nie zamierzam tu pluć na strażników miejskich nie to jest...

nie zamierzam tu pluć na strażników miejskich nie to jest moim zamiarem.Chciałbym jednak zwrócic uwagę podatników na pewne dziwne zbiegi okoliczności jeśli chodzi o zarządzanie tą instytucją.po kilku postach nabieram dziwnego wrażenia że źle tam się dzieje ale to nie przez szeregowych pracowników ale przez pewną tradycję.po odejściu cywilnego komendanta na jego miejsce powołany zostaje były oficer policji o lichej reputacji tajemniczo po kilku tygodniach odwołany.następny komendant to również oficer policji z miłą emeryturą bo nie sprawdził się w UM.po kilku latach odwołany a jego miejsce zajmuje emerytowany oficer wojska polskiego (wysoka emerytura) rządził ale nie sprawdził sie do końca . po nim kolejny emerytowany oficer policji emerytura rzędu kilku tysięcy ) i nadal dzieją sie cuda! do kompletu sekretarz sm to emerytowany oficer wp ze znakomita emeryturą , pracownik biura rzeczy znalezionych emerytowany żołnierz z emeryturą rzecz jasna, no i naczelnik znany w mieście nawet bardzo również emeryt policji! bardzo ciekawe że w dawnym miescie wojewódzkim nie ma nikogo na te stanowiska i spracowani emeryci muszą ratować miasto kierując strażą miejska !!!!! podatnikom pod rozwagę !!! PS nie ubiegam się o stanowisko komendanta sm mam dobra pracę i nie zamierzam jej zmieniać po prostu uwaznie czytałem posty i żal mi tych zwykłych strazników bo jak zwykle odbija sie to na nich tzn kumoterstwo nepotyzm itd....

4 komentarze

J. Fasola.

Czy panie i panowie RADNI bardzo zapracowani znają tę sytuację straży miejskiej - co oni na to ?????

0 0
ID:5811

Stacha

Nie tylko w SM pracują emerytowani policjanci - w innych instytucjach również i jak można znaleźć pracę we Włocławku jak kolesie rządzą i zatrudniają swoich.Jeżeli odszedł na emeryturę to niech odpoczywa , nie zajmuje miejca bardziej potrzebujacym/bezrobotnym/.Czy to jest normalne? Chyba tylko we Włocławku.A może czas iść do okulisty?

0 0
ID:5845

Logo

Straż miejska we Włocławku /z jednym wyjątkiem /zawsze miała komendanta,który wcześniej był zawodowym żołnierzem lub policjantem. I jak dotąd bez wyjątku sami ...., dla których już nie było miejsca w dotychczasowych służbach.

0 0
ID:5850

szuja

Mnie to nie interesi ale chyba trochę masz rację.Ja bym raczej popatrzył na rencistów to już naprawdę zakrawa na kpiny. Znam taką Marylkę dźwiga wory z ciuchami z Tuszyna raz w tygodniu i może a chora .

0 0
ID:5853

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA