Policja chodzi po mieście i sprawdza listę protestujących...

Policja chodzi po mieście i sprawdza listę protestujących z Placu Wolności, czy podpisy są oryginalne, czy nikt nic nie sfałszował, czy pieczątki są oryginalne.
Na wniosek chyba Urzędu Miasta. Policja wzywa na przesłuchania osoby, które zbierały podpisy, uczestniczyły w protestach.

To jest paranoja i metody jak z socjalizmu, ktoś chyba się cofnął o ponad 20 lat i wrócił do starych metod.

Jaki jest cel takich działań:

-zastraszenie osób protestujących?
-ustalenie winnych? ale winnych czego?
-podważenie wagi ich poparcia dla słusznej według nich sprawy?

Rozumiem, że protesty są kłopotliwe i nie są one zbyt dobre dla atmosfery w mieście i podejmowania decyzji inwestycyjnych ale nasyłanie Policji jest naruszeniem zasad demokratycznego Państwa i poszanowania głosów obywateli.

Czuję duży niesmak i opór wobec takich działań władz miasta. To nie te czasy i nie te metody. Takie działania mogą rozwścieczyć bardziej niż zastraszyć Włocławian.

29 komentarzy

zbuntowany_kaloryfer

Każda akcja wywołuje jak wiadomo reakcję. Policja ma prawo sprawdzać prawdziwość podpisów, tak samo jak "firmowość" ciuchów na rynku. Tym bardziej, że "kupcy" wrr zarzekali się, że dołożą wszelkich starań aby do modernizacji nie dopuścić. Zastanawiające jest to "wszelkich";)

0 0
ID:5778

krzysztof_naubi

nie przejmuj się "he he", im władza słabsza, tym mocniej wierzga...

jest taki fajny teledysk o despotach:

0 0
ID:5780

zbuntowany_kaloryfer

I jeszcze jedno: nie sugeruj powrotu do prl, bo to absurd. W prl, gdyby "kupcy" wrr ośmielili się podjąć jakikolwiek protest to zostaliby spałowani, ze trzech najaktywniejszych poszłoby do pierdla i po krzyku. Byś miał w prl petycje i zaproszenia na rozmowy z ówczesnym sekretarzem hehe

0 0
ID:5781

ha ha

Tak prawdę mówiąc zaproszenia teraz z aktualnym ówczesnym sekretarzem czyli Pałuckim nie było.

A sprawdzanie oryginalności listy? Nie przesadzaj, ktoś miał fałszować pieczątki? Sorry muszę Cię zawieść, tego nie robili kretyni ani ludzie, którzy chcieliby cokolwiek fałszować.

Według mnie reakcja jest niewspółmierna i niewłaściwa względem akcji.

"Zrobią wszystko" nie oznacza sfałszują i podłożą się jak głupcy.

To jest forma próby zastraszenia niepokornych, była już inspekcja budowlana o banery z tego co wiem, teraz Policja i co jeszcze? Jakich form nacisku użyje jeszcze władza?

Nie tędy droga, myślę, że tak samo jak protestujący nie wiedzą kiedy przestać, tak samo Prezio nie wie kiedy dać spokój bo działania z Policją nie pomogą mu a tylko wzbudzą niesmak.

Jak widać Pan Pałucki jest nadal dumny z tego, że pracował w KC/KW PZPR i nadal pamięta i stosuje metody z tamtych lat.

PS. Znów ktoś się podszywa pod mój nick "jako ha ha, he he" pisząc z błędami. Ludzie jak nie macie metod i argumentów to zniżajcie się do takich działań.

0 0
ID:5783

Mirek

czy ta miernota będzie teraz pisać po kilka komentarzy pod każdym postem? człowieku ogarnij się, poziomem nie grzeszysz...

0 0
ID:5785

zbuntowany_kaloryfer

Idź poprotestuj nie-miernoto. A fakty na temat prl mówią same za siebie czy Ci się to podoba, czy nie. Takie typy są najgorsze, nie argumentują tylko szczekają.

0 0
ID:5788

pazdzioch

falszerstwo jest karalne, przekonala sie juz o tym byla poslanka Renata B.

0 0
ID:5791

szuja

ha ha (02-07-2009, 15:13:20)
ha ha jaka głowa taki rozum.

0 0
ID:5792

ha ha

Mirek sam jesteś mierny i upierdliwy więc nie rzucaj na innych

0 0
ID:5793

krzysztof_naubi

Paździoch i Kaloryfer - nie macie racji w tym wątku, policja nie ma prawa sprawdzać autentyczności tekstu protestacyjnego, to nie są oficjalne listy wyborcze PKW, to jest zwykły list podpisany przez wiele osób, jeśli władze nie ufają autentyczności podpisów, to mogą protesty ignorować, ale nasyłanie policji celem sprawdzenia autentyczności listu to jawne przekroczenie kompetencji przez urzędników (jeśli rzeczywiście miało to miejsce), ewidentne zastraszanie sygnatariuszy

0 0
ID:5798

ha ha

"ha ha (02-07-2009, 16:38:42)
Mirek sam j....."

Nie podszywaj sie pod moj nick. Facet nie masz wlasnego zdania to tego nie rob. Nie chce mi sie logowac za kazdym razem, ale chyba bede musial dopoki takie podszywacze jak ty beda zyc.

0 0
ID:5800

zbuntowany_kaloryfer

Krzysztof, jeżeli tak się sprawy mają to muszę się zgodzić, bo jakżeby inaczej. A gdyby tak się stało, że stwierdzono by fałszerstwo? Jakie miałoby to konsekwencje prawne? Bo kompromitacja swoją drogą..
Do prawdziwego ha ha: loguj się, będzie spokój. Jak każdy z nas, stałych bywalców będzie się logował będziemy mieli klarowną sytuację. A poza tym widzisz - kiedy ja odpalam Portal jestem zalogowany automatycznie (pod XP Pro). Nie wiem jakie systemy posiadacie, ale u Was nie jest podobnie?
Ps. I do cholerki jasnej hehe, nie piszcie o tym mirku i in. gniotach. Kiedy jesteście w trasie zwracacie uwagę na padlinę leżącą na poboczu?

0 0
ID:5801

haha

Tak jest, widziałem dziś Policjanta, nawet z nim rozmawialem. Ma do obskoczenia całą listę. Wiem też, że lista była oryginalna bo widziałem oryginał, pieczątki oryginał itp.

Zreszta co mozna na takiej liscie sfalszowac? I po co?

Takie dzialania UM są dla mnie zatrwazajace, niesmaczne i ewidentnie jest to proba zastraszenia.
Ale wydaje mi sie ze skutek moze byc odwrotny do spodziewanego przez Paluckiego. Ludziom takie dzialania kojarzą sie jednoznacznie.

Osoby, ktore podpisaly liste sa w szoku i oburzone wciągnięciem Policji.

Jakby nie patrzec, protestujacy sa kulturalni, jest to grupa, ktora nie pali opon, nie blokuje ulic, nie bluzga (vide ludzie SLD na spotkaniu z Kuzniewiczem 10.06.09, szczeglnie taki typ z broda lysawy, ktory bluznil bardz duzo), podejmuja dyskusje zgodna z prawem.

Powiem wam tak, takie dzialania sa dla mnie skandaliczne ze strony urzedu miasta. Pomijam kontrole nasylane i nie wiem czego protestujacy obawiac maja sie dalej.

Inna sprawa jest zajmowanie czasu Policji taka sprawa. Zapewne te 215 osob/pdomiotw z listy bedzie musialo sie przesluchac itp.

Jestem w szoku, ktos tu nie mial klasy i nie ma nadal.

0 0
ID:5803

krzysztof_naubi

ha ha, jeśli masz kilku świadków tych działań policji, to skontaktuj się z TVN Uwaga (022 453 63 81), obecnie lubią nasze miasto, bo mają przejazdem, TVN często tu robi wstawki do różnych materiałów (nawet nie o Włocławku), jest sezon ogórkowy więc istnieje duża szansa, że więcej ludzi dowie się o tym co dzieje się w mieście rządzonym przez byłego milicjanta

0 0
ID:5808

haha

Niepotrzebni sa swiadkowie. Policja prowadzi oficjalne dochodzenie, ludzie wzywani sa na przesluchania. Inspekcja od budowlanki czy zabytkow wystepuje do sadu. Sprawy sa oficjalne.

0 0
ID:5813

Mirek

nie zmienię zdania miernoto, ale rozgrzeszam cie, chociaż tu możesz poczuć się ważny pisząc te swoje wypociny , gdzie nie otworzysz tam ty... no i jak widać wręcz się rozkręcasz ... Masakra! Kurcze, czemu sporo z tych co tu pisze łapie bluesa czym są takie portale, ale ty ? ty musisz swoje "mądrości" wszystkim wciskać! POtworne!!!!

0 0
ID:5817

krzysztof_naubi

"haha" - mam prośbę - zorganizujcie jakąś konferencję prasową, ale zupełnie bez polityków i opowiedzcie o tym wszystkim publicznie, media muszą się tym zająć, niektóre pewnie nawet chcą, ale potrzebują pretekstu, przecież to jest granda, jak można nękać ludzi za to, że uczciwie wyrazili swoją opinię, podpisali się pod tekstem, z którym się zgadzali... napisz jak można Wam pomóc, bo głupio mi tak się wymądrzać nie pomagając Wam w żaden sposób... może jakaś młoda organizacja będzie zainteresowana przemarszem z chustami na twarzy symbolizującymi zamykanie buzi ludziom, albo w inny sposób da się tę sprawę nagłośnić, bo to aż się w głowie nie mieści, żeby w XXI wieku w Polsce takie cyrki odchodziły...

0 0
ID:5818

zbuntowany_kaloryfer

ajajaj, zapachniało pisem... cóż za przykry zapach! nawet jak się wreszcie pis wyrzuci, to zatruwają atmosferę wszędzie gdzie się da. Ciekawe jak długo lokal na Jagiellońskiej trzeba będzie wietrzyć hehe

0 0
ID:5820

haha

Nie mow o PIS. Wszytstkim jest blizej do PO bo to biznes jest w wiekszosci. Ale we Wloclawku PO chodzi na smyczy UM i Paluckiego, spojrz na radnych.
Zobaczymy co dalej bedzie. Ale jedno jest pewne Wloclawianie musza sie dowiedziec o metodach Palcukiego. Czy ich to przekona czy nie, niewazne, ale tak nie mozna postepowac.

0 0
ID:5821

Mirek

cóż... POtrzebujesz dystansu chłopie... PISzesz, PISzesz, ale żeby tak pomyśleć... wierz mi to nie boli! spróbuj! ?

P.S.
Czy w Polsce zawsze trzeba być partyjnym? Czy jak mieszam herbatę w lewą stronę to znaczy, że jestem z SLD?
Ogarnij się i zrób może sobie przerwę od neta bo ci się już mózg lasuje...

0 0
ID:5823

haha

Mirek. Jak cos piszesz to dokladniej, do kogo sie odnosisz, bo z Twojej wypowiedzi nie wynika kogo krytykujesz. Sorry ale nikt nie siedzi w Twojej glowie i nie skuma co autor ma na mysli i do kogo sie zwraca.

0 0
ID:5829

zbuntowany_kaloryfer

Najwyraźniej pijasz herbatę na słono i z plastrem słoniny, jak nakazuje mongolski, wiekowy obyczaj;) Można i tak, przy czym konsekwencje są widoczne szybko jak w Twoim wypadku. Ot, uroki demokracji;)

0 0
ID:5830

Mirek

najbardziej mnie śmieszy jak sobie pomyślę, że później jak już zamieszczą te twoje wypociny to czytasz z zadowoloną miną myląc jednak ironię ze zwykłym bełkotem... ja domyślam się, że może chcesz zostać " wujek-cięta riposta" tego portalu, ale do tego trzeba trochę polotu...

P.S.
"ha ha" ! te moje cierpkie słowa to do "kaloryfera", ale wiesz co, po krótkim przemyśleniu tematu stwierdzam, że nie ma co się szarpać. Lubiłem wejść na "w-ek info" i poczytać, sporo ludzi tu zagląda, ale przestało mi to przynosić przyjemność odkąd zapalił się do pisania po kilka razy do każdego wątku, żeby to jeszcze inteligentnie, albo z minimum polotu... , no cóż jak musi się dowartościowywać akurat na tym polu..., ja tego czytać jednak nie muszę i już nie poczytam.

pozdrawiam "ha ha" !

0 0
ID:5834

zbuntowany_kaloryfer

Sugeruję zapisać się do portalu Mensa. Zapewne znajdziesz tam podobnych sobie, których intelekt zbliżony_do_doskonałości jest;)

0 0
ID:5839

Baba Jaga

Napisz mi zbuntowany_kaloryferze,na czyje polecenie policja sprawdza prawdziwość podpisów?Czyżby było wszczęte śledztwo i prokuratura wydała takie polecenie policji?W takim razie,kto złożył doniesienie do prokuratury o popełnieni przestępstwa polegającego na fałszowaniu podpisów?Z tego co się orientuję,to policja sama od siebie takiej czynności(sprawdzania podpisów) wykonywać nie może.Jeśli sie mylę,to wyprowadź mnie z błędu.Może ci w tym pomogą twoi ulubieni POpaprańcy z cudotwórcą na czele.

0 0
ID:5840

moher

Zapowietrzony kaloryferze -może i piją herbatę słoną razem ze słoniną ,ale nie palą trawki i nie żłopią piwa.Zaproponuję forumowiczom portalu włocławskiego, aby zrobić zrzutkę i zakupić cysterką oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia i takim jak ty i tobie podobnym pieniaczom wlać do łba.

0 0
ID:5843

zbuntowany_kaloryfer

Babo Jago, po mieście krąży plotka, że nie wszyscy rwali się do podpisywania. Podobno niektórym "zasugerowano", że jest to najwłaściwsze i jedyne rozwiązanie, a osoby te nie bardzo umiały odmówić. Mogłoby to postawić je hmm... w niezręcznej sytuacji. Ale jak wspomniałem - to tylko plotka zasłyszana przypadkiem na mieście.

0 0
ID:5844

szuja

Cześć solidaruszki.lubię jak tak sobie szczekacie na siebie. Haha

0 0
ID:5854

pazdzioch

czesc komuszki, lubie jak sie wnerwiacie.Haha

0 0
ID:5858

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA