Chciałem dziś rado wypić sobie w spokoju kawkę w Mc...

Chciałem dziś rado wypić sobie w spokoju kawkę w Mc Donalds.Spokojne picie i czytanie gazetki niestety nie wypaliło.
Koło mnie (pomimo tego że restauracja była prawie pusta) usiadła para przedstawicieli handlowych.Podejrzewam że bardzo niskiego szczebla.Zgodnie z zasadą że im niższy szczebel menadżera tym staje się on głośniejszy więc niechcący uczestniczyłem w szkoleniu :))).Do moich uszu docierały tajemnice firmy Iglomark i Nestle ;) Głośna rozmowa i jeszcze głośniejsze dokonywanie zamówień przez panią o rubensowskich kształtach i pana o handlowo podnieconych oczach chyba podnosiło prestiż tej "pary zasłużonej dla biznesu" Nie zwracali uwagi na fakt że zagłuszają spokój innym,zero kultury dyskusji.Najważniejsze było pokazanie się że jest się kimś ;))...głośnym i wszechwiedzącym.Wbrew mojej woli zapoznawałem się ze szczegółami tajemnic obu firm,planami,raportami.
Jakże ciężko jest obalić mit głupawego przedstawiciela handlowego.Trudno jest dziś też trafić na normalnego,załatwiającego swoje sprawy bez zbędnej,sztucznej otoczki.
Wyścig szczurów trwa więc nadal ;))

23 komentarze

lukas

tobie to sie nudzi człowieku i masz problemy jka miałes z nimi problem to trzeba bylo im zwrucic uwage a nie jak gapa gdzies tam w necie opisywac cos co nie jest istotne :)

0 0
ID:6466

wacuś

Mogleś posadzić swoje 4 litery w innym miejscu.

0 0
ID:6468

OBSERVER

To nic dziwnego że zachowują się jak palanty.Kaczuszkowaty chód,robienie z siebie nie wiadomo kogo.Pozowanie na osoby od których decyzji wiele zależy to obraz takich bufoników.Jedyna rada to taka że musisz się przyzwyczaić do tego typu ludzi.Oni wraz z objęciem funkcji w firmie,posiadaniem samochodu służbowego i takiego telefonu komórkowego niestety kultury się nie nauczą.To dla nich jedyny sposób na dowartościowanie się.

0 0
ID:6470

kaczor

podzielam opinię Cierpliwego. Państwo w białych samochodzikach z kratkami to specyficzny rodzaj człowieka. Bynajmniej nienależący do elity.

0 0
ID:6471

Piotr

Pprzeciez wiadomo, ze ci ludzie, w duzej mierze, to straszni biedacy, ten ich samochod, ta komorka to cos jakby wielki dar, ktorego nigdy wczesniej nie dostali. Dobrze, ze sobie posluchales, sie cos dowiedziales, nie ma sensu zwrcac uwagi, bo to w interesie tych dwoch dziwologow bylo mowic ciszej i kulturalnie sie zachowywac.

0 0
ID:6472

Cierpliwy kawiarz

Do Lucasa i Wacusia. Nie musiałem się przesiadać bo to zacne towarzystwo przyszło później i usiadło obok mnie.Napisałem że restauracja była prawie pusta więc zacne handlowe towarzystwo nie musiało "uszczęśliwiać" innych tak głośnym nadawaniem.

0 0
ID:6473

do kaczora

;))) masz rację.Tylko najnowsza prawidłowa forma w pisowni określająca takich ludzi powinna brzmieć ELYTY.

0 0
ID:6474

Wesoły

Lukas,jak na razie to Ty masz problemy z ortografią.Poćwicz ją troszkę lepiej i dopiero zabieraj swój mądry głos na tym portalu.Chyba że jesteś prościutkim pracownikiem jednej z firm które wymienił cierpliwy i dlatego tak się zbulwersowałeś.

0 0
ID:6475

ph

Gratuluje uogolniania wszystkich wykonujacych zawod PH. Rowniez reprezentuja ta grupe, rowniez reprezentuje koncern handlowy i rowniez posiadam kolegow i kolezanki w tego typu firmach. Sa ludzie i ludziska. Poniewaz posiadam samochod inny od bialego, bez reklam i kratki to moge sie zalozyc, ze osoby postronne na ulicy nie zobacza we mnie "glupiego" ph za kierownica. Jezdze spokojnie, uprzejmie i w duzej mierze zgodnie z przepisami. Fakt, czasem spotykam sie z kims na kawie, rozmawiamy na tematy sluzbowe, odbieramy telefony... Nie sadze jednak, ze komus to moze przeszkadzac. W koncu to miejsce publiczne a nie teatr gdzie ma byc idealna cisza..... Chyba, ze w calej wypowiedzi chodzilo o "umoczenie" dwojga ph. Nie wiem jak w iglo i nesle, ale w mojej firmie moglbym pisac wypowiedzenie..... Gratuluje, jesli o to chodzilo autorowi

0 0
ID:6476

szuja

Cierpliwy karawaniarz (28-07-2009, 12:20:12)
Karawan to też samochód z kratką.Ktoś jeżdżący takim autkiem przyzwyczajony jest do ciszy.

0 0
ID:6477

lukas

wesoły ja bym ci pokazał jak ja pracuje ale :) ty pewnie :) z konfitur włocławskich:)

0 0
ID:6479

Stacha

Już Wam wyjasnię tajemnicze firmy - po prostu lody kręcą w sezonie, przedstawicielehandlowi przeżywają każde zamówienie bo to dla nich kasa.

0 0
ID:6480

rozbawiona sytuacją

do "CIERPLIWY KAWIARZ":
ja też miałam podobną sytuację i też w MC Donalds! Myślę, że "najważniejsi" przedstawiciele handlowi bardzo lubią tą "zaciszną" restauracyjkę, w końcu stwarza klimat do bissnessssowych deals! wpadłam z kolegą na szybką kawę, (bo u nas niestety mało gdzie można wypić poranną kawkę poza domem) i też tak jak ty miałeś, prawie pusty lokal, a obok usiadł koleś - pominę opis- typowy ph, i zaczął "załatwiać" interesy! No komedia! Gość jeszcze co jakiś czas zerkał na nas czy na pewno go słyszymy hahaha

do "wacuś" i "lukas":
krowy wam pasać... a czemu ktoś ma się przesiadać? to nie " cierpliwy kawiarz" się dosiadł i to nie "cierpliwy kawiarz" zachowywał się po prostacku, cóż może mentalnie bliżej wam do opisywanych "WAŻNYCH" ph, no to współczuję i życzę dalszego dowartościowywania się...

0 0
ID:6483

zbuntowany_kaloryfer

tak swoją drogą - trochę mnie zastanawia jak z własnej woli można iść do makdonalda, tzn. zastanawia mnie typ człowieka, który to robi. Wiadomo, kiedy dzieciaki wołają lody to wchodzisz i kupujesz. Ale siedzieć tam???

0 0
ID:6487

wacuś

Jeżeli tak Ci to przeszkadzało to trzeba było zwrócić tej parze uwagę. A jeśli się bałeś lub brakowało Ci słów to mogłeś poprosić obsługę by to zrobiła. Wylewasz swoje żale tu na forum, robiąc koło 4 liter owej parze. Może jeszcze zadzwoń do szefostwa firm i im o tym opowiedz. Tylko nie zapomnij zadzwonić z budki telefonicznej, żeby czasami nie wykryli Twojego numeru, albo najlepiej wyjedź poza kraj i tam zadzwoń z budki przez skarpetę (tak jak na filmach prosto z USA) abyś był anonimowy w 100%. Śmieszne...

0 0
ID:6488

Wesoły

Wacuś,przez to w jaki sposób piszesz kojarzysz mi się z "wacusiem" ale tym umownym z kawałów który określa pewną część ciała.

0 0
ID:6490

Normalny zwierzchnik PR

Widziałem nieraz tych zawodników w akcji. Przy wybieraniu potrawy z menu łapią tak śmieszne pozy w swoich czubatych bucikach w sam raz nadających się do prowadzenia pojazdów,ich mądre miny pełne skupienia i chęci trafnego wyboru kanapki są godne fotografowania i umieszczania gdzieś na wesołych portalach.Sprawa doboru przez nich potrawy nabiera rangi planu pięcioletniego.Wspomniane pozy które przyjmują opisywani panowie powinny służyć reżyserom hollywoodzkim za wzór do najnowszych filmów.Zawsze na widok tego typu "panocków" pojawia się u mnie uśmiech na twarzy.

0 0
ID:6491

wacus

Wesoły:
Nie wiedziałem, że ten umowny "wacus" posiada zdolność pisania. Może Twój wacus potrafi pisac i ja pisze podobnie do niego, ale to chyba dobrze, że Twój wacus potrafi jakkolwiek pisać. Mój wacus nie służy do pisania, załatwiam nim sprawy, które załatwia każdy facet, ale może dla Ciebie jest to zupełnie obce... Przykro mi.

0 0
ID:6492

Wesoły

A to się wacuś podniecił moją wypowiedzą.Odpyskował i stanął na wysokości zadania...wyjątkowo prostego.

0 0
ID:6493

szuja

Ma tam jeden z drugim po 10 cm cholewki i w szewca się bawić.

0 0
ID:6494

ph jeszcze

pozdrawiam "kawiarzy", którzy zwięźle i bardzo trafnie podsumowali ph, sam jestem nim od niedawna i chyba skończę tą gałąź mojej "kariery", bo nie mogę tych "mądrali" znieść, a ta "ważność" mnie wręcz dobija, nie miałem roboty i kumpel mnie wkręcił, ale to jakaś pomyłka. Jednak co niektórym słoma z butów wyjdzie choćby nie wiem co! Pozdrówka! a fajansy typu wacek , kaloryfer i jeszcze tam jakiś bodzio poproście , żeby ktoś wam przeczytał tekst i go wytłumaczył, potem się wypowiadajcie i może nie ma sensu tak na gościa jechać, napisał co chciał, dał swoje spostrzeżenie i nie prosił, żeby taki hehehe wacuś hehehe pocił się na jakąś "ciętą ripostę", żeby doskoczyć musiałbyś jeszcze trochę iść do szkoły...

0 0
ID:6496

wacus

ph jeszcze: ,,fajansy typu wacek"

Chyba faktycznie musze isc do szkoly, bo niestety nie rozumie tego zwrotu. Wikipedia pisze: ,,Fajans - rodzaj ceramiki podobny nieco do porcelany wytwarzanej z zanieczyszczonego kaolinu."
Czyli twierdzisz, ze jestem ceramika? Czy to jest obelga?
Prosze o wytlumaczenie, poniewaz nie wiem jak sie do tego ustosunkowac...
Ps. W jakiej szkole moge nauczyc sie takich zwrotow? Z checia sie doksztalce w tym kierunku...

0 0
ID:6499

Cierpliwy kawiarz

Pozdrowienia dla PH jeszcze :) Gratuluję bycia sobą,dystansu do pracy PH.Dzięki za wsparcie moich wypowiedzi i zrozumienie.Życzę sukcesów w pracy i życiu.

0 0
ID:6500

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA