psycholog jest super zawód i z przyszłością. Miałem na...

psycholog jest super zawód i z przyszłością. Miałem na myśli sytuację, kiedy rokrocznie przybywać będzie 130 nowych psychologów;)

13 komentarzy

MG

i psycholog bedzie chodzil na wizyty do innego psychologa. Kolo sie zamyka

0 0
ID:5754

freudi

takie sytuacje zdarzają sie w miastach w których można studiowac psychologię... 3/4 absolwentów zostaje w mieście gdzie studiowało i tak co roku więc jest problem ze znalezieniem pracy dla tych ok 130 psychologów rocznie... ale u nas nie ma takiego kierunku, najbliżej jest w Łodzi i Bydgoszczy... nie każdy wraca na stare śmieci... więc nie jest źle z pracą...

0 0
ID:5761

haha

Proponuje sprawdzic jakie kwalifikacje (szkoly skonczone) maja psychologowie pracuajacy w roznego rodzaju wloclawskich instytucjach pedagogiczno-oswiatowych poradniach itp. Jezeli posiadziecie ta wiedze napewno nie wyslecie tam swoich dzieci (a czasem trzeba bo szkoly wymagaja opinii psychologa i to nie tylko w przypadku dzieci z problemami ale zdolnymi itp).
Mnie ta wiedza zaskoczyla i prawie zabila.

0 0
ID:5764

freudi

Ha ha może podzielisz się z nami tą wiedzą?

0 0
ID:5782

ha ha

Po prostu jak bedziesz musial miec stycznosc spytaj o kwalifikacje i doswiadczenie. Tyle moge radzic. Niestety nie moge pisac szczegolow.

0 0
ID:5786

freudi

haha a jeśli nie będę miała okazji się przekonac?? mimo wszystko chciałabym wiedziec skoro temat został ruszony... bynajmniej ja nie lubię zostawiania tematu w taki sposób - nieskończonego, niedopowiedzianego, po części przemilczanego, do domysłu.... jeśli nie chcę/nie mogę na jakiś temat mówic to nie mówię wcale...

0 0
ID:5802

haha

Po prostu, jezeli pojdziesz spytaj sie o dyplom, kwalifiakcje, doswiadczenie i staz pracy. Nie bede podawal nazwisk bo nie mozna za bardzo. Ale zwracam uwage na ten problem i radze byc dociekliwym.

0 0
ID:5835

freudi

ok haha nie będę wnikała w konkrety głębiej... ale ogólnie na temat jeszcze się wypowiem :P
z dyplomami i kwalifikacjami dyskutowac nie będę (choc mam wrażenie, że w karcie nauczyciela i innych przepisach regulujących pracę takich placówek są wymogi co do kwalifikacji i wykształcenia a pieczę nad tym trzyma jakieś kuratorium czy organ prowadzący) ale co do stażu i doświadczenia to każdy gdzieś musi je zdobyc:)

0 0
ID:5838

haha

Brałem pod uwagę czynniki, ktore wymienilas, ale nawet przy ich uzwglednieniu jest tragicznie.

0 0
ID:5841

szuja

Najpierw powiedz hahahah ....haha (03-07-2009, 12:42:35)
Po prostu, jezeli pojdziesz spytaj sie o dyplom, kwalifiakcje, doswiadczenie i staz pracy. Nie bede podawal nazwisk bo nie mozna za bardzo. Ale zwracam uwage na ten problem i radze byc dociekliwym.
Następnie znowu hahahaha.
Tak na podstawie Twojego nicka wygląda rozumienie posta.Piszesz solidaruszku tak jak Twój przywódca mówi np.bede zamiast po polsku będę.Hahaha

0 0
ID:5870

ha ha

Szuja, ale wlasciwie o co ci chodzi. Nie rozumiem Twojego belkotu. A odnosnie "bede" to nie widzisz, ze pisze bez polskich liter?

0 0
ID:5879

szuja

ha ha (05-07-2009, 15:11:15)
Bo Ty w ogóle nic jeszcze nie rozumiesz i to jest Twój problem.Hahaha

0 0
ID:5897

haha

Szuja ale o co Ci chodzi w tym tekscie: "Tak na podstawie Twojego nicka wygląda rozumienie posta.Piszesz solidaruszku tak jak Twój przywódca mówi np.bede zamiast po polsku będę.Hahaha" bo chybe nie tylko ja go nie rozumiem.
Na kazdy post na tym forum odpowiadasz tekstem o "solidaruszkach".
Mam wrazenie, ze ostatnio cos wciagasz i to musi byc bardzo mocny towar.

0 0
ID:5911

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA