PIS w sondazach leci na leb na szyje- juz niedlugo bedziemy...

PIS w sondazach leci na leb na szyje- juz niedlugo bedziemy wolni od Melexa, Chmiela i Borowki

19 komentarzy

realista

Ale kto nas uwolni od Andrzeja P, Domiceli K, senatora Persona, posla Zwiefki i wielu innych wybitnych dzialaczy w regionie?
Przy tych sondazach jeszcze przez wiele lat beda dbali o nasze dobro.

0 0
ID:6115

Tadzik

Oni to pikuś, co zrobimy z Ł., P. i K.?

0 0
ID:6121

AL

Ale za to będziemy mieli lecznicę psychiatryczną zarządzaną profesjonalnie przez wszystko wiedzących i znających się nawet na ... niczym...

0 0
ID:6123

zaniepokojony

Hej dyzio- marzycielu,spoko. Powiedz kto nas uwolni od takich jak Ty, którzy chcieli by zawracać Wisłe kijem.

0 0
ID:6124

współczujący

Dyzio -dlaczego piszesz niedługo będziemy,mów za siebie nie wypowiadaj się za innych,chyba masz obsesję med. natręctwo, myśli i czynności natrętne, będące objawem (psycho)nerwicy; myśl prześladująca uporczywie; kompulsja, uraz na jakimś tle.
na tle Z., C. i B. Cóż ja Ci mogę poradzić pędż na sygnale do lekarza,może da się jeszcze coś zrobić

0 0
ID:6126

Polak z krwi i kości

Będę bardzo zadowolony jak ze sceny politycznej zejdą takie osoby jak:plujący jadem N. ,P., C. kryształowy człowiek, K. pierwszy śledczy R,P,Julia Pitera pierwszy szeryf Rzeczpospolitej, C. i D.T. słońce Peru

0 0
ID:6129

Dionizy

Do realisty
Jeżeli jesteś lepszy to czemu nie startujesz w wyborach?

0 0
ID:6131

obserwator-prowokator

Wasze wypowiedzi najbardziej realistycznie świadczą o tym, że w naszym kraju jeszcze długo nie będzie tak jak być powinno w normalnym państwie, którym nie rządzą ludzie chorzy z nienawiści do swoich bliźnich tylko za to, że mówią inaczej niż akurat ja. Dotąd taki nienormalny stan rzeczy, który, niestety, u nas jest normą, najtrafniej pokazał Marek Koterski w "Dniu świra" - tzw. modlitwa Polaka. Kraj w ponad 90-procentach zadeklarowanych rzymskich katolików, choć tak naprawdę prawdziwą wiarę w Jezusa Chrystusa można przypisać jedynie nielicznym, reszta, w mojej ocenie - zdecydowana większość, to nadgorliwi neofici, tudzież zwykli katobotyni, którzy nadużywając narodowo-katolickiej symboliki profanują, a tym samym - niweczą, dekalog i inne nauki przekazane nam w Piśmie Świętym. Do tego - ideologiczna indolencja. Ci, którzy twierdzą, że są "prawicowi" tak naprawdę są bardziej lewicowi niż ci, którzy lansują się jako "lewica", i vice versa, przy czym - co najbardziej istotne - żadni nie mają najmniejszego pojęcia o tym, o czym mówią. Bo niby skąd mają to wiedzieć, jeśli zakodowano w nich tylko to, że trzeba komuś przywalić, nie ważne za co i jak, byleby zabolało. Sens (meritum) i racjonalizm są w tym nieistotnymi duperelami. Ważne jest to tylko, żeby moje było "na wierzchu", oponentom zaś - stanowcze nie. Czasami można odnieść wrażenie, iż taki statystyczny Polak nieustannie rozważa i kombinuje, jak by tu aktualnemu wrogowi z wielkim chrześcijańskim miłosierdziem, finezyjnie wbić nóż w plecy lub tak podłożyć nogę, aby ten już nigdy się nie podniósł.

0 0
ID:6133

pazdzioch

Brawo Obserwator-Prowokator, 100% racji podzial polityczny w polsce jest kompletnie pomieszany, partia socjalistyczna ma malo wspolnego z socjalnymi wartosciami a partia liberalna ma malo wspolnego z liberalizmem.W kraju nie ma zadnego systemu, chyba ze ten sztuczny biurokratyzm sie tak nazwie.Wlasciwie to lewicowy jest PIS, liberaly SLD, prawicy nie ma a PO to wogole nie wiadomo co to jest :}

0 0
ID:6135

AL

Ktoś tu wspomniał o modlitwie Polaka ,ale zapomniał dodać ,że jedność Polaków spadła pod OKRĄGŁY STÓŁ i została PRZEPITA W MAGDALENCE...

0 0
ID:6137

szuja

Cześć solidaruszki
Ale się kurcze narobiło.

0 0
ID:6140

zaniepokojony

do obserwatora- to właśnie (między innymi) tu, a nie np. na ulicy ścierają się poglądy polaków. Proszę nie mieszać w to dekalogu, kościoła itd. To, że mamy inne zdania wcale nie świadczy o tym (co sugerujesz), że ktoś marzy o wbijaniu noża w plecy drugiemu człowiekowi. Może wskażesz takie państwo w którym wszyscy pałają do siebie ogromną miłością i panuje raj na ziemi. Jesteśmy tylko ludźmi i to grzesznymi, każdy z nas jest innym człowiekim i w każdym z nas kryje się ocean dobroci i niestety też więcej lub mniej zła.

0 0
ID:6148

johan

AL- masz słuszną rację tam w Magdalence zdecydowali się na sejm kontraktowy ,ponad 60proc. dla komuchów.Generał Jaruzelski zostaje prezydentem wygrywa 1 głosem i wtedy zaczeła się wysprzedaż majątku narodowego.

0 0
ID:6151

Dionizy

Kolejny sejm już nie był kontraktowy, prezydent też nie. Czy zaprzestano wyprzedaży majątku narodowego? Staniał.

0 0
ID:6161

obserwator-prowokator

Zaniepokojony, tak mi się wydaje, że jednak nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem, albo, po prostu, zbyt wielka jest Twoja wiara w Polaków.

0 0
ID:6166

MIESZKANIEC OSIEDLA K.W.

Dionizy - ja bardzo się dziwię,że ty nie startujesz na posła ,jesteś na każdym posiedzeniu komuchów ,byłeś aktywny na zebraniach Włocławskiej Spółdzielni mieszkaniowej.Podobała się ta Twoja waleczność o garaże ,w których ścianki działowe były z piasku,znają Cię ludzie na osiedlu Kazimierza Wielkiego.Startuj Dionizy powodzenia

0 0
ID:6167

moher

Dionizy -było referendum o uwłaszczeniu ,było prawda? i co 33 proc uprawnionych do głosowania poszło na referendum ,stwierdzić można ,że 33 proc wie co to demokracja reszta nie ma pojęcia,i wtedy właśnie dało społeczeństwo przyzwolenie na rozkradanie majątku narodowego.

0 0
ID:6168

Dionizy

Do mieszkańca Kazika. Jeżeli sesje Rady Miasta nazywasz posiedzeniami komuchów, to się zgadza. Jestem na większości, bo tam się wyzwalają charaktery, można się czasami za darmo uśmiać. Natomiast co do innych spotkań to owszem, byłem na spotkaniu z marszałkiem Całbeckim organizowanym przez PO oraz na spotkaniu z Jarosławem Kaczyńskim organizowanym przez PiS.
Nie startuję na radnego bo nie mam sponsora kampanii wyborczej. Boją się, ze jak biedny dorwie się do władzy to zaraz zacznie przekręty żeby się wzbogacić. Chyba jasne?

0 0
ID:6198

pazdzioch

ha, tez bylem na spotkaniu z Kaczorkiem

0 0
ID:6200

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA