nami nie było. Nie było go w tedy gdy gromadziliśmy się
od wczesnego mroźnego ranka na Mokotowskiej i Mazowieckiej. Nie było go w Zbawicielu, gdzie robiliśmy nieformalne miejsce kontaktowe. I wreszcie nie było go gdy 17 maszerowaliśmy na manifestację na placu zwycięstwa /dziś Piłsudskiego/
. Nie było go, nigdy się nie zarejestrował, w żadnym punkcie pomocy w kościele św. Marcina, Józefa czy Konfraterni. Nie było go gdy godzinami sterczeliśmy na placu Dzierżyńskiego /dziś Bankowy/ przed ratuszem by otrzymać kartki,
zaświadczenie o pracy w Regionie i by łudzić się, że dostaniemy kasę. Nie było go na Karowej w urzędzie pracy, gdzie upodlona do cna musiałam się zgodzić na czerwona kropkę w dowodzie /mam do dziś/ praktycznie uniemożliwiająca mi legalną pracę. Nie było go n i g d z i e i n i g d y.
Usiłował "bohaterstwo" Jarka uwiarygodnić niejaki Romaszewski. Nigdy niczego względem Jarka nie potwierdził Ludwik Dorn, wyróżniający się wzrostem w naszych kolejkach.
Nigdy w pracy konspiracyjnej nie usłyszałam /od Staszka, Heńka, Eli, Ewy, Joli/ słowa o Jarku.
I wreszcie w dzień radości - amnestia - nikt go nie widział gdy wspólnie z uwolnionymi cieszyliśmy się na plebanii u ks. Jerzego.
W te dni grozy i w Dzień Pogrzebu ks. Jerzego tez go z nami nie było.
G d z i e wtedy się podziewał ? z k i m konferował ? czego się u c z y ł i u k o g o ?
Może czas wreszcie by dać rzetelne świadectwo tamtych dni !!!

5 komentarzy

Gruby_Rychu

A się czepiasz, może zwyczajnie się bał i siedział w domu jak mysz pod miotłą

3 3
ID:68659

darkbreaker

@~Gruby_Rychu: Trochę racji masz !!! Wszak stara dewiza weteranów głosi, że "tylko głupcy się nie boją" !

6 2
ID:68660

ben Jacov

Bezpodstawne czepianie się Naczelnika Państwa,Naszego Umiłowanego Przywódcy, Nowego Zbawiciela Polski, Obrońcy Europy przed islamem, Wielkiego Higienisty, niezłomnego i charyzmatycznego, Cudownie Ocalonego Prezesa-Premiera-prawie-Prezydenta Jarosława Chwilowo-Odmienionego-Kaczyńskiego. W tym czasie on odważnie milczał i to w czterech językach...

5 3
ID:68661

habitant

@~darkbreaker:
Nie widzę jednak nazwiska tej działaczki. Może to bufetowa ?

2 5
ID:68665

habitant

Przestań przepisywać głupstwa bez konkretnego podparcia sie linkiem, bo zobaczysz narobisz sobie niedługo kłopotów juz weszło nowe prawo.
https://www.facebook.com/permalink.php?id=616724171763745&story_fbid=703520763084085

1 4
ID:68666

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA