A bracia Węgrzy spłacili długi

Wielu z was gadało ze Orban to taki i owaki .OK ale oni właśnie spłacili dług zaciągnięty z Unii a w Polsce jedni ośmiorniczki wpierdzielają nazywaja się Polakami ale Polakom podwyższaja wiek emerytalny jeżdżą do Angeli i faflunią teraz nawet do kongresmenów w Stanach jeżdżą .A następni Gumułke bis uprawiają i gdzie maja nas Polaków ano w 4 literach .Więc Polacy nie mówię o tych co tak ciężko pracują na Państwowych stołkach i głupa rżną zostaną niedługo emerytem party i urzędasy bo reszta mądrzejszych wyjedzie .Kiszczak dobrze kieruje nawet zza grobu.
A teraz zerknijmy jak się spłaca długi a nie zadłuża kraj jeszcze bardziej zabierzcie kasę klerowi a budować broń atomową
http://wmeritum.pl/wegry-splacily-calosc-kredytu-od-mfw-i-ue/140192

11 komentarzy

cichyobserwator

Mam rozumieć ,że jak ośmiorniczkę z Biedronki jem to nie jestem Polakiem ? Przeczytaj sobie dokładnie co wkleiłeś i co spłacili a dodatkowo http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/zadluzenie-wegier-rosnie-premier-orban-nie,4,0,1714948.html , http://www.obserwatorfinansowy.pl/tematyka/makroekonomia/na-wegrzech-narasta-nie-notowana-bieda/
Co Ty czytasz i oglądasz ,że takie dyrdymało - sloganiki klepiesz ? Zerknij czasem też na boki mimo klapek a niejedno moze zadziwić.

5 5
ID:69065

1331-1331

@~cichyobserwator: Słuchaj zadzwoń do Radomia tam mieszka jedna Pani co prawie błagała i przepraszała za aferę podsłuchową .Zamelduj karemu przez dyszel bo z tego co widać to ty taki rurkowiec jesteś mały Brukselczyk ze zdjęciem Makreli i flagą niebieską w ręku .
Mam dla Ciebie źle wiadomości rządy Platfusów już nie wrócą a Unia padnie jak Felka trampki jeszcze troszkę .

1 10
ID:69067

1331-1331

@~cichyobserwator: I jeszcze jedno poczytaj sobie prawicowe media a nie media które raczka w rączkę ida wraz z Unia Europejską .
Skoro nie wierzysz w Orbana może zaczniesz dążyć do tego aby każdy Polak sam decydował o sobie czy ma się ubezpieczać czy nie ,kiedy puszczać dziecko swe do szkoły ,czy szczepić czy nie ,czy ma być dalej okradany przez Państwo Polskie składkami na ZUS itp -podatek dochodowy,czy chcesz aby z Twoich pieniędzy sponsorowany był kościół i nieroby dostające kasę z Opieki Społecznej i najważniejsza rzecz gdzie sa pieniądze z OFE i kiedy podwyższą wiek emerytalny tym co głosowali za podwyższeniem w/w wieku emerytalnego do 100 l;at wraz z sędziami Trybunału.Bo skoro zaczynałeś pracę i miałeś wiek emerytalny obiecany taki i nagle musisz pracować dłużej zostałeś oszukany przez Państwo Polskie .
A jak nie to za bramę jak mówił jeden z Polaków .

3 12
ID:69069

cichyobserwator

@~1331-1331: Widzę ,że z Ciebie erudyta całą gębą ! Karego nie znam ale Fiury jak pokazuje mu wpisy takich " geniuszy" od "prawicowych" mediów parska śmiechem przez cały dzień. Twoje " zarzuty " do Państwa Polskiego są śmieszne bo to wszystko co wymieniasz istnieje w kazdym cywilizowanym kraju( z wydłużeniem wieku emerytalnego włącznie ) . Jezeli nie znasz odpowiedzi na te Twoje "pytania" to świadczy tylko o upośledzeniu i o tym ,że inteligencji wystarcza jedynie na te twoje "prawicowe " media ( swoją drogą ciekaw jestem które to ) a na samodzielne myślenie komórek już brakuje.
Mam nadzieję ,że powyższy tekst nie jest za długi bo starałem się formą zbliżoną do Twojej ułatwić zrozumienie . To ,że rządy PO już nie wrócą to zwyczajna kolej rzeczy ale ja Ciebie też muszę zmartwić - Tacy jak Ty z nacjonalistycznym zadęciem też nie bedą nigdy rządzić bo Polak baran wyborczy jest ( niestety ) ale aż taki tępy nie jest a po nauczce obecnych Pisdusiów musi przyjść olśnienie.

5 5
ID:69071

Moher

@~1331-1331: Gdzie zginęło 19 mld złotych - to pytanie zadaje sobie mnóstwo osób. Chodzi o pieniądze, które miały zniknąć w trakcie przenoszenia ponad 153 mld z OFE do ZUS-u. Kontrwywiadzie RMF FM Konrad Piasecki pytał o to rzeczniczkę rządu. Małgorzata Kidawa-Błońska nie potrafiła jednak wyjaśnić, dlaczego zabrano 153 mld, a dług spadł tylko o 134 miliardy. RMF FM rozwiązuje tę zagadkę. @ cichyobserwator zapewne wie ,bo on zawsze ma wiadomości pierwszej reki, ze źródeł partii Mira Rycha i Zbycha.

Czytaj więcej na http://www.rmf24.pl/ekonomia/news-gdzie-zginelo-19-mld-zl-z-ofe-ujawniamy-tajemnice,nId,1100606#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

3 9
ID:69072

cichyobserwator

@~Moher: Numer z OFE był wk...cy dla większości z nas i dla mnie też ale wystarczy odrobina wysiłku żeby to co dla Ciebie jest taką wielką aferą sprawdzić w 5 sekund. Otóż , pomijając całościowy problem z tym " manewrem " wystarczy doczytać co było w samej ustawie zapisane :
"Poza obligacjami skarbowymi, OFE oddały państwu: 106 mln euro, 17,2 mld w obligacjach gwarantowanych przez skarb państwa (np. obligacje Krajowego Funduszu Drogowego, które do długu się nie wliczają) i 1,9 mld zł w gotówce. Wszystkie te środki zostaną – co zostało zapisane w ustawie – przekazane do Funduszu Rezerwy Demograficznej, którą zarządza ZUS. Z kolei z FRD pieniądze będą stopniowo przekazywane do FUS – Funduszu Ubezpieczeń Społecznych, z którego ZUS wypłaca emerytury, renty itd. "
http://natemat.pl/90913,polakom-zostaly-zus-coiny-ofe-oddaly-153-mld-do-zus-u-ale-dlug-spadl-tylko-o-134-mld-gdzie-jest-reszta-pieniedzy
Niektórzy mają taką przypadłość doszukiwania się spisków i afer we wszystkim a najbardziej bawi mnie stwierdzenie obecnie rządzących : " Dojdziemy do prawdy a jak prawda będzie do zaakceptowania to Polacy będą szczęśliwi " . Po to powstała obecna komisja Antka policmajstra i to właśnie czyni TVP. Nadal liczę jednak ,że kto potrafi myśleć wie ,że prawda jest tylko jedna ; chociaż po zastanowieniu stwierdzam ,że jest jeszcze prawda z " prawicowych " mediów które odkrył @1331-1331 ale to już pole do badań dla specjalistów.

4 4
ID:69074

Gruby Rychu

@~Moher:

Nie bój nic Super Minister Zbigniew Z już na pewno wytropi gdzie jest ta kasa, prawda?

No to Chwalmy Pana
:)

1 0
ID:69078

1331-1331

@~cichyobserwator: Skoro podpisujesz umowę że przechodzisz na emeryturę w wieku x to nie ma prawa nikt przedłużyć Tobie do wieku y .Oprócz antypolaków którzy niby chcieli a wydymali nas jak chcieli (bez wazeliny) Pukiel Ciebie nie swędzi ?
Zostawmy już bo tak obserwowałem przez miesiące to znawca z Ciebie niesamowity zawsze wiesz lepiej niż inni ale demokraci lewacy i czerwoni tak maja .Państwo socjalne na szczęście Europa umiera ale jest szansa aby Polska Węgry Słowacja i Czechy na tym wygrała .Co do emerytur czekam na bankructwo ZUS jak nigdy dotąd człowiekowi powinno dac się wybór płacenia haraczy a nie przymusu na coś co przypomina Amber Gold (tylko zalegalizowane)

1 8
ID:69081

1331-1331

@~Moher: Dużo pieniędzy Polaków znika
50 milionów na portal dla bezdomnych
26 milionów do Torunia
pieniądze z OFE
plus rozmaite dotacje z Unii które są świetnym bogaceniem się ludzi którzy tak pięknie nimi gospodarują.

1 7
ID:69082

cichyobserwator

@~1331-1331: Widzę właśnie jak działają te media " prawicowe", jeden napisał " portal dla bezdomnych " a bezmózgi powtarzają to zamiast przeczytać sobie na czym polega Emp@tia . Jeżeli z tego czegoś nie zrozumiesz to poproś kogoś kto nie czyta " mediów prawicowych " a używa własnego mózgu i rozumu :
http://www.mpips.gov.pl/empatia

4 4
ID:69083

cichyobserwator

@~1331-1331: Każdy mój komentarz - wpis jest podparty zródłem wiedzy. Nie posługuje się jak TY stwierdzeniem " bo w tych mediach napisali " albo " tak jest bo jest " tylko podaję konkretne zródło.
Jedno proste pytanie : czy jesteś w stanie pokazać mi swoją ( jakąkolwiek ) umowę którą ktoś podpisał odnośnie wieku emerytalnego ? Podrap swój pukiel i pokaż nam jak wyglądały te umowy. Poproś może te prawicowe media i razem z nimi oświeć nas niedouczonych co żeśmy podpisywali .

4 4
ID:69084

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA