"Baca" zajeździł konia na śmierć. TVN24 zapodała to...

"Baca" zajeździł konia na śmierć. TVN24 zapodała to wczoraj (tzn. ja usłyszałem wczoraj). Informacja dla mających zamiar wybrać się do Zakopanego i w okolice. Z pierwszej ręki, bo ostatnio byłem tam: wiecie ile kosztuje przejażdżka bryczką? Dla zwykłej czteroosobowej rodziny? A 80 zł! I "sympatyczny" Góral powie jeszcze, że trzeba poczekać trochę, bo zaraz druga rodzina dojdzie na ten kurs i będzie komplet!!! Kto chce niech korzysta, ja mówię takim typom ...

2 komentarze

AL

Widocznie jeszcze zbyt mało ludzi wie ,że kilkadziesiąt kilometrów dalej widoki są równie piękne ,a ludzie życzliwi i ceny mają o wiele niższe niż nasi pseudo górale.Wyjazd w Alpy różni się tylko kosztem dojazdu -polecam -poziom usług nieporównywalny do naszych ,,skubaczy ''z Krupówek .Podobnie jest nad Adriatykiem -ceny jak na Bałtykiem tylko pogoda i poziom usług o niebo wyższy.

0 0
ID:6495

zbuntowany_kaloryfer

Jeszcze dodam jedną rzecz AL. Podeszliśmy do stoiska, na którym inny baca serwował kiełbaski z rusztu. I w tym momencie baca taksuje nas od stóp do głów i pyta bezczelnym głosem: "pieniądze są?". No i czy nie powinien wyłapać w pilotkę za taki bezczelny, chamski tekst? Może i wedle kogoś ja wyglądam na menela, kto to wie hehe. Ale pani kaloryferowa z pewnością nie wygląda na menelkę;) Za dobrze mają Górale i we łbach im się poprzewracało!
A poza tym dopiero co rozmawiałem ze znajomymi, którzy wrócili ze Słowacji. I co? I podobno o połowę taniej i tubylcy wręcz zabiegają o względy urlopowiczów. Broń Boże nie jest to czcze narzekactwo z mojej strony. Ci co mnie znają wiedzą, że nigdy raczej nie narzekam i nie krytykuję. Ale to, z czym spotkałem się w Zakopanem zasługuje na komentarz dosadny. Długo nie pojadę teraz do Zakopca, tak się zraziłem.

0 0
ID:6549

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA