Nie wiem jak w innych miastach ale w moim Włocławku w...

Nie wiem jak w innych miastach ale w moim Włocławku w "Salonach" fryzjerskich stwierdziłem brak higieny. Nie zmienia się po poprzednim kliencie zakładanych chust ochronnych.Normalnie śmierdzą. Nikt nie dezynfekuje przed rozpoczęciem cięcia włosów nożyczek, ostrzy maszynki, brzytwy.Fryzjerka nie myje rąk przed rozpoczęciem nowego strzyżenia.Ostatnio zostałem zadraśnięty. Strzygę się w tym samym zakładzie więc nie będzie kłopotu z ustaleniem winy fryzjerki. Ale co mi po tym .Należy nadmienić ,ze do kas fiskalnych to stale przychodzi kontroler po paragon.W sklepach spożywczych prywatnych pobierane są próbki itd. Dlaczego nikt nie kontroluje zakładów fryzjerskich. Tak na marginesie ,fryzjerki powinny do strzyżenia też zakładać rękawiczki. No może przesadzam ,ale myć każdorazowo ręce to na pewno. Strzyże się równo ale z pieniędzy .
Proszę zobacz co Ci grozi

http://4all.nazwa.pl/konsument/fryzjer.htm

25 komentarzy

Ula

To prawda zgadzam się a szkoda że tak się dzieje........

0 0
ID:6024

szuja

To jest fakt.Może już złapałeś jakiegoś syfa i nawet nie wiesz.Jak ktoś z Sanepidu złapie WZW albo co innego i zarazi całą rodzinę oraz koleżanki w pracy to, ruszą tyłki.

0 0
ID:6025

zbuntowany_kaloryfer

Uwaga! Mamy na pokładzie "delikutaśnego" typa, który chce ustalać "winę" jakiejś nieszczęsnej dziewczyny pracującej w zakładzie fryzjerskim. Kolejny problematyczny... Paragony, kontrole, rękawiczki gumowe hehehe! Jesoooo, gdybym miał Cię w oddziale w armii, zafundowałbym Ci spacer biegusiem w gumowym OP1 dookoła placu. Tak ze 3 okrążenia hehe. To bardzo dobre antidotum na ciotowatość i narzekactwo. Sprawdzone, działa.

0 0
ID:6028

Ala

zgadzam się w 100% z tobą, dodatkowo napiszę, że czeszą tym samym grzebieniem co poprzednią głowę czesali, tak samo z układaniem włosów, maszynkami do podstrzygania... itd. Nie widziałam nigdy, ale to nigdy, a chodzę do fryzjera całe swoje życie i to dość regularnie, żeby kiedykolwiek fryzjerka kończąc poprzednią klientkę wrzuciła grzebień, szczotkę, nożyczki do płynu dezynfekcyjnego!!! Odkładają z powrotem do koszyczka ze szczotkami i tyle.

0 0
ID:6030

tyle

Dodaj, że fryzjerka ma tipsy, mocne solarium na sobie. Typowa większość takich fryzjerek. Najgorsze, że mimo braku tego co piszesz, jeszcze źle obcinają i często dużo kasują. Niestety brak prawdziwych rzemieślników w tym fachu, coraz więcej jest tipsiar w tym zawodzie.

0 0
ID:6031

MG

dlatego mam wlasna maszynke do strzyzenia i po klopocie.a tak na powaznie to zgadzam sie z tym.

0 0
ID:6035

MG

moze jakis fryzjer wyrazi tu swoja opinie? co o tym wszystkim mysli?

0 0
ID:6036

Stacha

W "Salonach" z nazwy założą "ścierkę" bo jak nazwać to ręcznikiem jak nie wiadomo co to jest i ...na suszarkę a co oszczędność wody.Nastepna klientka przyjdzie i juz bedzie wysuszona ścierka.Ale za to słono trzeba płacic za obcięcie krótkich włosów 40,-zł a co nie pasuje to 50,-.

0 0
ID:6037

fryzjerka

WSZYSTKO TO PRAWDA CO PISZECIE, MAM JEDNAK NADZIEJĘ , ŻE NIE CZYTA TEGO ŻADNA BAKA Z SANEPIDU... NIE CZYTAJCIE !

0 0
ID:6044

szuja

Ja to nie odezwał się nikt z fryzjerów a Kaloryfer to, co? Za papugę robi czy jak?Haha

0 0
ID:6061

wodnik

W OP1 tego "zbuntowanego kaloryfera" i pogonić tak żeby mu sie odechciało pisać takich bzdur

0 0
ID:6077

Lulu na moście

Nie gniewaj sie kaloryferze, ale odkąd się pojawiłeś na forum, nie wniosłeś nic sensownego. Odnoszę wrażenie, że za wszelką cenę chcesz podburzać ludzi i dlatego zawsze jesteś ANTY. Twoje wypowiedzi są na poziomie brudu ulicznego (czyli bardzo niziutkie-taka mała podpowiedź, bo mógłbyś nie zrozumieć). Jeśli tobie to nie przeszkadza syf i Bóg wie jakie zarazki, to bomba. My, ludzie cywilizowani, płacąc za usługę, wymagamy choćby minimum szacunku ze strony osób tę usługę wykonujących czyli chociażby czystych nożyczek u fryzjera.

0 0
ID:6086

zbuntowany_kaloryfer

Ja podburzam??? Bredzisz kobieto... bredzisz i to bardzo. Jestem jednym z nielicznych tu, którzy nigdy nie narzekają i nie protestują przeciw wszystkiemu dookoła hehe. Jeżeli masz jednak problemy ze wzrokiem "cywilizowana kobieto", to dla takich osób stworzono ciekawy pakiet głośnomówiący do kompa, bodajże IVONA się nazywa;)
Jesoo, co za ludzie... lekarze - źli, urzędnicy - źli, fryzjerki - złe remonty na mieście - złe, nieremontowanie? też niedobrze! Kto/co następny?

0 0
ID:6100

pazdzioch

no, powoli grzejnik pokazuje prawdziwa twarz :}

0 0
ID:6101

szuja

O jaką twarz kaloryfera Ci chodzi ,tą od strony ściany ,czy tą na zewnątrz?

0 0
ID:6107

michelinka

we Włocławku są kiepscy fryzjerzy,a o higienie szkoda słów

0 0
ID:6113

pazdzioch

ta wewnetrzna pomiedzy zeberkami jest zazwyczaj niedomalowana
hihihi

0 0
ID:6116

do tyle

masz rację,co do tipsów,mnie kiedyś taka pani czesała i cały czas zahaczała mi włosy,a tak na marginesie to tipsy są już dawno niemodne,ale co się dziwić, nasze panie fryzjerki ze wszystkim są, sto lat za murzynami

0 0
ID:6117

Murzyn

wypraszam sobie wszelkie aluzje!!

0 0
ID:6118

Marysia

A jakie ceny sobie powymyslaly, kurcze 100zl za godzine roboty to lekka przesada

0 0
ID:6122

szuja

Koledze się tak tylko wypowiedziało .To stare przysłowie z czasów PRL.Nie zdążono wydać nowych. Np. Na co Ci barak ,jak masz garaż.

0 0
ID:6127

Kolorowa ramka

zbuntowany kaloryfer to nieszczesny fryzjer i broni swoja marna armie zolnierzykow z tepymi nozyczkami i zawszonymi grzebieniami hehe..A moze sam juz ma jakas grzybice ktora dostal od klientow i bynajmniej mu ona nie przeszkadza...U fryzjera sie płaci i wymaga higieny pracy,fakt w kazdym salonie nie przestrzega sie tego w 100 procentach bo jeszcze nie widzialam zeby fryzjer po kazdej osobie prał recznik czy odkazal nozyczki itp ale nie powinienies czlowieku podkreslac ze to Cie nie razi i ze to Ci nie przeszkadza,ale rozumiem bodajze to solidarnosc czyz nie:)?Aha a jesli uwazasz ze strach przed jakims swinstwem takim jak hiv czy grzybica to ciotowatosc to jestes w wielkim bledzie,bo kazdy chce wyjsc od fryzjera tak zdrowym jakim tam wszedl a wiec zastanow sie za czym Ty stoisz i pod czym sie podpisujesz,narazka

0 0
ID:6138

zbuntowany_kaloryfer

Do "szczęśliwego frajera";). Widzisz.. ja po prostu nie zwracam uwagi na szczegóły - w tym jest rzecz. Nie zwracam uwagi na jakieś cholerne ręczniki, tipsy i cały ten szajs. A poza tym jak żyję nie spotkałem nikogo komu by coś po wizycie u fryzjera wyrosło (względnie odpadło) hehe.
Proszę, proszę... jak to praktycznie w ciągu jednego pokolenia ludność nabrała nawyków higienicznych, aż miło poczytać;)
Ps. To, co napisałem wcześniej wcale nie oznacza, że popieram brak higieny - co to, to nie. Po prostu uważam, że wiele osób mocno przesadza, jeżeli chodzi o tego typu kwestie. I ta skłonność do przesady często na pokaz jest niestety.

0 0
ID:6154

szuja

Ble,ble,ble szanowny grzejniku fryzjerze.

0 0
ID:6163

Kolorowa ramka

"A poza tym jak żyję nie spotkałem nikogo komu by coś po wizycie u fryzjera wyrosło (względnie odpadło) hehe"-To nawet włosy nie wyrosna:)?Oj to Ci powiem ze marny los twoich klientow:)hehe!"Jesooo":P!O widzisz nie zwracasz uwagi na reczniki,nozyczki,tipsy hmmm...a powinienes bo to swiadczy o renomie salonu fryzjerskiego o lojalnosci fryzjerow.

0 0
ID:6164

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA