W tym mieście mamy władze, które świętują otwarcie 800...

W tym mieście mamy władze, które świętują otwarcie 800 metrowego odcinka drogi osiedlowej. Powody mogą być dwa: albo jest taka mizeria, że tego typu inwestycja jest na miarę kadencji albo prezydent nie ma nic innego do roboty i robi sobie wycieczki krajoznawcze.
W całej Polsce oddaje się długie kilometry obwodnic, a we Włocławku władza zafundowała nam 800 metrów, ale za to z krzaczkami i trawnikiem wzdłuż.
Idąc tym tropem burmistrz Gołembiewski w Kowalu powinien ogłosić tydzień wolny od pracy w zeszłym roku kiedy otwierał obwodnicę swojego miasta. Ale tego nie zrobił, bo miał wiele innych rzeczy do zrobienia.
Prezydencie Pałucki - weź Pan przykład z kolegów z podwłocławskich miasteczek i nie rób Pan wiochy większej niż jest na Zielonym Rynku na trzecim i czwartym piętrze.

14 komentarzy

nieokiełznany

Zagłoba, tym wpisem właśnie udowodniłeś wszystkim, że jesteś typowym, zakompleksionym, małym człowieczkiem. Podoba ci się Kowal, to dlaczego się jeszcze nie wyprowadzasz ??? Z drugiej strony podoba mi się, jak na każdą UDANĄ inicjatywę Prezydenta Pałuckiego reagują zwolennicy poprzednika, któremu, jeśli coś wyszło, to były to ewentualnie włosy ;)

0 0
ID:6524

szuja

Ja popieram p.Prezydenta ,ale za iluminację mostu to na pewno nie.Zobaczymy jak zaczną przychodzić rachunki za prąd. Iluminacje się wyłączy a dwie bańki poszły się j.....

0 0
ID:6525

zulek

do Zagłoby; jak to cie w oczy kłuje że jest ktoś lepszy od twojego nic nie wartego idola.

0 0
ID:6526

do nieokiełznanego

gratuluję wierności miernej władzy. Jak na 3 lata sprawowania władzy to tak pokaźna inwestycja robi wrażenie. A co do przeprowadzki do Kowala, to zrobiło to już ponad 100 Włocławian, to samo dzieje się z innymi podwłocławskimi gminami.
Wszyscy ludzie, których stać na godziwe życie wybiera mieszkanie w dobrze zarządzanej gminie. A we Włocławku pozostaną beneficjenci opieki społecznej, bezrobotni, pracownicy budżetówki i aktywiści partii rządzącej. Niezły kociołek.
Szczęścia życzę. ja mam już wylane fundamenty, na szczęście nie w obrębie miasta, które się kończy.

0 0
ID:6527

szuja

W Kowalu jest ładnie. Ale cosik zaczyna śmierdzieć i to coraz bardziej.Pomijam oczyszczalnie.

0 0
ID:6529

Sukces propagandy

A tak wyśmiewali Skrzypka, że otwierał Alei Jadwigi, trasę za 30 mln złotych, 1,5 km, dwupasmową, tunel dla aut i dla pieszych i rowerów, wiadukt dla kolei, a sami robią SZOPKI otwierając drogę osiedlową. A ZAMIAST KONTYNUOWAĆ DALSZE ETAPY KRÓLOWEJ JADWIGI OD KRUSZYŃSKIEJ DO TORUŃSKIEJ, to oni sobie robią drogi na miarę Kowala czy Ciechocinka. Panowie, to miasto ma ponad 120 tysięcy ludności, plus obrzeża, które tu przyjeźdzają, miasto nie może opierać się na jednej dwupasmowej trasie JEDYNCE, potrzeba drugiej trasy DWUPASMOWEJ, JADWIGI. A NIE CHOWAĆ GŁOWY W PIASEK, SKRZYPEK wysłał wniosek w sprawie JEDYNKI, PRZYGOTOWAŁA JEGO EKIPA, a wy mieliście tylko poprawić błędy i jakie dofinansowanie 17 % ? Mówicie, że może być więcej, tylko, że tamci inni mają 100 % dofinansowania, liczycie, że 2 conajmniej przed nami projektów musiało nie złożyć kompletu wniosków, co jest niemożliwe, abyśmy wcisnęli się na liście dalej. A DLACZEGO NIKT NIE ZŁOŻYŁ WNIOSKU O DOFINANSOWANIE BUDOWY II ETAPU KRÓLOWEJ JADWIGI, ZROBIĆ DOKUMENTANCJE OD POCZATKU I POKAZAC, JACY JESTESCIE MADRZY, bo poprawic wniosek Skrzypka to kazdy potrafi, 3 lata poprawiac, hahaha. GDYBYSCIE zlozyli o dofinansowanie trasy dwupasmowej,to bylby SUKCES, a takie robienie drog osiedlowych, to zaden sukce, idac tym myslenie, to Kowal czy Ciechocinek nie powinien zadnych drog robic, PANOWIE prosze zobaczyc jaka jest trasa w TORUNI DWUPASMOWA NOWA, a byla kiedys cienka, jednopasmowa droga. I jeszcze jedno, gdzie szukaliscie inwestorow na PARKING PODZIEMNY ???????? Czy moze siedzieliscie w UM i nikt nie przyszedl ?????????

0 0
ID:6535

OBSERVER

:)) Z niecierpliwością oczekuję terminu następnych wyborów.To napisałem ja,jeden z wyborców naszego obecnego prezydenta.Obiecuję poprawę w następnym głosowaniu.

0 0
ID:6537

szuja

OBSERVER (31-07-2009, 14:32:51)
I na kogo to będziesz głosował.Może na Skrzypka.Hahaha

0 0
ID:6538

OBSERVER

Na pewno nie będę głosował na następną szuję w tym mieście.

0 0
ID:6540

Stacha

Włoclawek nie ma 120 tyś.ludności tylko 113 tysięcy. Pan Skrzypek również otwierał na ul.Toruńskiej /zrobione byle jak/ kawałek drogi/wiadukt. Dobrze,że jeszcze coś się robi we Włocławku .

0 0
ID:6541

krzysztof_naubi

Stacha: 115 tys. mieszkańców to według UM (informacja z lipca dotycząca czerwca b.r.), według GUS 118 tys. (GUS podaje łącznie z niezameldowanymi), nie wiem skąd u Ciebie te 113 tys. A Schetynówki (Planty II) tak jak Orliki to zasługa rządu, a nie prezydenta, na realizacji tych programów bardzo zależało rządowi ze względów prestiżowych, nie trzeba się było wysilać żeby dostać dofinansowanie, to nie to co dofinansowanie z Unii. A Skrzypek nie dość, że budował obwodnicę, to jeszcze łatał drogi - teraz dróg się praktycznie wcale nie łata, bo to na obecnego prezydenta za mało widowiskowy sposób na wydawanie pieniędzy. Na naszych oczach znika też oznakowanie poziome. UM tłumaczy się, że nie ma sensu malować tam, gdzie i tak będzie remont, ale oznakowanie poziome starło się również w miejscach, gdzie remont nie jest planowany.

0 0
ID:6543

zweryfikowany

ja też obiecuję poprawę. W poprzednich wyborach głosowałem na "mniejsze zło" jakim był Pałucki wobec Skrzypka. Ale okazuje się, że pierwszy jest wart drugiego.

0 0
ID:6545

szuja

Bo u nas we Włocku to jak w tej prawdziwej Polsce. Jak nie urok to sraczka.

0 0
ID:6546

do P. Krzysztofa N.

Nie tylko to zasługa rządu. Żeby móg powstać np. taki orlik to trzeba złożyć dokumenty, a te skaładją pracownicy Urzędu których Szefem jest Prezydent Pałucki. Pałucki nie tylko łata ulice, ale oddaje odnowione odcinki i buduje nowe!!! A ile się zrobiło z aSkrzypka??? Jakieś dane???

0 0
ID:6626

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA