Przyszła Premier Wielkiej Brytanii a prawo do pobytu w UK

Theresa May zostanie najprawdopodobniej nowym Premierem Wielkiej Brytanii.

W kampanii referendalnej była za pozostaniem w Unii, teraz jak mówi szanuje wolę wyborów i za jej rządów UK wyjdzie z UE.

"... odmówiła też gwarantowania prawa pobytu obywatelom państw członkowskich UE, którzy obecnie mieszkają w Wielkiej Brytanii."

No i trudno jej się dziwić, skoro naród brytyjski nie chce obcych na swojej ziemi.

Tak więc utrata prawa do legalnego pobytu Polaków w UK coraz bliżej.
Rodacy, zapraszamy na powrót do Polski.

http://www.wnp.pl/informacje/theresa-may-bedzie-nowym-premierem-wielkiej-brytanii,277396_1_0_0.html

2 komentarze

1331-1331

Mam nadzieje że jutro stanie się to faktem .Ale precyzując jeśli chodzi o pary dochód ich musi przekraczać 35 tysiecy funtów rocznie co daje na jedną osobę 1450 z groszami .
Znikną zasiłki i tu bardzo dobrze nieroby pójdą do pracy lub żebrać .Podtrzymuje słowa Margaret że rząd nie ma żadnych swoich pieniędzy.
Rysiek Polacy większośc pracuje w UK może tam z 2% siedzi na socjalach także spokojnie .Jest dobrze czekamy na wyjście Francji jeśli i ona wyjdzie a trzymam mocno kciuki za Marie Le Pean wtedy Unia Europejska zostanie tylko wspomnieniem .Pisałem już od roku kupować dolce złoto i zabezpieczać się bo jak jeb... ten balon będzie ciepło .W Polsce na przyszły rok będzie się gotować ale jeszcze przed tym Trump zostanie prezydentem USA i co wtedy on wyraźnie mówił i mówi o NATO chcecie pomocy płaćcie.Pozdrawiam 17 sierpnia lecę już do Chin i ciesze się że moje dzieci będą nauczone że bogactwo bierze się z pracy nie z zasiłku i wreszcie zobaczę 21 wiek nie skansen Europejski gdzie tego nie można tego też Pozdrawiam i wszystkiego dobrego!!!

0 1
ID:69462

1331-1331

Jeszcze jedno wrócą do Polski jak pisałem tylko niedorajdy siedzące na socjalach .Ale i tak nikt w tym roku nie przebije DŻESIKI znasz tą historię 500+ to nie mrzonki to sposób na chlanie.
20 miliardów zadłużenia po to by Polakom oddać 1/3000 tego co zabierają przez rok ludziom którzy solidnie pracują nie mowie tu o opierdalakach na krzesłach którzy siedza na dupach od czasów Gierka .TZW Reds Elmo .

0 1
ID:69465

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA