Szykuje się kolejny protest inspirowany przez garstkę...

Szykuje się kolejny protest inspirowany przez garstkę oszołomów blokujących rozwój miasta. Komu los Włocławka nie jest obojętny niech przyjdzie na obrady Rady Miasta w poniedziałek o 9 rano i zamanifestuje swoje poparcie dla rozwoju Włocławka. Nie lekceważmy tej sprawy i pokażmy jakimi prawami rządzi się demokracja. Garstka ludzi nie może decydować o losie 120 tys. mieszkańców. Upomnijmy się w końcu o prawo do jazdy po drogach bez dziur i spacerów po ładnej starówce.

38 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Szkoda tylko, że nie napisałeś o jaki protest chodzi. Bo nie będę strzelał domysłami. Zazwyczaj bazuję na faktach a nie prawdach;))

0 0
ID:5638

WŁOCŁAWIANIN

Reformator-przebudowę PL-Wolności nazywasz rozwojem miasta?
Wyzywasz od oszołomów , wariat ,osoba niezrównoważona,ślepo wierząca w jakąś ideę,fanatyk ,tak brzmi definicja tego pojęcia. Żadne miasto nie ma szans rozwoju jak nie będzie dużych inwestycji.Dużo pisanych było komentarzy na ten temat,to nie jest rozwój miasta,apeluj o przejścia podziemne dla pieszych,apeluj o tunel na ul kaliskiej o podwyższenie budynków na PL.Wolności ,Warszawskiej zmieni się wizerunek centrum miasta.

0 0
ID:5642

PROJEKTANT

Reformator o jakiej Ty starówce mówisz 3-ego Maja Tumska,Łęgska SLAMSY REFORMATORZE SLAMSY

0 0
ID:5643

pazdzioch

znow posel Z. i sami starsi niedoinformowani ludzie

0 0
ID:5646

haha

Tak, garstka ludzi chce zadecydowac o ksztalcie miasta i jego dlugach na wiele lat. Ale ta garstka siedzi w UM i nie wiedziec dlaczego trzyma sie kurczowo jednej koncepcji, nie wiedziec czemu bedacej na reke jednemu podmiotowi.

0 0
ID:5648

starszy człowiek

Pażdzioch - jesteś ślepo oddany jakiejś idei, ideologii, zagorzalec, zapaleniec, maniak. Ciebie dokucza mania prześladowcza na punkcie Ł.Z.pędż na sygnale do lekarza.Twoje wypociny zalewają cały włocławski portal.

0 0
ID:5650

pazdzioch

Ta garstke wybrala wiekszosc ludzi mieszkajacych w tym miescie
zrozum zasady demokracji

0 0
ID:5651

szuja

starszy człowiek (29-06-2009, 05:57:20
Facio a tak naprawdę to o co Ci chodzi? Tak na spokojnie, pomalutku. Starszy jesteś ,zawałku dostaniesz albo cukier Ci poskoczy.

0 0
ID:5654

starszy człowiek

szuja - Konwersacja ,rozmowa ,ciekawa wymiana zdań,może też służyć jako zachęta do rozmowy w komunikatorach internetowych.taka jest definicja tego pojęcia.Facia to sobie poszukaj w swoim najbliższym otoczeniu,w którym przebywasz.Jestem w dobrej kondycji psychicznej i fizycznej i o moje zdrowie nie musisz się troszczyć ,mam wspaniałą rodzinę w razie zagrożenia mego zdrowia pomoże mi,nie rób z siebie Matki Teresy z Kalkuty.Daje się zauważyć że masz trudności z koncentracją uwagi,Pozdrawiam

0 0
ID:5658

zbuntowany_kaloryfer

hehehehe YES!!!!!

0 0
ID:5660

zaniepokojony

Starszy człowieku- ja już wielokrotnie pisałem o tych dwóch gwiazdorach. Nazwałem ich "alfą i omegą" tego portalu. nie może zaistnieć żaden temat aby ci dwaj panowie nie zabierali głosu. Jest sposób aby ich neutralizować. Jaki? Nie zwracać uwagi na ich bulwersujące wypowiedzi. Niech sobie piszą, sami dla siebie. Niech się upajają swymi dziwnymi wpisami. Widocznie jest im to do czegoś potrzebne.Nawet nie zamierzam zgadywać do czego. Pozdrawiam.

0 0
ID:5661

ha ha

No coz. Bylem na radzie i co Ci powiem to Ci powiem, twoich zwolennikow nie bylo widac. Cos masz male poparcie. Zwolennicy przebudowy nie pojawili sie.

0 0
ID:5665

zbuntowany_kaloryfer

haha, psy szczekają karawana idzie dalej;)

0 0
ID:5668

ha ha

Karawana sie rozwalila, wielblady poszly w pustynie.... Wezyr nie wie co robic. Co jak co, ale z Placu nici to juz pewne :-)

0 0
ID:5670

zbuntowany_kaloryfer

Cóż, wychodzę z założenia, że pewne są tylko śmierć i podatki;)) A na rozpoczęcie rewitalizacji spokojnie poczekam, poczekam. Co ma wisieć - nie utonie;)

0 0
ID:5672

Maria

Szkoda że wszyscy zabierają głos a niewiedzą czemu a pieniądze przeznaczone na rozwój znów przelecą nam koło nosa a my z zazdrością będziemy patrzeć na inne miasta.Naszą wizytówką będą ciągłe kłótnie i zawiść............

0 0
ID:5673

ha ha

Slowa:

rozwoj miasta i rewitalizacja nie sa rownowazne

tak samo jak:

koszykowka i promocja Wloclawka

tak samo jak:

uczciwy komuch

0 0
ID:5674

zbuntowany_kaloryfer

Ha Ha, a co powiesz na zdanie "spawacz z doskonałą znajomością francuskiego"? Tak stało w jakimś ogłoszeniu o pracę, które ostatnio czytałem gdzieś. To był hit dnia, aż parsknąłem hehehe

0 0
ID:5675

pazdzioch

mala czarna bylaby z was dumna haha i starszy czlowieku, moze medal dostaniecie komuszyska obrzydle

0 0
ID:5677

Adrian

Starszy człowieku puknij sie głowe ale i tak wątpie że zrozumiesz swoją głupote

0 0
ID:5678

pazdzioch

a niby dlaczego zwolennicy maja chodzic po radach i robic wioche? normalni ludzie zalatwiaja takie rzeczy na wyborach a nie robiac wioche (sobie i innym) w TVN .Sesje RM sa od tego zeby podejmowac na nich wlasciwe dla rozwoju miasta decyzje i debatowac a ci ktorzy tego nie rozumieja (sciagaja tam oszolomow i sami robia szopki) powinni z rady zniknac

0 0
ID:5679

ziomek

Adrian -zapal trawkę wypij piwko i wal na disco do Bravo ,tam będziesz miał większe pole do popisu To to co napisałeś to zapewne byłeś na haju
.

0 0
ID:5682

koci kasztan

ha ha, twoja radość z tego, że kilka inwestycji może się nie powieść oraz z tego, że w tym mieście najłatwiej jest skrzyknąć się moherom zionącym nienawiścią i nie wiedzącym z jakiego powodu tak naprawdę protestują jest co najmniej dziwna i przerażająca. To bardzo smutne, że ciężko zebrać się ludziom wyrażającym pozytywne emocje. A widać, że jest ich dużo, choćby po wpisach na forum. A twoja radość i niezrozumiały dla mnie antykomunizm (choć ten tak zwany ustrój runął już 20 lat temu!!!) skłania mnie do zadania ci pytania o twoje zdrowie psychiczne, bo ja się martwię o nie...
Idąc twoim tokiem myślenia to najlepiej jak nic się nie będzie robić w tym mieście. Po co się rozwijać??? Najlepiej niech tu będzie dziura na dziurze i zostaną sami starzy ludzie, a kiedy umrą zostanie miasto - widmo (może to w końcu przyciągnie turystów). Chcę ci tylko przypomnieć, że ten prezydent ze swoim programem wyborczym, czy ci się to podoba czy nie, został wybrany w demokratycznych wyborach, a w swoich planach miał przebudowę Placu Wolności.
Popatrz jaka to ironia losu (zapewne przykra dla ciebie i kole cię w oczy), że postkomuch potrafił wkomponować się w standardy demokracji. Tobie do tego jeszcze wiele brakuje.

0 0
ID:5683

szuja

Tak czy inaczej to wszystko razem zrobi w grudniu duże pierduch.

0 0
ID:5684

ha ha

-komunizm upadl, a komunisci zostali niestety, a ze nie byli to ideowcy tylko konikturalisci to mamy co mamy

-rewitalizacja Placu nie uczyni z nas atrakcji dla turystow, stare miasto to mamy dalej a tam cisza i mordownia

-postkomuch to moze sie ladnie wkomponowal w kapitalizm tak samo jak koledzy, ladnie uwlaszczyl jak paru sekretarzy w naszym miescie ale demokracja to obce mu slowo troche , Palucki zachwouje sie wedlug wyuczonych w innym systemie zasad "On wie co dla mas pracujacyach jest najlepsze", " na opor i niewygodne pytania reaguje agresja i cynizmem (vide wypowiedzi na Radzie) i najchetniej na oponentow jak za dawnych czasow wyslalby ZOMO

-jestem za inwestycjami, ale wydanie 260 mln w wiekszosci w bruk to nie inwestcja, jestem za rewitalizacja ale atrakcje dla turyystow to u nas nie sa na Placu ale na 3-go Maja i Bulwarach

-nie oszukujmy sie Wloclawek nie bedzie drugim Toruniem, nawet nie bedzie Brodnica tu sa potrzebne iwnestycje prorozwojowe pod zaklady pracy, firmy, a nie w turystyke Biegajacy koszykarze za nasza kase na oplacanej przez nas hali czy bruk na Placu nie zmieni tragicznej sytuacji w tym miescie, bedzie tylko dodatkowym obciazaeniem na wiele lat splaty kredytu.

0 0
ID:5685

koci kasztan

ha ha, szkoda czasu wdawać się z tobą w polemikę. Sam zachowujesz się jak komuch. Najchętniej zakneblował byś usta ludziom o innych poglądach, bo wszyscy są źli, tylko ty jesteś genialny. A poza tym miejsca pracy mają tworzyć przedsiębiorcy, bo epoka, w której państwo się tym zajmowało już dawno przeminęła. Chyba musisz za nią tęsknić, skoro powracasz do tego pomysłu. A prezydent stwarza dobre warunki dla przedsiębiorców (strefa, inkubator).
Co do wypowiedzi prezydenta pod adresem oponentów, to ja go usprawiedliwiam, bo z niektórymi cymbałami nie da się normalnie rozmawiać. Stosuje zresztą tę samą broń co PiSowcy i WWSowcy, tyle, że jest bardziej od nich elokwentny i potyczka słowna idzie mu sprawniej niż Skrzypkowi czy Melexowi Cypryjskiemu.

0 0
ID:5693

zbuntowany_kaloryfer

Haha - we Włocławku w ogóle nie ma tzw. atrakcji turystycznych; we Włocławku jest po prostu kilka ciekawych obiektów, które można pokazać przyjezdnej rodzinie i znajomym.

0 0
ID:5694

ha ha

Obiekty sa ale akurat nie w tych miejscach gdzie ma byc topiona kasa. A znajomi to chetnie by poszli do ladnego i bezpiecznego parku lub na Bulwary a nie na Plac czy Zielony Rynek.

Więc dlaczego nie tam?

0 0
ID:5695

ha ha

Jeżeli ktoś nie widzi różnicy między tworzeniem miejsc pracy przez panstwo a dzialaniami prorozwojowymi na rzecz rozwoju przedsiebiorstw a tym samym zwiekszenia miejsc pracy to dyskusja dalsza nie ma sensu.

Inkubator? A ile to firm rozwinelo sie pod jego skrzydlami. "otwarcie firmy w jednym okienku" to caly sukces Paluckiego w tej dziedzinie.

0 0
ID:5696

pazdzioch

ok, zgadzam sie ze diametralnie nie zmieni sie wyglad miasta przez remont placu ale napewno zmieni to jego oblicze.Tylko ze same protesy przeciwko rewitalizacji niczego nie zmienia a ja do tej pory jeszcze nie uslyszalem co proponuja zmienic lub zbudowac skrzypki,zboniki i chmielewskie ONI TYLKO PROTESTUJA I SIEJA ZAMENT. Moze wspolnie powinni sie zastanowic co musi we wloclawku powstac zeby to "miasto" zaczelo lepiej wygladac

0 0
ID:5697

koci kasztan

Mi się wydaje, że to ty nie dostrzegasz tej różnicy. A inkubator jeszcze nie powstał, tylko jest w trakcie realizacji.

0 0
ID:5698

zbuntowany_kaloryfer

HaHa, znajomi (z Rzeszowa, gdzie zabytek na zabytku) byli w parku i na bulwarach, zwiedzili Katedrę, Farę, zawiozłem na tamę i na starą część cmentarza i do Muzeum Historii Włocławka i M. Z. Kujawskiej. Zobaczyli Czarny Spichrz i dom, w którym mieszkał Michał Kozal. I mury za Wisłą skąd panorama Włocławka świetna. Takie rzeczy się pokazuje znajomym a nie odrestaurowaną ulicę. Rozumiem, że - wspominając Twoje słowa - pokazałbyś znajomym 3go Maja odrestaurowane. Wybacz ale wyszedłbyś na buraka do potęgi n! Ulica ma prawo być po prostu zadbana ale nie traktujmy jej jako atrakcji turystycznej. Bez jaj. Chyba, że chcesz zaimponować znajomym z Aleksandrowa;) hehe. Takich deptaków w Polsce jak psów. Uważam, że pokazałem im to, co we Włocławku pokazać warto. I niezależnie od wszelkich rewitalizacji pokazałbym dokładnie to samo po raz kolejny.
Ps. Na oglądnięcie tego wszystkiego starczyło ok 6 godzin w bardzo spokojnym tempie, z przerwą na knajpkę. Oto wartość turystyczna Włocławka w przeliczeniu na roboczogodziny hehehe
Ps. Tak się właśnie zastanawiam, czy jest jeszcze coś zabytkowego, oryginalnego we Włocławku a czego nie pokazałem im - może wiesz? przyda się na przyszły raz

0 0
ID:5699

Były mieszkaniec WŁOC

Zbuntowany kaloryfer -czy podczas oprowadzania po bulwarach i zwiedzania fary ,nie chciało się znajomym załatwić potrzebę fizjologiczną?,Kiedyś była toaleta miejska jak mi wiadomo to została zlikwidowana,jesteś taki przebojowiec to poproś włodarzy aby przywrócili ją do łask.

0 0
ID:5702

ha ha

Celuloze mozna bylo zrobic atrakcyjna dla turystow, takie postindustrialne centrum kulturalno-handlowe ale teraz juz sie rozpadlo wszystko.
Wracajac do tematu , remont Placu nie podniesie atrakcyjnosci turystycznje Wloclawka, te 15-20 mln wpakowane w inne dobre miejsca, bulwary, murek za Wisla, zalew dalyby o wiele lepszy efekt. Ale odsunelyby ludzi od Wzorcowni a nie to jest celem.

0 0
ID:5704

sportowiec

Zuntowany_kaloryferze! Ja pokazuję jeszcze marinę w Zarzeczewie. Zaskoczenie gości urodą tego miejsca murowane. Poza tym spokojnie można tam wypić kawę, piwo lub coś mocnieszego i skorzystać z normalnej toalety, co przy dłuższej wędrówce po mieście jest nie do przecenienia. A jak mam czas albo gdy gości trzeba doprowadzić do normalnego stanu dzień po, serwuję spacer nad łubę lub Czarne, ale wtedy musisz być przygotowany na pytanie dlaczego takie cudeńka leżące praktycznie w granicach miasta są kompletnie nie zagospodarowane. Pozdrawiam

0 0
ID:5715

ha ha

Panie sportowiec, jestes Pan radnym wiec droga otwarta.

0 0
ID:5746

sportowiec

Do ha ha. Do wielu bzdur, które tu wypisujesz, dodałeś kolejną.

0 0
ID:5826

ha ha

Oj, nie jestem pewien. Wedlug mnie jestes radnym o nazwisku na K. Dokladnie reprezentujesz jego poglady, wypowiedzi, uzywasz tych samych argumentow.

0 0
ID:5880

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA