Planty II = autostrada? Czy tak miało być, czy takie...

Planty II = autostrada? Czy tak miało być, czy takie zamierzenia miał Pan Prezydent? Na ul. Planty II mało który samochód przestrzega dozwolonej prędkości 50 km/h, przeważnie jadą ponad 100, a więksi wariaci nawet i 140, motocykliści urządzają sobie wyścigi (wcześniej jakiś uczestnik napisał że jechał aż 200 na godz.). Przy takich prędkościach hałas dla okolicznych mieszkańców jest nie do wytrzymania nie mówiąc już o zagrożeniach dla innych. Czy jest teraz jakieś mądre rozwiązanie problemu jak ograniczyć wybryki piratów? Panie Prezydencie prosimy o pomoc!!!

9 komentarzy

zulek

chyba ci odbiło mieszkaniec.Nic co napisałeś nie jest prawdą. Mieszkam obok tej ulicy i wiem że kłamiesz.Położyli ci asfalt i zrobili wjazd i już ci się nie podoba . W tym Włocławku to faktycznie same świry.

0 0
ID:6608

akant

tak samo będzie na Kapitulnej po modernizacji.dziękujemy za wypowiedzi ,że jesteśmy przeciwni wszelkim zmianom,ale nasze społeczństwo nie dorasta do rzeczy nowych.

0 0
ID:6609

mieszkaniec

Mozna bylo sie spodziewac, ze bedzie za glosno. W koncu lepiej mieszkac na zadu.iu, cisza, spokoj, samochodem dojechac sie nie da. Jak za mlodu, na wsi.... Ludzie, to jest miasto i normalna rzecza jest ruch samochodowy! Ja mieszkam przy duzo bardziej ruchliwej ulicy, niestety slysze oprocz dzwieku silnikow, dzwiek uderzen o wystajace studzienki i co? Czekam z utesknieniem az zarzad drog zleci polozenie nowego dywanika na Robotniczej... PS Pierwszy raz widze, ze ktos podpisuje sie na forum takim tymczasowym nickiem jak ja - mieszkaniec

0 0
ID:6613

wacuś

Tak, tak, brawo. Najlepiej zerwać asfalt ze wszystkich dróg we Włocławku, aby nie jeździć zbyt szybko. Albo wprowadzić zakaz wjazdu samochodów i motocykli do miasta. Przesiądźmy się w bryczki, będzie wolniej i bardziej ekologicznie. Konika można kupić gdzieś na giełdzie, przy obecnej cenie benzyny to może być niezły interes.

0 0
ID:6614

szuja

Jeżdżę często nową ścieżką rowerową.Tam na jezdni praktycznie ruchu nie ma.Ale poleciałeś!

0 0
ID:6616

do mieszkańca

takich ludzi jak mieszkaniec powinno się lokować w lesie przy drodze gruntowej z kocimi łbami. Wtedy nie miałby problemów, a swoim samochodem jeździłby conajwyżej na 2 biegu.

0 0
ID:6619

szuja

To Heniu W.

0 0
ID:6624

ludek

Ja myślę że to jest tzw podjuszanie ludzi, a niech się kłócą. Przecież od przestrzegania prędkości jest policja. To może poprostu postawić tam radar w skrzynceniech cyka zdjęcia. Czemu ma być winny Prezydent tym, że działa na rzecz miasta i remontuje drogi??????
Takie pretensje może mieć tylko PiS

0 0
ID:6625

wieśniak

Fajnie wszyscy piszecie tylko zapomnieliście o tym że ta nowa droga już jest nierówna i za wąska. Wykonawców projektantów wysłać do łopat niech się uczą. Ale czy to coś da? Może do Uni niech jadą robić drogi i studzienki w jezdni. Chyba się nie mylę ale w całym włocławku studzienki prawidłowo zainstalowanej w jezdni nie spotkałem. Ale my za to płacimy.A wystarczy tylko kierownictwu odpowiedzialnemu za drogi, przetargi obniżyć o 50% wynagrodzenia i dopisać do obowiązków odpowiedzialność za to co robi i wkrótce doczekalibyśmy się normalności. Pozdrawiam wiesniak

0 0
ID:6651

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA