Do sądu we Włocławku trafił akt oskarżenia w sprawie...

Do sądu we Włocławku trafił akt oskarżenia w sprawie brutalnego zabójstwa mieszkańca Włocławka. Wśród oskarżonych są żona i dzieci zamordowanego. Rodzina zapłaciła 15 tysięcy złotych, by pozbyć się mężczyzny - podaje „Gazeta Pomorska”.

Do zbrodni doszło w grudniu 2008 roku. 40-letni Arkadiusz P., który wraz z żoną prowadził znany w mieście bar, został zasztyletowany w swoim domu.

Śledztwo szybko przyniosło zaskakujące wyniki. Okazało się bowiem, że za zabójstwem stała rodzina mężczyzny. Pod zarzutem zlecenia zabójstwa do aresztu trafiła żona mężczyzny, 36-letnia Sylwia P., oraz dwoje jej dzieci, 17-letni syn i 16-letnia córka (to ona prawdopodobnie przekazała zabójcom pieniądze). Wykonawcami okrutnego zlecenia okazali się 25-letni Daniel Ś. i jego 15-letni kompan Maciej W.

Znany jest Włocławek w całej Polsce

11 komentarzy

moher

Proszę bardzo poczytajcie sobie komentarze na Wirtualnej Polsce,jakie mają zdanie internauci o naszym mieście Włocławku.
Szuja, Stacha ,zbuntowany kaloryfer tu musimy się wykazać patriotyzmem lokalnym,co jest zwami, ja już tyle komentarzy napisałem w obronie naszego miasta i ludzi tu mieszkających

0 0
ID:6152

zbuntowany_kaloryfer

Moher, o Włocławku wiele osób ma niezbyt dobre zdanie od X czasu. Różnie nas nazywają.. mi się np. bardzo podoba określenie "Czerwone zagłębie" hehe. I co? traktuję to jako fakt zastany i przechodzę do porządku dziennego, niespecjalnie się tym przejmując. Na WP nie będę się wdawał w polemiki, bo to i tak nic nie da. Poza tym, czy zwróciłeś uwagę, że po każdej zbrodni dokonanej w jakimś innym mieście mają miejsce podobne ataki? Łódź tu będzie dobrym przykładem, też jest b. często atakowana przez internautów.

0 0
ID:6156

moher

Zgadzam się z Tobą ,ale we Włocławku zbyt często to się zdarza ,na początku roku też bezdomni zamordowali człowieka ,ten w amoku pijackim zabił dziecko,Tylko że Łódż ma 755 tysięcy mieszkańców a Włocławek niecałe 116 tysięcy

0 0
ID:6158

Stacha

Głośno było i jest o morderstwie A.P. ale dopiero teraz wyjdą motywy tej zbrodni.Ile lat można być maltretowaną,poniżaną i bitą? Wczesniej nikt nie widział i nie słyszał bo nie chcial słyszeć i widzieć? Sąsiedzi też byli głusi czy nie chcieli się narażać rodzinie P. ? Szkoda tylko,że tak wyszło bo na ławie oskarżonych właśnie powinien siedzieć A.P a jest inaczej.

0 0
ID:6159

zbuntowany_kaloryfer

Stacha, z tego co napisałaś może wynikać, że każdy kto jest bity albo poniżany (albo ODNOSI WRAŻENIE, że jest poniżany!!) jest niejako usprawiedliwiony w wypadku zamordowania ciemiężyciela (lub domniemanego ciemiężyciela?). Ładna by się rzeźnia nam zrobiła!
Ps. Znam pewną śliczną panią, która uznaje się za ofiarę swojego męża (i głośno o tym mówi) z tego powodu, że ten nie spełnia wszystkich jej zachcianek zakupowo-wycieczkowych. Kto wie jak sytuacja tam miała miejsce tak naprawdę? Jeżeli jednak typ faktycznie był stukniętym sadystą i świrem to ma na co zasłużył. Może to wbrew prawu, ale za to sprawiedliwie hehe.

0 0
ID:6173

Stacha

Do zbuntowanego kaloryfera - wiem co napisałam- sadysta w 100% ma to na co zasłużył.Po śmierci jego rodziców poczuł się zupełnie bezkarny.Ile lat można wytrzymać - teraz dopiero mają spokój pomimo,że przebywają w ZK.

0 0
ID:6182

zbuntowany_kaloryfer

Ok Stacha, nie mam powodów aby Ci nie wierzyć. Też zresztą słuchy do mnie dotarły, że to niezły psych był. Jednak maltretowane kobiety zazwyczaj odchodzą po prostu od psycholi, a nie wynajmują zabójców. Tu najwyraźniej chodziło jeszcze o coś innego. A zazwyczaj kiedy nie wiadomo o co chodzi - chodzi o pieniądze;)

0 0
ID:6187

Stacha

Do zbuntowanego kaloryfera- masz racje chodzi o pieniądze, ale te które trzeba spłacać.Nie ma innej opcji - kredyt trzeba spłacić.czy masz czy nie masz bank Ci nie odpuści..

0 0
ID:6190

Finka

klimaty jak w maglu... lubujecie się w tym małomiasteczkowe kołtuny, oj lubujecie...

0 0
ID:6208

do stachy

z ciebie to musi być niezły plotuch,jak można wypisywać takie rzeczy,w ogóle nie masz prawa oceniać innych,nawet jeśliby tak było jak piszesz, to nikt nie ma prawa mordować drugiego człowieka,świat schodzi na psy

0 0
ID:6220

kaloryferowa

Powinna istnieć możliwość pozbawienia życia danego obywatela. Prawo powinno zawierać taką klauzulę i korzystać z niej. Świat schodzi na psy właśnie dlatego, że chwasty nie są wyrywane na czas. Niedawno tv pokazywały jak potraktowano pedofila-mordercę w Jemenie. Potraktowano dokładnie tak, jak należałoby traktować wszystkich zboków i bandytów.

0 0
ID:6241

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA