Cy możecie mi powiedzieć gdzie jest na Placu Wolności...

Cy możecie mi powiedzieć gdzie jest na Placu Wolności wieżowiec.Wszyscy piszą o tym budynku a ja go tam nie widzę.Jest kilku piętrowy blok postawiony w czasach "zgniłego"socjalizmu. Do chwili obecnej nic przez te 20 -ą lat nie zrobiliście a na pewno nie postawiliście wieżowca o którym stale bełkoczecie.

12 komentarzy

pazdzioch

o przepraszam szujo, zapomniales jakie towarzysz skrzypiacy Juzek wzniosl maszty na prawie 100 tysiecznym stadionie kujawioka zeby pozniej moc zgasic na nim swiatla :]

0 1
ID:5954

krzysztof_naubi

10 pięter, parter handlowy, maszt telewizyjny, jednym słowem "polski" wieżowiec...

0 0
ID:5957

Stacha

To był pierwszy Wieżowiec we Wlocławku a co szujo nie wiesz czy udajesz?A może spadochroniarz z Ciebie? Nie pamiętasz pożydowskich budek typu Liliputek, słodycze Nina i jeszcze coś tam.W tej chwili Plac Wolności to mieszanka wybuchowa - pałac Musamma,stare budy /Jacob,róg Kosciuszki i Pl.Wolności/ Dom Rzemiosła i ZUS -nie wiadomo co to.Czas najwyższy zrobić remont i porządki w mieście.

0 0
ID:5958

ha ha

Tu Stacha ma racje, Plac nie ma zadnej wartosci zabytkowej i jego remont nie sciagnie na niego turystow.
Wiec mozna go odnowic ale do tego nie potrzebna jest rewolucja planowana. Stacha a Ty ladny masz widok na parking z drugiego pietra?

Dlaczego UM nie moze zmusic ZUS'u zeby cos zrobil z tym pustostanem i Jacoba zeby ten dom handlowy w srodku rodem z lat 80-90 wyremontowal i Plac Wolnosci 10 tez a chce zrobic na zlosc scianie od Wisly ktora wyglada calkiem ladnie (NOT,Jaromirski, Zajazd)?

A ma ktos moze jakies foty strony z wiezowcem z czasow przed jego budowa? Chetnie bym sie zapoznal z nimi.

0 0
ID:5960

krzysztof_naubi

"ha ha" : zanim postawiono wieżowiec była tam jedna całkiem fajna kamienica ze sklepem na parterze i mieszkaniem na piętrze, trochę jej szkoda, natomiast na prawo od niej były same parterówki, a za nimi dziadostwo. Na części Zajazd/NOT aż tak wiele się nie zmieniło (trochę tylko wygląd dawnej "Polleny", ale to wiadomo), na części ZUS/Dom Rzemiosła zburzono parterówki od frontu i dużą kamienicę, która stała za parterówkami, na części Jacob i okolice nie kojarzę żadnych zmian.

0 0
ID:5961

Okulista

Jeśli nie widzisz tam wieżowca, może być to objawem uszkodzenia wzroku. Zapraszam do wizyty u lekrza okulisty, celem zbadania wzroku. Okulary to żaden wstyd, a czym prędzej odwiedzisz okulistę, tym lepiej dla Twojego zdrowia.

0 0
ID:5963

pazdzioch

ludzie wezcie sie ogarnijcie troszeczke, jak mozna 10 pietrowy budynek wiezowcem nazywac? przeciez na poludniu i zazamczu jest pelno o jedno czy dwa pietra wyzszych i sa to zwykle bloki :}

0 0
ID:5964

zbuntowany_kaloryfer

Podejrzewam, że nazwę "wieżowiec" ukuła ludność pochodzenia wiejskiego masowo osiedlająca się w tamtych czasach we Włocławku. Dla kogoś, kto całe życie spędzał w lepiance i widział tylko inne lepianki faktycznie blok ten był niczym wieżowiec;)

0 0
ID:5971

Stacha

Do ha ha - nie mieszkam na II piętrze ani też nie pracuję- powiekszyłam grono bezrobotnych juz 3 lata temu.Więc nici z aluzji,że mogę pracować w UM.Każdy ma prawo wydać swoją opinię.

0 0
ID:5972

pazdzioch

to zaczyna sie tu tworzyc klub bezrobotnych

0 0
ID:5975

szuja

No!

0 0
ID:5979

MG

bezrobotni a stac ich na internet!.moze ja tez pujde na bezrobocie jak jest tak kolorowo?!

0 0
ID:5988

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA