Byłam w Ciechocinku od godziny 19.00 w sobotę mile...

Byłam w Ciechocinku od godziny 19.00 w sobotę mile zaskoczona ze swojej młodości pamiętam " Romę"z przed 20laty zespół cygański który zaszczepił mi kulturę cygańską w śpiewie i tańcu obecnie wielokrotnie oglądałam występy Cyganów w poszukiwaniu dawnych przeżyć które nie odzwierciedlały tego klimatu . Wczoraj miałam powrót do tych korzeni , na wysoki poziomie.Dziękuję Wam że przywróciliście mi wiarę że istnieją jeszcze prawdziwi Cyganie .....

5 komentarzy

szuja

Gdyby zapytano jak jest z Twoją tolerancją .Jeżeli miałbym wybierać pomiędzy cyganami i gejami to oczywiście wybieram tych drugich.

0 0
ID:6440

STACHA

Zespół ROMA istnieje a jej dawny członek zespołu Czarek Majewski mieszka we Włocławku.

0 0
ID:6446

krzysztof_naubi

A ja lubię wszystkie mniejszości. Cyganów cenię za muzykę, taniec, niezależność, przywiązanie do tradycji. Żydów za racjonalne myślenie - judaizm to generalnie życiowa religia. Muzułmanów za siłę ich wiary. Hindusów za bezkonfliktowość. Co do mniejszości seksualnych, to też nudno by było bez nich. Do baru dla gejów nigdy bym nie poszedł, z mojej perspektywy to Sodoma i Gomora, ruch gejowski mnie irytuje, ale skoro ktoś urodził się już gejem, to widocznie tak już miało być i niech sobie żyje jak chce i z kim chce, to często fajni ludzie.

0 0
ID:6450

szuja

krzysztof_naubi (27-07-2009, 11:07:21)
Zgadzam się z Tobą.Moje pragnienie to pracujący cyganie!!!!!!!!! Żebym kiedyś zobaczył jak cygan pracuje na budowie a cyganka np. w markecie.Wchodzisz do apteki a tam farmaceutka cyganka. Wsiadasz do autobusu a tu kierowca cygan.

0 0
ID:6452

spokojny

szuja - to jest dobre

0 0
ID:6498

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA