Dziś około godziny 17-tej nad Jeziorem Wikaryjskim w...

Dziś około godziny 17-tej nad Jeziorem Wikaryjskim w okolicy plaży Bahama latał helikopter.Nic dziwnego w tym by nie było gdyby nieodpowiedzialne zachowanie pilota. Pajacował nisko nad wodą w pobliżu plaży.Nie wiem czy na pokładzie Mi-2 też trwała biesiada kasztelańska ale pierwszy raz zetknąłem się z tak niepoważnym zachowaniem podczas lotu.
Wystarczyła chwila nieuwagi a łopaty wirnika mogły uderzyć w wodę i doprowadzić do upadku maszyny do wody.Odpadające łopaty śmigła głównego mogły uderzyć wtedy w ludzi znajdujących się w wodzie lub na plaży. Coś mi się zdaje że pan pilocik nieźle przesadził popisując się przed znajomkami narażając przy okazji innych.
Dodam tylko że helikopter nie przeprowadzał wtedy akcji gaśniczej,nie miał kosza na wodę podwieszonego pod kadłubem.

9 komentarzy

Wesoły

Może pilot zabrał Dodę na pokład i uległ jej szalonym i niezbyt mądrym pomysłom.

0 0
ID:6566

Kierowca bombowca

Ciekawe czy pilot był trzeźwy.

Kodeks Karny:
Art. 178a. § 1. Kto, znajdując się w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego, prowadzi pojazd mechaniczny w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Kto, znajdując się w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego, prowadzi na drodze publicznej lub w strefie zamieszkania inny pojazd niż określony w § 1, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

0 0
ID:6568

Kierowca bombowca

Pozwólcie, że zwrócę wam uwagę na dwa inne artykuły wspomnianego kodeksu karnego a mianowicie: art.175: "Kto czyni przygotowania do przestępstwa określonego w art. 173 par. 1 podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Artykuł 173 par. 1 mówi, że " kto sprowadza katastrofę w ruchu lądowym, wodnym i powietrznym, zagrażającą życiu lub zdrowiu wielu osób podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. Jeżeli sprawca działa nieumyślnie, podlega karze pozbawienia wolności 0d 3 miesięcy do lat 5

0 0
ID:6570

astor

Uważam,że był to doświadczony pilot,brawo ludzie mieli niezłą frajdę,a sztywniacy zawsze będą narzekać

0 0
ID:6577

szuja

Kierowca bombowca (02-08-2009, 13:49:53)

No i co dalej?

0 0
ID:6582

Kierowca bombowca

Doświadczeni piloci też leżą na cmentarzach.Niektórzy w ostatniej chwili kierowali samoloty w innym kierunku żeby nie trafić w skupiska ludzi.Ten śmigłowiec jest już stary i ciekawe ile godzin spędzają przy nim mechanicy na jedną godzinę lotu.Nie jestem sztywniakiem ale rozsądnym facetem.Na plaży było dużo dzieci a ciekawe jaką frajdę mieliby ludzie gdyby coś się stało.(na szczęście jednak do tego nie doszło).We Włocławku mieliśmy już upadek samolotu na budynek Społem,popisy skończyły się tragicznie.W okolicach obecnej trasy Jadwigi też rozbił się śmigłowiec.

0 0
ID:6587

Rodzic

Popisy helikopterowe były fajne ale zbyt blisko osób które były na plaży.Doceniam kunszt pilota ale i kierowca bombowca ma sporo racji w swoich wypowiedziach.Wszystko jest dobre ale do czasu. Co to była za katastrofa nad społem?Może ktoś napisze więcej o tym?

0 0
ID:6590

Stach

To nie żaden kunszt to głupota i prywatne popisy narażające ludzkie życie!

0 0
ID:6598

Marco Polo

Znajomi opowiadali mi o tym pajacu.Latał też w podobny sposób nad wójtowskim i nad Wisłą.Na Bahamie facet przegiął bo tam było dużo ludzi i zagrożenie życia i zdrowia wypoczywających w przypadku awarii było duże.

0 0
ID:6599

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA