Demokracja Unijna

Po raz kolejny demokraci Unijni którzy niszczą Europę ukarali europosła Korwina-Mikke za wypowiedź o szambie .Dla mnie jako człowieka pracującego obibok siedzący na zasiłku jest podobnie jak to co zostawiamy rano w ubikacji .
Dzisiejsze wystąpienie w Brukseli pewnie skarci znów Pana Janusza a skarci go Schultz człowiek który ledwo skończył szkołę podstawową .Zatem film pod spodem a ja podtrzymuję słowa Pana Janusza ze Związek Socjalistycznych Republik Europejskich jak najszybciej powinien zostać zniszczony

17 komentarzy

Gruby Rychu

"a ja podtrzymuję słowa Pana Janusza ze Związek Socjalistycznych Republik Europejskich jak najszybciej powinien zostać zniszczony"

I wtedy wszyscy Polacy pracujący dziś poza Polską winni wtedy wrócić do kraju, czy tak ?

Co poniektórzy w Wielkiej Brytanii już oczekują, tego aby Polacy stamtąd wyjechali. Mam rozumieć że ich popierasz?

4 5
ID:69448

Gruby Rychu

A mnie się, podobał komentarz Posłanki prowadzącej obrady,
@~1331-1331 co o nim sądzisz?
:)

0 5
ID:69449

1331-1331

@~Gruby Rychu: A dlaczego maja wracać ? skoro pracują legalnie ?Z Polski jeszcze ze 2 miliony wyjedzie oprócz komunistów i tych co rodzinki siedzą na stoleczkach .Ja jestem w trakcie załatwiania przeprowadzki do Chin ze względu na żonę która dostała tam świetną pracę Europa socjalna to trup.

6 8
ID:69451

1331-1331

@~Gruby Rychu: No na początku Węgierka mówiła coś po ichniemu a masz rację każdy ma swoje poglądy .Moje motto znasz Kto nie pracuje ten nie je dotyczy to też tych nierobów w czarnych kiecach.Pozdrawiam .Bo na razie od wczoraj w Polsce dyskutują jak zrobić wojnę z Rosją .Czyli cały czas jak mawiał P.Sikorski Polska robi łaskę Ameryce.

6 8
ID:69452

Gruby Rychu

@~1331-1331:

Polacy pracują w krajach Unii legalnie bo wynika to z regulacji unijnych.
Jeśli unia zostanie rozwiązana lub poszczególne kraje z niej wystąpią tak Wielka Brytania to kraje te będą mogły indywidualnie regulować legalność pracy cudzoziemców w ich państwie.
Już dziś są coraz liczniejsze głosy w Wielkiej Brytania domagające się opuszczenia tego kraju przez Polaków.
Wystarczy więc, że Rząd lub Parlament Wielkiej Brytania wprowadzi prawo delegalizujące pobyt Polaków po wyjściu z Unii.

To jak popierasz taki scenariusz, w którym każdy kraj będzie miał prawo wyrzucić Polaków?

5 5
ID:69453

cichyobserwator

@~1331-1331: Mam nadzieję ,że pamiętasz jak pisałem jak to co się wydarzyło w UK tylko obudzi myślących ( zaznaczam " myślących " ) ludzi a tacy wciskacze kitu jak Korwin czy Farage z podkulonym ogonem po prostu znikną. I już tak się dzieje :
"Paradoksalny efekt Brexitu. Eurosceptycy tracą w sondażach, a populiści zmieniają ton "
http://wyborcza.pl/1,75399,20379449,efekt-brexitu-poparcie-dla-merkel-najwyzsze-od-roku-europejczycy.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza
Powodzenia w Chinach , wal do tego "raju " i nie męcz siebie i innych.

5 7
ID:69454

1331-1331

@~cichyobserwator: Anglia zrobiła dużą dziurę w tej szalupie Unii.Poczytaj sobie Doutshe Bank i jego kłopotach bANK LECI NA ŁEB I SZYJE..Ja trzymam kciuki za Polskę ale po spotkaniu NATO historia zatacza koło w 1939 już było podobne spotkanie gdzie Anglicy mieli nas bronić w razie wojny przed Niemcami jak sie skończyło wiemy wszyscy 1 wrzesień 1939 zaczęla się zabawa .Wybory na jesieni wygra Trump a jego zdanie o NATO jest bardzo słuszne kto nie płaci ten nie ma .I przestań mi tu z jakimś Der jud. Zaitung
Pomysl np.że jutro zwalniają Ciebie z pracy mam nadzieje że masz coś na czarną godzinę bo w Polsce obecnie nie ma rządu nikt się nie przejmuje zwykłymi ludźmi za to pomniki dotacje kk i robienie łaski wiadomo komu ....trwa nadal

5 8
ID:69457

Gruby Rychu

@~1331-1331:

A wiesz, że przyszła Premier UK Pani Theresa May odmawia gwarancji prawa pobytu obywatelom Unii mieszkającym w UK?
Czyli tak jak pisałem scenariusz z delegalizacją prawa Polaków do pracy w Wielkiej Brytanii są całkiem realne.

Jak Ci się to podoba?
Czy inne kraje też powinny mieć prawo aby wyrzucić Polaków?

4 3
ID:69458

cichyobserwator

@~1331-1331: Anglia zrobiła dziurę w szalupie a teraz sama nie ma pojęcia jak ją załatać bo wszystko wali na łeb. Następnych już nie będzie . A u Ciebie jak zwykle - groch z kapustą- szkoda czasu na polemikę tym bardziej ,że nie przeczytałeś nawet tego co wkleiłem a te dane można sprawdzić w innych zródłach ale te Twoje dla zacietrzewionych przygłupów widać są lepsze.
Rozumiem ,że jak Ciebie zwolnią z roboty to w Chinach ryż będziesz żarł wannami taki ustawiony jesteś. Wmawiaj to sobie dalej a prawda jest taka - gdybyś miał kasę nie tracił byś czasu na te dyrdymały tutaj tylko byś żył pełną gębą a że nieudacznik gówno ma to pluje jadem wokoło bo mu nie wyszło a winna wszystkich tylko nie jego. Ogarnij się , wal do tych Chin i niech cię żona dalej utrzymuje. Ja nie takich ćwoków jak obecnie rządzący przetrzymałem ale nigdy żadnej łaski nie potrzebowałem . A Ty tylko jęczysz i jęczysz . Nie jęcz , chiny czekają na Twoją rewolucję !

4 6
ID:69459

1331-1331

@~Gruby Rychu: Kandydatka jest bomba podobnie jak ŚP Tacher .Skończą się socjale a ludzie pójdą do pracy .Jutro zaprzysiężenie oby się udalo na jesieni Trump w USA i lecimy .A gównozjady żyjące z dotacji i socjali pójdą wreszcie pracować

4 4
ID:69463

1331-1331

@~cichyobserwator: To Ty jestes ***** aż żal że kibicujemy jednemu klubowi .Tylko różnica jest taka że Ty kibicujesz w kapciach i pewnie mieszkasz w bloku .Bo chwalisz tak tą Unię jak nie wiem co ale tak maja dzieci postkomunistów patrzą gdzie by tu ukraść albo dostać coś za darmo .Żona mnie nie utrzymuje ona ma swój biznes ja miałem swoją pracę .I nie zaliczam się do osób które marzą tylko w internecie potrafiłem przejechać te 2300 kilometrów na Święto Narodowe czy strajk a Ty co zrobileś dla Polski ?Zakupy w bezdomce?Jeszcze raz proszę weź nie czytaj moich wpisów tak jak ja Twoich i żyj zdrowo na koniec prezent.

4 6
ID:69464

cichyobserwator

@~1331-1331: Tchórz cytuje tchórza , który uciekł z polityki po tym jak zorientował się baran co narobił.
I jedno proste pytanie : lata temu spieprzyłeś stąd też dla Polski ? Bohater , do Zbowid-u się zapisz !
I z robotą też miałem rację - była i się zmyła - dlatego jad wybija jak wiadomo co.
Teraz idę piwko Klasztorne z Biedronki wypić i naprawdę z chmielem a nie szczyny które znasz. I jak tego nie robię to wypiję je z kubka Manchesteru United z ich przystadionowego sklepiku. Na zdrowie.

4 6
ID:69466

1331-1331

@~cichyobserwator: Ludzie maja swoje ambicje chcą zarabiać jeśli dla kogoś 1700 pln jest dużo to ok dla mnie nie .Nie wyobrażam sobie brać kredytu aby pojechać 2-3 razy w roku gdzieś wygrzać dupę.Nie wyobrażam sobie aby siedzieć i myśleć że nie poślę dzieci na studia bo mnie nie będzie na to stać ale marzę aby na starość wrócić do Polski odpocząć na Podlasiu z godziwą emeryturą nie tą z ZUS-u.Smacznego piwka nie wiem ale Belgowie Holendrzy tez robią pszeniczne piwka .Nie wiem bo pijam rzadko a z kubka pija się herbatę lub kawę ja trzymam w nich długopisy ale jak kto woli .Co do roboty poczytaj sobie o prywatyzacjach i sprzedawaniu przez towarzyszy fabryk zakładów pracy banków i innych instytucji za czapkę śliwek ..Tak możemy się dalej kłócić ale prawda jest taka ;LUDZIE OD LAT PRZYZWYCZAILI SIĘ DO TEGO ABY TYLKO BRAĆ DOSTAWAĆ A NIC OD SIEBIE .Dlatego podobnie jak Korwin Farage Bloom Le Pen sądzę że Unia jak najszybciej powinna zostać zniszczona .a Polska już dawno powinna otworzyć się na handel ze wschodem wyprzedzić Niemców .
I do piwka na dobry smak miłego dnia

4 6
ID:69467

cichyobserwator

@~1331-1331: To jest właśnie Twój problem ,ze nie czytasz ze zrozumieniem.Napisałem ,że wypiję piwo z kubka chociaż nigdy tego nie robię a chodziło o oryginalny kubek MU i nic poza tym. Co do twoich teorii o prywatyzacji to szkoda czasu na dyskusję .
Poczekajmy z pół roku a zobaczysz jak Angole będą jęczeć po wyjściu z UE bo nie pomyśleli co robią tak jak Ty głosząc chore teorie bez logicznego wytłumaczenia. A dobre piwko jest dobre na wszystko , u nas coraz więcej małych browarów robi genialne piwa ( http://piwnaprzystan.pl/3-piwa-polskie# ) ( https://www.google.pl/search?q=piwa+regionalne&safe=off&biw=1440&bih=775&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjgtpeo3_DNAhVhOpoKHfzOA54QsAQILA )
To właśnie przeczy temu co twierdzisz ,że ktoś chce tylko dostawać za darmo, ludzie robią dobrą robotę nie czekając na jałmużnę co próbujesz wciąż wmawiać.

4 6
ID:69468

1331-1331

@~cichyobserwator: Powiem Tobie jedno kiedyś spotkamy sie na wódce jak jeżdzisz na spotkania do Poznania czy Warszawy fanów United i będziemy się śmiać że jedno drugiemu nie odpuściło ale ja wole jednak prawicę a niestety jadę do komuchów tylko ilu tam ich zostało w tych Chinach ?W październiku czy listopadzie będę na spotkaniu United w Stolicy .Dwa lata temu byłem niedaleko bo w Toruniu ale na pewno kiedyś drogi się zejdą -pozdrawiam !

4 1
ID:69469

1331-1331

@~cichyobserwator: Co do piwa pamiętasz stary żywiec kasztelana specjala bydgoskie aż się chciało pić dopóki nie dotknęła tego ręka syfu który reklamuje się w mediach jaki to dobry browar .Najlepsze piwa obecnie w Polsce to regionalne małe browary Inter Marche i Piotr i Paweł .Noteckie ktoś ostatnio mi podrzucił i Łomżę ale nie ma to jak bimberek .

4 0
ID:69470

cichyobserwator

@~1331-1331: Teraz wreszcie mamy możliwość spróbowania piwa z prawdziwego zdarzenia , nie ważne jest ile ma volt tylko jak zostało stworzone , gdzie twórcy podają jakiego słodu i chmielu używają i z czego wynika moc goryczki ( IBU podaje każdy szanujący się browarnik ). Małe browary szaleją a i nowych pasjonatów przybywa. Wymienie kilka które można brać w ciemno a można ich już kupić nawet w Tesco czy Auchon : Wąsosz, Trzech kumpli, Raduga , Wrężel, Kraftwerk i jeszcze wielu.
Może kiedyś spotkamy się przy takim dobrym piwku , pozdrawiam i smacznego

4 6
ID:69476

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA