Nazwijmy nowe przejście podziemne imieniem Wodnika Szuwarka....

Nazwijmy nowe przejście podziemne imieniem Wodnika Szuwarka. Kiedyś całe nasze Śródmieście to były bagna, stare budynki stawiano na ogromnych kamieniach, a fundamenty pod nielicznymi blokami ze względu na grząski teren były palowane.

6 komentarzy

Stacha

Piszesz bzdury- pomyliłeś Pl.Wolności z Szopena -okolice Okrzei i Traugutta.Tam wystepowały tzw."kurzawki" Plac Wolności i najblizsze ulice nie miały problemów.Mamy XXI wiek -technologia poszła do przodu.Zapoznaj się a bedziesz wiedzisł,że w gorszych a nawet niedostępnych terenach można budować.Widziałeś tunel w Alpach? czy w innych górach - wszystko jest możliwe.

0 0
ID:5519

krzysztof_naubi

Stacho, ja też wiem, że budynki nie runą ludziom na głowy, cenię budowlańców, ale fakt jest faktem, że kiepski teren to domena sporej części Śródmieścia, nie tylko obszaru, o którym wspominasz. A o sprawie piszę w kontekście przypomnianego tu na forum bloku na Placu Wolności. Mieszkaniec napisał, że blok jest przechylony, zagłębiłem się w temat i dowiedziałem się, że ten blok rzeczywiście miał lekkie obsunięcie, właśnie z powodu fatalnego gruntu. To dlatego wszystkie rury poprowadzono tam po korytarzach i mają zrobione duże luzy na przepustach żeby nie pękały, blok wewnątrz wygląda jak fabryka, byłem, widziałem, możesz pojechać i sprawdzić. Oczywiście wszystko da się zrobić, sam zresztą popierałem budowę Jadwigi na bagnach, nie zakłamujmy jednak rzeczywistości...

0 0
ID:5530

Stacha

Trasa Jadwigi nie tak miała przebiegać- wcześniejsze plany były inne - miała przebiegć obok Reala.Odnośnie wieżowca - blok może siadać pod ciężarem przekaźników - czy to nie jest też jedną z przyczyn?

0 0
ID:5538

staszek

Jak obok reala ??!?!?!? chyba jakas wiejska jadwiga jednopasmowa, zawsze jadwiga miala przebiegac gdzie przebiega, ale oczywiscie przez poludnie az do tounskiej, a nie jak teraz ze jest niedokonczona w 1/4 zaczeta, a reszta lezy i inni mamia ludzi basenem, bo boja sie inwestowac i robic jak na miasto przystalo !!!

0 0
ID:5539

zulek

Stacha każdy z tych przekaźników sama podniesiesz. nie pisz bzdur.O komórkach to jeszcze ich wynalazca nie słyszał, a blok już osiadał.

0 0
ID:5542

zbuntowany_kaloryfer

A może na bagnach była tzw. Kamlarka? Czyli np. okolice ul. Barskiej?;))

0 0
ID:5552

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA