grupa 4 młodzików pod wezwaniem swojego herszta...

grupa 4 młodzików pod wezwaniem swojego herszta powysyłała list do mediów. List ten jest adresowany do parlamentarzystów (w tym dwóch z błędnie napisanymi nazwiskami) i mobilizuje ich do włączenia się do debaty o rewitalizacji. Między wierszami możemy doczytać to, że: Pałucki znalazł kolejnych sprzymierzeńców, ktoś szuka roboty, a młodzież zrobi wszystko za obietnice złotych gór.
Włocławek to miasto chylące się ku upadkowi: z takimi hersztami, z takim prezydentem i z taką młodzieżą.

11 komentarzy

koalicja moherowa

Dla czterech młodzików

Wizerunek odpowiedni
dla osobowości wielu
.. zbyt ambitni jedni..
.. a drudzy.. bez celu..
dzielą świat na dwie skrajności:
na tych z wielką pensją
- po krańce wytrzymałości
z lichą egzystencją..
Tam, niemoc się szerzy..
brak perspektyw.. puste słowa..
.. i stąd bunt młodzieży:
kolczyk w uchu.. łysa głowa..
.. głośna muzyka.. okrzyki..
alkohol.. dziwaczne ciuchy....
sekty.. seks.. i narkotyki..
pałki.. i łańcuchy !

Na poprawę tej jakości
szanse są znikome :
zrozumienia brak.. miłości..
.. wszystkie chwyty dozwolone..
Zagubionym, duszę gniecie
nagminność masek, na twarzy..
Jak odnaleźć się w tym świecie
i nie żyć, jak "starzy ".. ?
.. bo niestety, ci nie mogą
być prawdy ostoją..
Ich nauki, swoją drogą..
.. przykład.. idzie swoją..

0 0
ID:6244

zaniepokojony

prześliczny wiersz, jakie niesie mądre przesłanie. Dziękuje za to, że tutaj można też przeczytać coś mądrego.

0 0
ID:6253

obudzony

Nie chcę wychodzić przed szereg i wyjść na sprzymierzeńca kogokolwiek, ale akurat te młodzieżówki to mają z Pałuckim tyle wspólnego co kozia d... z trąbką. Co więcej są związani z PO.

0 0
ID:6260

ha ha

I tu sie mylisz. Maja malo wspolnego z Paluckim ale:

-PO jest w koalicji z SLD i to widac na kazdej Radzie i w
kazdym dzialaniu

-To Palucki bedzie mial duzo kasy do wydania i kto bedzie klaskal temu moze skapnie jakis ochlap, dofinansowanie itp

A mlodzi (tzn grupa 3-4 osob bo to caly aktyw) dali sie wmanewrowac i tyle.

0 0
ID:6261

obudzony

ha ha najwyraźniej nie wiesz, że ta część młodych ludzi należy do, nazwę to bardzo specyficznego grona PO, któremu wybitnie zależy na usunięciu Pałuckiego. Po prostu wydaje mi się, że wszyscy patrzą na ten list przez pryzmat kolorów biały-czarny, a nie przez pryzmat różnych odcieni szarości. Wiesz o co mi chodzi?
Osobiście miałem okazję porozmawiać z niektórymi ludźmi z tych ugrupowań i jestem pewien, że dla nich Pałucki to najgorsze zło miasta. Ludzie, którzy tą młodzieżą sterują posady mają zapewnione przez innych niż prezydent...

0 0
ID:6263

szuja

Hahahahahah ale się uśmiałem i to z samego rana.

0 0
ID:6264

ha ha

Moze i rozmawiales z nimi ale dawno, pismo jest pod Paluckiego robione. Duzo ich nie ma, to sa 1-2 osoby na organizacje. Drepcza do UM grzecznie a niby sa opozycja. I mlodzi to oni sa z nazwy.

0 0
ID:6266

obudzony

Wiesz co ha ha z tą młodzieżą to się zgadzam. Jeśli twierdzisz, że się zmieniło to nie zaprzeczam, choć szkoda młodych którzy są wykorzystywani przez starych działaczy. Jedno mnie tylko ciekawi skąd taka zmiana w tych organizacjach. Nagle z prawej na lewo? Możesz wyjawić tajemnicę bo mnie zaskoczyłeś.

0 0
ID:6267

tutor

to nie ma co wyjaśniać. Zastępowy tej młodzieży zobaczył na horyzoncie koryto. A rozgląda się za korytem, bo sprzątnięto mu je sprzed nosa i szuka nowego. A przecież czerwone koryto nie śmierdzi, pomimo tego, że jeszcze 3 miesiące temu twierdził zupełnie inaczej. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. A ten punkt się drastycznie zmienił zastępowemu.

0 0
ID:6268

Wciąż aktualne

"Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie"

Andrzej Frycz Modrzewski, "O poprawie Rzeczypospolitej", rok 1551

0 0
ID:6288

pazdzioch

polityka naszych elyt jest na poziomie szamba, jesli bedzie tak dalej to mlodzi,madrzy, inteligentni ludzie beda sie nadal od niej odwracali a pozostana jedynie tacy jak K.K.,J. Ch. czy pan S.

0 0
ID:6292

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA