Ilu jeszcze takich towarzyszy ?

Znalezione dziś i pytanie ile jeszcze okłamywać nas będą media a ludzie dalej będą chodzić na wybory i głosować na komunę ?Socjalistów ?
To dziś znalazłem na stronie Stonogi czy to pierwsze nazwisko z sławnego aneksu 13 do raportu WSI .Chyba Jaruzelski nie spalił wszystkiego ?
http://zbigniewstonoga.eu/2016/06/leszek-balcerowicz-tw-odessa-werbowal-mlodziez-ws-ks-popieluszki/

3 komentarze

Gruby Rychu

@~1331-1331

Nie ma się co niezdrowo podniecać. W każdym razie ja w załączonych dokumentach nie znalazłem nic nadzwyczajnego.
Jeśli wierzyć Wikipedii to w roku 1980 do PZPR-u należało 3 mln Polaków. Myślę, że mimo iż minęło już 36 lat , dalej sporo z nich jeszcze żyje. Często to nasi sąsiedzi lub nawet bliżsi czy dalsi krewni.
Uważasz, że wszyscy Oni zasługują na potępienie?
Zwróć też uwagę, że wielu opozycjonistów ma w swoich życiorysach epizody bezpośrednio lub pośrednio związane z PZPR lub jej przybudówkami.

Dla przykładu Twój idol JKM był członkiem Związku Młodzieży Socjalistycznej a do roku 1982 członkiem Stronnictwa Demokratycznego. SD w czasach PRL-u nie miało wiele wspólnego ze swoim centroprawicowy pierwowzorem sprzed wojny, za to było partią sojuszniczą PZPR mającą stale swoich posłów w PRL-owskim sejmie.

To jak by ktoś opublikował odpowiednie kwity o JKM to zmieniłbyś o nim zdanie?

3 2
ID:69419

1331-1331

@~Gruby Rychu: Daj mi te kwity na Korwina pamietając że to jego decyzja przeszła w sejmie o dekomunizacji i wielkie g z tego wyszło .Komuchy i postkomuchy i ich pociotki dalej żyja sobie jak pączki w maśle w Polsce .W sumie dużo nakradli a mieli przecież skąd same prywatyzacje kupno ziem z byłych PGR-ów .Pozdrawiam

2 1
ID:69428

Gruby Rychu

@~1331-1331:

Badanie kwitów to ja zostawiam badaczom pisma
:)

0 2
ID:69430

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA