Drodzy radni Platformy Obywatelskiej radzę wreszcie zacząć...

Drodzy radni Platformy Obywatelskiej radzę wreszcie zacząć działać na rzecz miasta a nie przeciwko miastu. Poparcie które Platforma ma w kraju zawsze można stracić. Porozmawiajcie również z przewodniczącym Sobolewskim, który chyba zapomniał z jakiej partii pochodzi i bliżej mu teraz do PiS-u niż do Platformy. Wasze działanie Was obecnie kompromituje a z prezydenta Pałuckiego robi gwiazdę i jedynego z rządzących, któremu zależy na rozwoju miasta. Zdarzył się Wam już raz totalny błąd- wszyscy pamiętamy głosowanie przeciwko budowie basenu, i teraz znowu to powtarzacie. Szkoda bo na Was głosowałem i mnie zawiedliście!!

13 komentarzy

kuba

Przewodniczący Sobolewski wymknął się spod kontroli działaczom PO i sam się pogubił w swoich działaniach. A na samą Platformę nie warto głosować bo to jest PiS-bis. Wewnętrznie jest bardzo pisowska i tylko na zewnątrz tylko otoczka jest anty i ich popularność wynika jedynie z populizmu i dobrego PRu. Rządzić i współrządzić natomiast nie potrafią. Widać to po ich niewyrazistości w mieście, braku stanowiska na temat inwestycji. Ciężko im podjąć decyzję za jaką uchwałą mają głosować. Są totalnie nieprzygotowani do sprawowania mandatu.
A na szczeblu krajowym- zobaczycie jak nas urządzą. Zamiast obniżać podatki to chcą je podnieść, oszczędności szukają w kieszeniach najbiedniejszych, zabierają sześciolatkom rok dzieciństwa... przykładów można mnożyć na pęczki. POlacy mogą być dumni z wyboru nieudolnych partaczy do władz miasta i kraju.

0 0
ID:5502

sportowiec

Drogi Mek! Może trchę konkretów i spójności w myśleniu. Poza tym wyjaśnij proszę kiedy radni (obojętnie jacy) głosowali przeciwko budowie basenu? Ja przypominam sobie jedynie głosowanie i SŁUSZNE, przeciwko powołaniu kolejnej spółki, która miała się zająć negocjacjami w sprawie partnerstwa publiczno - prywatnego, idei tak samo nierealnej jak t. zw. powszechna prywatyzacja. Czyżbyś utracił wtedy szanse na ciepły stołek? A może nie odróżniasz spółki od basenu? Prócz tego wyjaśnij na czym polega kreowanie Prezydenta na jedynego zainteresowanego rozwojem.

0 0
ID:5506

Walkiria

Mek napisał tylko prawdę,a ty sportowiec jesteś z tych co to wszystkiego i wszystkim zazdroszczą.Ja mieszkam niedaleko Słodowa i bardzo bym się cieszyła gdyby wreszcie był tu basen.Nie przeszkadza mi że ktoś kto ma pieniądze zainwestuje wspólnie z miastem i razem na tym zarobią.Pałuckiego trapi ta sama dolegliwość co jego poprzedników,nie zacznie inwestycji którą może skończyć ktoś inny.A może to jest właśnie sposób na to, aby zostać wybranym na następną kadencję; inwestycje.Burmistrz Kowala nie boi się inwestycji i rządzi już którąś kadencje.Panie Pałucki, jak pan to czyta to niech pan się zastanowi czy to nie jest prawda.Dla mnie nie ważne jest czy to będzie ktoś z prawej czy z lewej strony, niech działa.

0 0
ID:5507

sportowiec

Nie zrozumiałaś mnie Walkiria. Jestem gorącym orędownikiem budowy basenu na Słodowie. Cieszyłem się bardzo gdy Rada przyjęła uchwałę o wybudowaniu go w systemie koncesji na roboty budowlane. Oczywiście bardzo dobrze by było gdyby bez udziału kasy miasta wybudować fajny obiekt. Jak pamiętasz RM (na początku tego roku) na wniosek Prezydenta powiększyła nawet teren przewidziany na tę inwestycję. Nic tylko budować! Problem w tym, że ekipa obecnego Prezydenta (i on sam) nie jest w stanie tego zorganizować.dlatego jego pieski wypisują na forach różne dyrdymały, jak nasz przedmówca, że Rada Miasta głosowała przeciw budowie basenu, albo przeciw rewitalizacji. Rada uchwaliła budżet, zgodziła się na obligacje, w zasadzie na wszystko co chciał Pałucki.Pozostało tylko pozwolenia na budowę załatwiać i budować! A tu co? Indolencja z impotencją czyli SLD-owska normalka. Pozdrawiam

0 0
ID:5509

Pływak

A jak by basen wybudować pod Placem Wolności? Skoro i tak mają tam kopać tunel to kilka sztychów szpadlem więcej i zrobić przy okazji basen. 2 pieczenie na jednym ruszcie...

0 0
ID:5512

ha ha

Radni PO chodza na smyczy p.Paluckiego. Obligacje oddali za nic. A teraz na kolejnych sesjach siedza cichutko albo go bronia.
No i jeszcze ten Radny od etyki i kodeksu co z kolega biegaczem nie potrafi sie rozprawic.
Ale dopoki K. listy bedzie ukladac, za niedlugi czas znow zrobia comeback i wskocza w nowa koalicje z SLD.
A S. szuka drogi do ewakuacji do PIS. No i widelec sobie kreci co by do tortu obligacyjnego byc dopuszczonym :-), decyzje, wladzam, adrenalina itp.

0 0
ID:5521

haha

Ekipa PO a w tym Pan Sportowiec (jezeli dobrze trafiam bardzo etyczny) dala Prezydentowi obligacje a teraz klaszcze mu przy kazdej okazji. Panowie jestescie na uslugach Andrzeja.
Mam nadzieje, ze nawet K. was nie ochroni.

0 0
ID:5523

Mek

Nie wiem kogo nazywasz psem Pałuckiego, ja nim na pewno nie jestem. Nie należe nawet do żadnej partii, jestem zwyczajnym pracującym mieszkańcem miasta Włocławek. PO głosowała przeciw spółce która miała wybudować basen- czyli przeciw budowie basenu. Bo jak wyjaśnić to że później poparła dużo mnie korzystne dla miasta rozwiązanie w postaci koncesji (oczywiście po tym jak ludzie się zbuntowali i powstał wielki krzyk)?? Jak pisałem należałem(już raczej) do elektoratu PO i barzo mnie zawiedli. Nadal nie rozumiem dlaczego uważasz że krytykować radnych PO może tylko "pies Pałuckiego" a nie na przykład ich zwolennik??

0 0
ID:5524

szuja

ha ha (25-06-2009, 19:14:18)
A co Ty proponujesz? Napisz!

0 0
ID:5533

ha ha

W jakim sensie proponuje. Bo nie rozumiem Twojego pytania Droga Szujo :-)

0 0
ID:5537

szuja

ha ha (26-06-2009, 09:47:40)
Jak to ,nie rozumiesz tego ,że nie rozumiesz,co piszesz w postach,że rozumiesz o tym,czego inni nie rozumieją? Wystarczy krótkie wyjaśnienie,rozumiesz?

0 0
ID:5551

zbuntowany_kaloryfer

Basen, basen... jakie znaczenie tak w sumie ma istnienie jakiegoś basenu? Bądź nieistnienie hehe?

0 0
ID:5553

ha ha

Proponuje na wybory? na radnych ? na Andrzeja?

0 0
ID:5563

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA